Paianjenul utilizat uneori în medicina populară

Un mit mai puțin cunoscut spune că, odată, două femei au vrut s-o lege pe Maica Domnului prin somn. Au fost blestemate ca să facă mereu fire inutilizabile și se prefăcură în paianjeni.

totem-paianjenul

Mult mai cunoscută este altă geneză a paianjenului: o văduvă săracă avea un băiat și o fată, care trebuiau să-și câștige singuri pâinea cea de toate zilele. Fata lucra ca zidăriță, iar fiul ca țesător. Pe patul de moarte, mama lor îi rugă să vină să o vadă. Fata veni imediat, în schimb fiul a spus că nu are timp de vizite. Mama își binecuvântă fiica prefăcând-o în albină, iar pe băiat îl transformă în paianjen. În timp ce albina se poate bucura de produsele ei, lucrarea măiestrită a paianjenului nu folosește la nimic.

Paianjenul se comportă dușmănos față de om și de divinitate. Își țese pânza între crengile copacilor, pentru ca Soarele să nu poată lumina și încălzi pământul. De aceea, Dumnezeu a creat vântul care distruge pânza de paianjen.

Paianjenul este foarte rar utilizat în  medicina populară, e folosit de exemplu împotriva frigurilor.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Paianjenul utilizat uneori în medicina populară”

  1. Avatar dominic
    dominic

    La cate persoane sufera de arahnofobie, ar putea fi folosit doar ca terapie de soc 🙂
    Eu ii vad mai degraba ca pe un exemplu de rabdare si perseverenta: Se rupe panza? Faci alta. Si astepti… si astepti, pana cand o musculita mai nauca vine in vizita. In momentul acela, totul se desfasoara rapid. Masa e servita! 🙂

  2. Cu totii ne mintim ca suntem prea ocupati pentru lucrurile spirituale..

  3. Paianjenul nu este “dusmanos” in ciuda aspectului lor putin infricosator. Daca stai putin sa ii studiezi sunt chiar niste vietati foarte interesante.

    Pana acum cativa ani aveam si eu o fobie ingrozitoare in ceea ce priveste paianjenii insa mi-a trecut 🙂

    ps. interesante legendele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *