Salată de ţelină

Salată de ţelină cu urzici

Ingrediente: 350 g ţelină, 150 g urzici, 1 ceapă mare de apă, 1-2 linguri cu ulei, 1 lingură cu suc de cătină, 1 legătură de tarhon cu fenicul, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de roşii, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1/2 linguriţă cu lăptişor de matcă, 1 morcov ras, 3-4 linguri cu fulgi de grâu germinat, 1 linguriţă cu hrean ras fin.

Mod de preparare: în salatiera presărată cu fulgii de grâu se pune ţelină rasă, apoi se pun urzicile fin mărunţite, ceapa tocată julien, pulberile, lăptişorul de matcă, sucul de cătină, uleiul, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi morcovul ras.

Salată de ţelină cu smântână

Se prepară ca la reţeta de mai sus, se folosesc în principiu aceleaşi ingrediente, în afară de ulei şi suc de cătină, care se înlocuiesc cu 2-3 linguri cu smântână proaspătă. Ţelina poate şi ea fi înlocuită, fie cu varză albă, varză creaţă, varză roşie, varză de Bruxelles, gulioare, napi, etc

Articol etichetat cu:, ,

Sunt 4 de ganduri pentru "Salată de ţelină"

  1. Jorjette C Mirel
  2. Jorjette C Sandu
  3. Jorjette C Encean Alexandru
  4. Jorjette C Cristi

Care este gandul tau?