Sirop de papadie preparat la cald sau la rece – retete cu aroma de primavara

Că tot ne-am propus să mergem la cules de păpădie şi muguri de brad pentru a face miez de nucă în sirop de brad (vezi cum se prepara siropul din muguri de brad), iată că am găsit in caietul fermecat, reteta de sirop de papadie, numai buna de preparat in aceasta perioada.

Sa vedem cum se prepara acasa sirop de papadie. Ai la dispozitie 2 variante, una preparata prin fierbere, cu zahar, si alta la rece, cu miere de albine.

Cum sa faci sirop de papadie acasa

Reteta sirop de papadie – Se culeg  1000 de flori de papadie care se curăţă de petalele verzi. Se spală bine şi se fierb cu 3 litri de apă şi cu patru lămâi timp de 15 minute. După ce au fiert, se lasă timp de 24 de ore la macerat. După acest timp se strecoară, iar florile de papadie se arunca. Sucul astfel obţinut se fierbe cu 3 kilograme de zahăr până se leagă ca o miere si asa obtinem miere de papadie. După ce a fiert se lasă să se răcească. Se pune în borcane ce se păstrează într-un loc uscat şi întunecos.

Pentru o calitate superioara, se poate folosi miere de albine. Maceratul de papadie, preparat ca mai sus se omogenizeaza cu mierea de albine.

Pentru cantitati mai mici, la 300 de flori de papadie, se foloseste 1 l de apa si 1 kg de zahar respectiv miere!

Sirop de papadie preparat la rece cu miere de albine

Cele 4 lamai se tin in apa cu otet timp de 15-30 de minute, apoi se spala, se taie felii si se pun in apa cu florile de papadie. Se lasa sa se macereze timp de 24 de ore, dupa care se strecoara si se pune amesteca maceratul de papadie cu mierea de albine intr-un borcan din sticla mare.

Siropul de papadie poate fi utilizat in multe moduri: cu clatite sau in amestec cu iaurt, cu cereale sau pur si simplu cu orice necesita indulcitori. Poate fi folosit in cocktail-urile de vara, ca topping la inghetata de casa si la prajituri. De aici mai departe, tu alegi cum vrei sa consumi acest sirop, in functie de preferinte. Stiu sigur ca o sa il iubesti!

Acum este momentul prielnic pentru a culege păpădia, cât încă este în floare, înainte de a se transforma în puf. Siropul de papadie sau mierea de papadie este un excelent remediu în cazul răcelilor, a durerilor de gat şi nu numai. Poate fi folosit ca îndulcitor atât pentru ceaiuri cât şi pentru prăjituri. De asemenea tot în această perioadă puteţi culege păpădie, toată planta – floare, frunze, rădăcină – puneţi la uscat şi aşa veţi avea de unde să consumaţi la iarnă ceai de păpădie organic (vezi aici indicatiile pentru ceaiul de papadie).

Flori de papadie pane

Că tot veni vorba de păpădie, aceste minunate flori pot fi gătite ca un fel de ciupercuţe. Luaţi câteva flori de păpădie (20-30), le spălaţi şi le puneţi pe un şerveţel să absoarbă apa. După ce s-au uscat, le treceţi prin făină de grâu, putin ou şi le prăjiţi în unt.

reteta flori de papadie pane

Flori de papadie pane

Sper ca te-am convins sa incerci acest sirop de papadie, dar si floricelele pane!

Articol etichetat cu:, , ,

Ganduri si impresii pentru "Sirop de papadie preparat la cald sau la rece – retete cu aroma de primavara":

  1. Jorjette C STANCIU DANA
    1. Jorjette C Angycut
  2. Jorjette C Gabriel
  3. Jorjette C gabi
  4. Jorjette C Geo Mihalache
  5. Jorjette C Ionela

Care este gandul tau?