Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii

horror

Încă de mică, crescând la bunici, într-un sătuc. Am avut ocazia să-mi treacă pe la urechi tot felul de povesti de groaza. In acel moment au avut efectul de a-mi provoca un sentiment de frică de necunoscut, de a-mi ridica părul pe întregu-mi corp. În urma acestor povesti, am ajuns să-mi fie frică să ies seara din casă. Uneori daca ramaneam singura acasa dormeam cu toate becurile stinse si cu muzica pornita. Asta ca sa nu aud nici un sunet, care bineinteles, pareau a fi foarte multe la acea vreme.

Am auzit tot felul de povesti de groaza despre spirite, fantome, zombi. Tot felul de întâmplări “ciudate” care de fiecare dată mă lasau cu gura căscată şi cu un sentiment ciudat.  Mi se spunea că dacă în timpul nopţii îmi aud numele, dacă aud pe cineva care mă strigă să nu mă uit, pentru că dacă mă voi uita voi fi “luată” sau posedată. Poveşti cu animale şi nu numai… Povesti cu fiinte supranaturale.

Zilele ce urmează plec la bunici şi când mă voi întoarce, voi aduce o serie  de poveşti de acest fel, cu toate detaliile. Sper sa fie cât mai multe.

Ştiu că toţi avem astfel de poveşti, aşa că le aştept şi pe ale voastre. Fie trimiti o poveste pe e-mail (pagina de contact) pentru a fi publicate separat ca articol propriu-zis alături de numele vostru sau un pseudonim, fie sub formă de comentarii.

Povesti de groaza reale de la bunici

O să încep cu o scurtă poveste ce mi-am amintit-o, povestită de străbunicul meu, Alexa.

Într-o noapte, cu lună plină, în timp ce se întorcea cu căruţa de la moara aflată într-un alt sat, aflat în mijlocul unui câmp a întâlnit un om. Un bărbat îmbrăcat într-o haină neagră, foarte sobră. Străbunicul meu era un om tare blând şi cu frică de Dumnezeu. L-a întrebat ce face aşa târziu pe drum şi încotro se îndreaptă, însă nu a primit nici un răspuns. Străbunicul s-a mirat, însă străinul s-a aşezat în spatele căruţii, moment în care cai au început să se agite. A încercat străbunicul să intre în vorbă cu el, dar nimic. După câţiva metri, s-a uitat  în spatele căruţei şi nimic. Pe o arie foarte mare nu era ţipenie de om…

O altă povestioară, că mi-a venit pofta să scriu aceste povesti de groaza scurte.

Unchiul meu are acum frumoasa vârstă de 50 de ani. Când era tânăr, era moda de a merge la peţit. Şi a plecat el de cu seară la fete (la actuala mea mătuşă). Cum se simţea bine, a poposit acolo până la o oră destul de târzie, cam pe la 3 dimineaţa, când a plecat spre casă. În drumul său avea o casă mai retrasa, ascunsa dupa copaci. Casele se află la distanţe destul de măricele una de cealaltă.

Lângă aceasta se afla o fântână, în afara porţii. Din ceea ce povesteşte unchiul, era întuneric beznă şi ajungând în zonă a auzit cum cineva scoate apă (la ora 3 dimineata ). A spus “Bună seara”, însă nimeni nu i-a răspuns. Se auzea cum cineva scoate apă, dar nu s-a oprit, găleata s-a dat peste cap, a cazut în fântână şi iar a început să scoată apă. Unchiul a spus că într-un minut era ajuns acasă, deşi în mod normal ar fi facut 7-10 minute.

Revenim cu alte povesti de groaza?

Voi reveni cu astfel de povesti de groaza (cred, dar nu sunt sigură, că vor fi înregistrări audio) cu cât mai multe detalii şi le aştept cu mare drag şi pe ale voastre!

Deasemenea o să încerc să aflu cât mai multe despre farmece, descântece, despre morţi, tot felul de povesti spookyy, povesti de groaza! Spuneți-mi ce povesti de groaza ati auzit sau ati trait voi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

211 răspunsuri la „Povesti de groaza adevarate de speriat copiii şi adulţii”

  1. Avatar Eu_pseudonim
    Eu_pseudonim

    A fost odata ca niciodata un monstru care manca BLOGURI! Si mancand el marea parte din 121416, s-a gandit sa dea o tura si pe aici…
    Dupa cate am auzit la va ataca pe la 00:00…
    Asa ca …Fiti pe faza oameni buni, devoratorul de BLOGURI pandeste!

    1. … copii sau ascuns deja sub păturică .. brrrr 🙂

  2. Avatar Ruxandra
    Ruxandra

    mah, eu ma gandeam ca ceea ce mi s-a intamplat e doar imaginatia mea…Dar vazand cati dintre voi au avut intamplari de genul:”Fenomene Stranii” m-am gandit ca a fost cv real…totusi in ziua aia nu era nici o zi speciala pt batranu’ ala din cate stiam noi…cred ca a fost la intamplare… pana la urma noi nu am vazut nimic…doar am auzit si simtit si in fond, cutitele alea puteau fii de la vecini…batranul ala nu a fost ucis ci a murit de infarct…

  3. Diana, legat de povestea ta, cum spune şi Jorjette, nu este o întâmplare oarecare că ai visat aşa ceva. Problemele cu picioarele au o altă semnificaţie. Bolile organismului nostru, a fizicului, provin din partea cealaltă a noastră care nu este fizic, ele sunt materializarea trăirilor noastre de oricare fel ar fi ele. Poate şi acesta este un mesaj pentru tine de la bunica ta, care ţi-a arătat că la fel ca prietena ei, ai de făcut ceva pe planul acesta. Lasă-mă să îţi spun exact ce cred unii “experţi” în acest domeniu, că înseamnă problemele cu picioarele, poate aşa vei găsi un remediu pentru problemele tale actuale:

    Frica de viitor şi de a nu putea păşi în viaţă mai departe.

    Pentru această idee, care defapt este cauza spirituală a bolii, sau a problemelor cu picioarele, există şi remediul care vine mai mult ca o atitudine pe care tu trebuie să o ai faţă de viaţa pe care ai ales să o trăieşti. Ea sună cam aşa:

    Mă misc în propria-mi viaţă cu bucurie, blândeţe şi uşurinţă.

    Uneori aceste chestii nu le resimţi puternic în tine ca de exemplu o durere de măsea din cauza căreia nu poţi nici să gândeşti, de aceea este posibil să nu crezi că are vreo legătură cu tine. Eu zic să nu uiţi de ce ţi-am dat mai sus, iar dacă vezi că nu se mişcă nimic în drumul vieţii tale, dacă vezi că faci aceleaşi lucruri, aceleaşi prostii de mult timp, reciteşte-le ca să ştii ce ai de făcut. Cam încrederea în tine este ideea principală!

  4. Avatar Ruxandra
    Ruxandra

    ♥♣♥  …se pare ca nu sunt nebuna…si nici Bianca;)

  5. eu te cred. astfel de lucruri se pot intampla

  6. Avatar Ruxandra
    Ruxandra

    nu, nu l-am vazut…macar cineva ma crede…8-|

  7. Multumesc pentru raspuns

  8. Eu te cred, astfel de întâmplări sunt absolut normale. Poveştile sunt majoritatea adevărate, dar acum tu povestindu-mi mie, eu mai departe la altul, apoi tot aşa, se vor uita oarecum identităţile personajelor (tu sau Bianca) şi va deveni o poveste de speriat copii sau adulţii, pentru unii poate inventată.

    După ce trăieşti pe pielea ta astfel de “surprize” ce mai spui de poveştile de groază auzite de la alţii?

    Apropo, ai văzut filmul After life?

  9. Avatar Ruxandra
    Ruxandra

    Bine, o sa va spun si eu cv…bine, aveam nu mai mult de  10 ani dar si acm si as fii reactionat la fel☺…deci eram cu prietena mea, Bianca, la ea in apartament si ne uitam la TV. Atunci pt noi ceea ce ni se parea sfarsitul lumii era sa se urce un paianjen pe noi…cam asa sunt si acm…dar mai multi;), in fine!era vreo 16:00 si 18:00 Bianca trebuia sa mearga la tenis si mai aveam timp berechete:-j!!! Parintii ei erau la munca iar usa era incuiata. La un moment dat a sunat telefonul fix si Bianca s-a dus sa raspunda. Eu am ramas singura in camera de zi si ma uitam la TV…deodata a venit un vant puternic la mn ceea ce era ciudat ca balconul era inchis…Dupa ce a inchis telefonul, Bianca s-a dus in bucatarie sa aduca cv bun dar in locul sunetului farfuriilor am auzit un tipat din bucatarie…M-am dus repede la ea si am intrebat-o ce s-a intamplat.Ea mi-a raspuns ca atunci cand a intrat in camera a simtit ca cineva era in spatele ei dar cand s-a intors a inceput sa o doare ingrozitor capul…In graba cu care m-am dus la Bianca nu am stins TV-ul…ASTA STIU SIGUR!!! Ne-am dus in sufragerie dar Tv-ul era inchis…in schimb am auzit un sunet ca de cutit…in 5 secunde ne aflam in dormitor, singura camera in care NU SE INTAMPLASE NIMIC CIUDAT…IN AFARA DE BAIE…dupa cum spuneam in dormitor cu telefoanele mobile langa noi…si o foarfeca deoarece ne era frica sa mergem in bucatarie din cauza sunetelor cutitelor…fara sa ne dam seama se facuse 17:00 iar Bianca trebuia sa se duca la tenis si pentru a nu intarzia trebuia sa se duca la 17:30…dar nu prea avea cum sa se pregateasca pentru ca trebuia sa ia banii de maxi taxi din BUCATARIE si pachetul bineinteles din BUCATARIE!!!Asa bine nu s-a mai dus la tenis…nu s-au mai intamplat lucruri ciudate dar numai dupa 18:00…mama ei nu ia- venit sa creada ca lipsit…era cel mai frumos lucru din viata Biancai si nu a lipsit niciodata…nu am izbutit sa-i spunem, i-am zis doar ca pe Bianca o durea capul…☻ va rog credeti-ma!!!poate nu e chiar atat de infricosator, dar sa fii fost in locul nostru mai ales la 10 ani..:-s..aaa! si am uitat sa va zic cv…ea locuia la etajul 7 si sub ea nu locuia nimeni la etajul 6 asta pentru ca locuia cu un an in urma un batran si a murit in anul in care s-a intamplat chestia asta…va rog sa ma credeti!!!TOTUL E ADEVARAT!!!

  10. Îţi mulţumesc pentru poveste Ştefan! Bine ai poposit pe aici pe tărâmul poveştilor de groază (reale sau imaginare)!Te mai aşteptăm!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *