Testele de auz pentru nou-nascuti

Testele de auz pentru nou nascuti

Noile tehnologii permit testarea auzului nou-nascutilor. Fiecare nou-nascut ar trebui testat, de aceea avem la dispoziție testele de auz. Exista în momentul de fata mai multe tipuri de teste care sa masoare cu precizie auzul, spre deosebire de testele de genul „raspuns la bataie din palme” folosite în trecut.

Care sunt testele de auz pentru nou-născuți?

Un astfel de tip de test este cel pentru emisii otoacustice care detecteaza probleme legate de urechea interna si cea mijlocie. Un altul – raspunsul auditiv automat al trunchiului cerebral – verifica functiile nervoase si cele cerebrale care sunt necesare pentru a auzi. Ambele sunt simple si neinvazive.

Testele de auz pentru nou nascuti

Bebelușii au de obicei controlat auzul în timp ce sunt încă în spital, fie în creșă, fie în camera mamei.

Toți bebelușii ar trebui să aibă un control auditiv înainte de a împlini o lună

Screeningul auditiv este ușor și nu este dureros. De fapt, bebelușii sunt adesea adormiți în timp ce sunt examinați. Este nevoie de un timp foarte scurt – de obicei doar câteva minute pentru a se realiza testele de auz. Uneori, screening-ul se repetă în timp ce bebelușii sunt încă în spital sau la scurt timp după ce părăsesc spitalul.

Bebelușii care nu trec testul auditiv ar trebui să fie testați de un audiolog. Un audiolog este o persoană instruită să testeze auzul. Această persoană va face teste suplimentare pentru a afla dacă există o pierdere a auzului. Există multe tipuri de teste pe care un audiolog le poate face pentru a afla dacă un copil are o pierdere a auzului, cât de multă pierdere a auzului există și de ce tip este.

Toți bebelușii care nu trec primul screening ar trebui să aibă un test complet de auz înainte de vârsta de trei luni

Găsirea devreme a unei pierderi de auz și înscrierea într-un program care îi ajută pe bebelușii cu pierdere a auzului (începând înainte ca bebelușul să împlinească șase luni) îl ajută pe copil să:

  • Comunice mai bine cu ceilalți;
  • Să se dezvolte mai bine la școală;
  • Să se înțeleagă cu alți copii.

Chiar daca rezultatele la testele de auz sunt normale, unii copii ar trebui sa fie reverificati. Acestia includ copii care au avut infectii grave, nivele ridicate de bilirubina la nastere (substanta galben-maronie, ce se gaseste in bila), anomalii faciale, traumatisme craniene, sau lichid în urechea interna timp de trei luni. Daca cineva din familia dumneavoastra a suferit de surditate sau daca sunteti îngrijorati în privinta acestui lucru la copilul dumneavoastra, cereti efectuarea testelor de auz.

Toți bebelușii cu pierdere a auzului ar trebui să înceapă serviciile de intervenție înainte de vârsta de șase luni

Serviciile de intervenție sunt tipuri de programe și resurse disponibile pentru copii și familiile acestora. O intervenție poate fi:

  • Întâlnire cu un profesionist (sau o echipă) care este instruit să lucreze cu copiii cu deficiență de auz și cu familiile acestora.
  • Lucrul cu un profesionist (sau o echipă) care poate ajuta o familie și un copil să învețe să comunice.
  • Montarea unui copil un dispozitiv auditiv, cum ar fi un aparat auditiv.
  • Alăturarea unor grupuri de sprijin familial.
  • Alte resurse disponibile copiilor cu deficiențe de auz și familiilor acestora.

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *