Cum sa prepari acasa delicioasa reteta de tort sah

Tortul sah – o bunatate cu care am reusit sa imi uimesc musafirii de Craciun! Iata reteta de tort sah!

Blaturi pentru tort sah:

Blat negru pentru tort sah

  • 4 oua
  • 1 lingura de cacao
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • putina esenta de rom

Separam ouale, mixam albusurile foarte bine cu zahar si apoi adaugam galbenusurile . Amestecam usor ca sa nu se lase albusurile apoi adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si faina. Faina se cerne usor peste compozitie. La final adaugam esenta si coacem blatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt
Coacem cca 20 -25 de minute blatul pana cand trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit si apoi il taiem in felii subtirele .
Eu am folosit o tava cu diametrul de 23 de centimetri.

Blatul alb pentru tort sah:

  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie

Pregatim blatul la fel ca si pe cel negru numai ca nu adaugam cacao. Când se răcește, taiem blatul in felii subtirele .

Crema mascarpone pentru tort sah :

  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 5 grame gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida

Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pana devin o crema fina. Adaugam apoi laptele rece si ciocolata maruntita. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand se ingroasa compozitia bine. Lasam crema aceasta la racit si apoi punem gelatina in 3 linguri de apa sa se hidrateze . Incalzim gelatina putin pana cand granulele formate se dizolva apoi o adaugam in crema de galbenusuri .Omogenizam si lasam sa se raceasca complet crema. Adaugam crema mascarpone si apoi frisca batuta spuma si omogenizam totul. Avem o crema delicioasa si fina.

Crema ganache pentru tort sah :

  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata
  • 5 grame de gelatina

Punem pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata maruntita. Dupa ce toata compozitia s-a racit foarte bine putem mixa crema. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece si apoi o incalzim pana se dizolva granulele si o adaugam in crema mixata bine.
Fiecare felie de blat se taie folosind un castronel si un pahar. Astfel obtinem cate 3 cercuri din fiecare.La montarea tortului folosim alternativ blatul alb cu cel negru .

Sirop pentru tort sah:

  • 2 cani de apa
  • 2 cani de zahar
  • 1 esenta de rom

Punem zaharul la topit pe foc si dupa ce s-a caramelizat putin adaugam apa .Lasam putin sa se fiarba si apoi il racim. In siropul rece adaugam o esenta de rom.

Asamblarea tortului sah

In tava in care am copt blaturile punem primul blat format din cercuri alb ,negru ,alb insiropam putin ,adaugam crema mascarpone apoi al doilea blat asezat negru,alb negru .Insiropam si apoi acoperim cu crema ganache .Acoperim crema cu un rand de blat si insiropam.

Eu am facut crema mascarpone in cantitate dubla si am umplut astfel 2 torturi pentru ca blaturile au iesit foarte inalte.

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Articol etichetat cu:,

Ganduri si impresii pentru "Cum sa prepari acasa delicioasa reteta de tort sah":

  1. sabiradu cbi
  2. sabiradu beca

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.