Patrunjelul ajută la eliminarea toxinelor din sânge

Patrunjelul deţine  puteri reale de tămăduire şi aceasta o spun şi diversele boli care pot fi tratate cu această rădăcinoasă: anemia, litiaza biliară şi renală, avitaminozele, tulburările de creştere, bronşita, rahitismul, scorbutul si aletele. Desemenea, consumul de patrujel proaspat provoacă apariţia ciclului menstrual întârziat sau determină reglarea menstrei.

Patrunjelul determină eliminarea toxinelor din corp pe cale gastrointestinală, prin urină sau prin transpiraţie, fiind indicat şi în combaterea oricărei boli în care este implicată o funcţionare mai defectuoasă a sistemului imunitar: infecţii de orice fel, gripă, sinuzită, diferite forme de alergii. Pe bună dreptate patrunjelul este considerat un aliment-medicament extrem de preţios, fiind cunoscut şi cultivat încă din Antichitate.

Patrunjelul – sursă de vitamina C

patrunjelul sursa de vitamina CPrincipala vitamină conţinută de această plantă este vitamina C. Ştiaţi că în patrunjel se găseşte mai multă vitamina C decât în portocală sau în varză? Se estimează că aportul zilnic de vitamina C, pentru om, trebuie să fie în jurul valorii de 75 mg, iar de vitamina A de 8-40 mg. Această cantitate ar corespunde consumului a două legături de patrunjel.

Chiar dacă ar fi numai atât, şi tot ar fi bine ca nimeni să nu ocolească patrunjelul, ştiindu-se importanţa vitaminei C în stimularea funcţionării sistemului imunitar şi a provitaminei A, cu rol deosebit în menţinerea în bună stare a mucoaselor, tegumentelor şi vederii. Pentru a beneficia de toate calităţile acestei legume, rădăcina poate fi consumată în preparate culinare sau în salate. Bioterapia o recomandă însă şi sub formă de decoct pentru diverse afecţiuni. Astfel decoctul din rădăcini de patrunjel este un remediu contra durerilor de stomac, în astenii şi are proprietăţi diuretice.

Decoctul din rădăcini de patrunjel este utilizat de medicina tradiţională pentru eliminarea caliculilor renali, în retenţie urinară, în prostatită sau pentru curăţirea sângelui de toxine.

Chiar şi hernia poate beneficia de calităţile patrunjelului. Decoctul preparat din rădăcini fierte în vin sau borş se bea, iar rădăcinile fierte se pasează şi se aplică pe locul afectat, acoperit cu bandaje.

Mai mult, nu trebuie omis faptul că sucul obţinut din rădăcini de patrunjel, amestecat cu alcool, este leac contra nevralgiilor!

Pentru o viaţă sănătoasă, consumă cât mai mult pătrunjel!

Articol etichetat cu:, ,

Ganduri si impresii pentru "Patrunjelul ajută la eliminarea toxinelor din sânge":

  1. Jorjette C Popescu Ionel Marius
  2. Jorjette C Popescu Ionel Marius

Care este gandul tau?