Untul si uleiul de cocos – beneficii, proprietati si recomandari

Urmeaza un articol plin de farmec inspirat de uleiurile de cocos de la Biosano.ro Voi vorbi despre uleiul de cocos cu referiri pretioase la beneficii si utilizari. In final spun ceva si despre pretiosul unt de cocos, un produs pe baza de ulei de cocos, adica derivat din ulei de cocos, mai bine zis.

Jorjette:Este luxuriant, neted, alunecos si delicios! Te face frumoasa si te vindeca dinspre interior spre exterior. Nu-ti tine respiratia pentru ca urmeaza o lista destul de lunga cu beneficiile si utilizarile uleiului si untului de cocos pe care trebuie sa o citesti.

Ulei de cocos consumat intern – beneficii

  • Uleiul de cocos presat la rece este bogat in acid lauric si acizi grasi care stimuleaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate.
  • Este uimitor de eficient pentru sanatatea creierului si a fost studiat pentru efectele benefice in cazul persoanelor cu boala Alzheimer.
  • Datorita punctului de fum (ardere a grasimilor) foarte mare, este un ulei ideal pentru gatit si pentru copt.
  • Gestioneaza foarte bine zaharul din sange prin secretia de insulina si utilizarea glucozei. Imediat dupa consum, iti ofera un impuls de energie, de aceea poate fi adaugat la ceai, in cafea sau smoothie-uri.
  • Combinat cu semintele de mac, binecunoscutul ulei de cocos ajuta la imbunatatirea somnului, atunci cand acest amestec este consumat cu regularitate.
  • Acidul lauric prezent in uleiul de cocos ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, a teniei, giardiei, etc.
  • Distruge virusurile care provoaca gripa, herpes, rujeola, hepatita C.
  • Ucide bacteriile care cauzeaza ulcere, infectii ale gatului, infectii ale tractului urinar, boli ale gingiilor (sangerarea gingiilor), etc.
  • Proprietatile anti-fungice te pot ajuta sa scapi de candida, pecingine, atlet de picior, etc.
  • Atunci cand este adaugat in ceaiul de ghimbir, ajuta in cazul durerilor de gat.

  • Uleiul de cocos presat la rece, consumat ca atare, lubrifiaza colonul si trateaza constipatiile.
  • Este o grasime benefica pentru organism care creste absorbtia vitaminelor solubile grase: A, D, E si K.
  • De asemenea ajuta la o mai buna absorbtie a calciului si magneziului in organism.
  • Consumand in mod regulat ulei de cocos, se poate armoniza si restabili sistemul hormonal.
  • Uleiul de cocos este cunoscut pentru ca reduce simptomele alergiilor.
  • Acizii grasi prezenti in ulei de cocos pot creste concentratia sanguina a corpilor cetonici, ceea ce poate duce la reducerea convulsiilor.
  • Uleiul de cocos ajuta la reducerea riscului de boli de inima prin scaderea colesterolului din organism.
  • Poate fi folosit ulei de cocos in loc de unt de cocos in unele retete vegane.

Beneficiile miraculosului ulei de cocos pentru par si piele atunci cand este aplicat extern

  • Personal folosesc ulei de cocos ca inlocuitor de lotiune de corp. Este un ulei indicat pentru piele deoarece este racoritor si hidratant.
  • Folosind unt sau ulei de cocos, poti face diverse creme si lotiuni, deodorant si sapunuri, sau chiar masti pentru ten.
  • Uleiul de cocos este un element extraordinar pentru masaj, atat pentru calitatile asupra pielii, dar si a mirosului cu efect terapeutic.
  • Eu folosesc ulei de cocos sau unt de cocos ca si crema hidratanta pentru fata. Uleiul de nuca de cocos nu este doar o crema hidratanta, dar si o lotiune naturala de curatare. Folosind acest ulei pentru curatare, vei indeparta cu usurinta pielea moarta si impuritatile.
  • Uleiul de cocos repara pielea uscata si imbunatateste elasticitatea. De asemenea, este un excelent demachiant natural – se pun cateva picaturi pe o discheta si se indeparteaza machiajul, pielea ramanand curata si hidratata.
  • Folosind ulei de cocos in mod regulat pentru masaj, trateaza eczeme, acnee, vergeturi si celulita. De asemenea diminueaza semnele imbatranirii.
  • Uleiul de nuca de cocos este folosit si aplicat extern pentru vindecarea ranilor.

  • Uleiul de cocos previne aparitia arsurilor solare. Prin urmare, il poti folosi si pentru eruptiile cutanate.
  • Inlocuieste lotiunea copilului cu ulei de cocos.
  • Uleiul de cocos este extrem de benefic pentru mameloanele iritate dupa alaptare. De asemenea ajuta in caz de mancarimi la nivelul pielii.
  • Aplicat pe par si la radacina acestuia in mod regulat, uleiul de cocos il intareste si ajuta la crestere. Poate fi folosit pentru masajul scalpului.
  • Uleiul de cocos este folosit cu succes pentru a scapa de matreata. Combinat cu otet de mere si ulei de menta elimina paduchii.
  • Uleiul de cocos poate fi folosit pentru sanatatea orala. Ajuta la albirea dintilor (sugerea uleiului – procedeu descris aici).
  • Aplicat pe piele poate elimina ciuperca unghiilor.
  • Barbatii pot folosi ulei de cocos in loc de crema de ras sau lotiune, fiind hidratant si eliminand iritatiile.
  • Uleiul de cocos poate fi aplicat in interiorul nasului sau a urechii pentru a evita infectiile si pentru a reduce simptomele alergice sezoniere.
  • Poate fi aplicat dupa tatuarea pielii pentru a reduce inflamatia.
  • Poti sa-ti faci rimel de casa, tus pentru ochi si alte produse de frumusete naturale cu ulei de cocos.

Utilizari ale uleiului de cocos in curatenia casei

  1. Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit pentru curatarea metalelor si a ustensilelor din otel inoxidabil.
  2. Se poate folosi pentru a conditiona fundurile de tocat si lingurile din lemn.
  3. Poate fi folosit pentru a lustrui produsele din piele si pantofii.
  4. Poate lubrifia lanturile de la bicicleta si coardele de chitara.
  5. Poate elimina guma de mestecat din par sau de pe alte materiale.
  6. Curata suprafetele de lemn, dandu-le stralucire.
  7. Elimina petele persistente si curata suprafetele din baie si bucatarie.
  8. Poate fi folosit pentru a curata pensula rimelului si recipientele pentru creme si lotiuni.

Unt de cocos – beneficii si utilizari

Despre untul de cocos o sa vorbim mai putin pentru ca are aceleasi calitati ca si uleiul de cocos. Deci tot ceea ce am scris mai sus despre uleiul de cocos, este valabil si pentru unt. Singura diferenta este ca untul se face din ulei de cocos si pulpa amestecate. Untul de cocos poate fi folosit pentru a prepara dulciuri si inghetate.

Untul de cocos calmeaza nervii si ajuta in caz de anxietate. Sustine functia tiroidiana si metabolismul corpului. Se consuma unt de cocos pentru intarirea ficatului.

Personal folosesc unt de cocos pentru ingrijirea parului. Cu acest produs cosmetic extraordinar am reusit sa scap de matreata. Este usor de utilizat deoarece in contact cu pielea se topeste si se asimileaza foarte frumos. Si peste asta vreau sa incerc uleiul de cocos, din care se face untul de cocos!

Am un unt de cocos cu miros intens (am intalnit multe produse care nu prea au mirosul de cocos) pe care il folosesc atat ca masca pentru par, cat si ca masca hidratanta pentru pielea corpului. Astept acum chiar un ulei de cocos sa vina la mine. Curiozitatea imi este legata de miros, aroma si senzatia oferita pielii. Pe partea de cosmetica!

Pe partea de medicament, iti recomand si tie ulei de cocos natural extra virgin de la Biosano cu efecte terapeutice de exceptie! Relaxare si aromaterapie garantate!

Oferta de ulei de cocos pur si 100% natural, fara solventi sau alte materii prime chimice, era azi la un pret de 52 de lei – 900ml. ATRACTIV!?

Sa ne pastram sanatosi si mereu frumosi!

Ganduri si impresii pentru "Untul si uleiul de cocos – beneficii, proprietati si recomandari":

  1. Jorjette C Lamiita Durac
  2. Jorjette C Tania
  3. Jorjette C Diana
  4. Jorjette C Dutch Velders
  5. Jorjette C Dutch Velders

Care este gandul tau?