Usturoiul, antibiotic natural impotriva infectiilor si a parazitilor

Usturoiul (lat. Allium sativum) – este un „ciorchine” de căței, închiși într-o „tunică de hârtie”. Are o singură tulpină cu frunze lungi și subțiri, flori comestibile – albe-trandafirii, și un bulb a cărui aromă crește atunci când este zdrobit sau tăiat.

usturoiul antibiotic natural

In amestec cu ghimbir proaspăt, previne greața. Usturoiul respinge insectele și poate fi aplicat pe mușcături și înțepături. Cățeii de usturoi adaugă o aromă deosebită mâncărurilor, în special în cazul produselor naturale care își păstrează gustul. Usturoiul purifică sângele, ajută la controlul acneei, reduce tensiunea arterială, colesterolul și coagularea sangelui.

Testele efectuate până în prezent i-au demonstrat activitatea antibiotică împotriva mostrelor de candida, stafilococ, salmonella, dizenterie și tifos, și are o ușoară acțiune antifungică. De asemenea usturoiul curăță flegma, fiind în acest caz un bun tratament pentru răceli, bronșită, tuberculoză pulmonară și tuse convulsivă – se beau cu apa cate 1-2 catei de usturoi tocati marunt din 6 in 6 ore, timp de 3 zile.. Noile teste au arătat că are un rol important și în tratarea intoxicațiilor cu plumb și în diabet.

Se spune că dacă usturoiul crește pe lângă cartofi, reduce riscul de mană.

Bulbul de usturoi este unul din marile plante de bază folosite ca remediu în diferite condiții – este una dintre „ierburile” cu multe utilizări. Usturoiul proaspăt previne și este leac pentru viermii intestinali. Acesta este luat în doze de o linguriță, de 3-6 ori pe zi, cu puțină rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă. Usturoiul este un antibiotic natural atât pentru uz intern cât și extern. Se zdrobește și se folosește ca un sos pentru răni.

Pentru o durere în gât, frigeți puțin câțiva căței necurățați într-o tigaie fără ulei, când se înmoaie puțin, îi curățați și îi mâncați.

Pentru oxiuri, se zdrobește puțin un cățel de usturoi ce poate fi introdus în rect cu ulei de măsline. Pentru infecțiile vaginale, se zdrobesc câțiva căței de usturoi și se înfășoară în tifon – se introduce direct în vagin..

Usturoiul crud, proaspăt, este mai eficient decât sub formă de pulbere sau alte extracte pe care le găsim disponibile pe piață. S-a dovedit că poate fi mai eficient decât tetraciclina ca și antibiotic.

Usturoiul

  1. previne și tratează arterioscleroza, hipercolesterolemia și hipertensiunea arterială
  2. ameliorează circulația sanguină și previne ateroamele
  3. dezinfectant intestinal în enterite moderate, tulburări digestive legate de fermentație intestinală;distruge unii germeni
  4. utilizat în micoze cutanate sau infecții bacteriene cutanate (usturoiul era folosit cu succes de armata sovietica în timpul celui de-al doilea război mondial)
  5. acționează asupra viermilor intestinali (oxiuri și ascarizi)
  6. previne cancerul de colon și de stomac
  7. unii fitoterapeuți folosesc usturoiul în infecții ale căilor respiratorii superioare.

Atenție! Femeile însărcinate și persoanele cu temperament „iute și fierbinte” ar trebui să evite consumul exgerat de usturoi.

Părți folosite: bulbul

Usturoiul – utilizări magice

În casă, împletiturile de usturoi păzesc împotriva răului, a hoților și întoarce înapoi invidia, la cei de la care vine. Aceste împletituri sunt o binecuvântare de casă nouă. În vremurile de demult, usturoiul era purtat împotriva ciumei, și în continuare este folosit pentru a absorbi boli. Pur și simplu un cățel de usturoi decojit se pune pe partea afectată a corpului, apoi bucata de usturoi se aruncă într-o apă curgătoare.

Un ritual vechi utiliza usturoiul pentru protejarea împotriva hepatitei. Pentru acest lucru se purtau 13 căței de usturoi la capătul unui șnur la gât timp de 13 zile. În ultima zi, în toiul nopții, se merge pe jos până la colțul unei intersecții , se scote colierul și se aruncă în spate, după care se aleargă spre casă fără să se uite în urmă.

Usturoiul este de asemenea extrem de protectiv. Marinarii transportau uneori la bordul navei în timp ce călătoreau pentru a o proteja . Soldații purtau usturoi ca mijloc de apărare în Evul Mediu, iar soldații romani mâncau usturoi pentru a le da curaj.

Purtat în buzunar sau într-un săculeț, usturoiul păzește de vremea urâtă (alpiniștii obișnuiau să facă acest lucru), precum și de monștri. În plus, vă protejează de loviturile dusmanilor (fizice sau psihice).

Atunci când spiritele rele sunt pe cale, mușcați din usturoi pentru a le trimite departe sau presărați pudră de usturoi pe podea (dacă nu vă deranjează mirosul pentru ceva vreme). Usturoiul este plasat sub pernele copiilor pentru a-i proteja în timp ce dorm, și miresele, cândva demult, purtau cu ele un cățel de usturoi pentru noroc și pentru a ține răul la distanță în ziua cea mare.

Frecat pe oale și tigăi înainte de prepararea hranei, se elimină vibrațiile negative care ar putea contamina alimentele.

Atunci când este mâncat, usturoiul acționează ca un stimulator al dorințelor sexuale.

Atunci când un magnet sau un magnetit este frecat cu usturoi, aceștia își pierd puterile magice!

Referinte:

Ganduri si impresii pentru "Usturoiul, antibiotic natural impotriva infectiilor si a parazitilor":

  1. raducu raducu

Care este gandul tau?