Ghimbirul afrodisiac de excepție

Ghimbirul (Zingiber officinale) – are o rădăcină aromată, o tulpină ridicată împărțită în două rânduri, frunzele sunt în formă de lance, iar florile sunt albe ca niște piroane. Rădăcina de ghimbir poate fi folosită proaspătă, uscată, murată sau conservată. Este un ingredient esențial în mâncărurile asiatice. Cristalizat sau infuzat, suprimă greața. Ceaiul de ghimbir facilitează digestia și flatulența, reduce febra.

Rădăcina are un efect de încălzire asupra organismului, este ușor antiseptic și stimulează secrețiile interne. Tăiați aproximativ 5 centimetri din rădăcina proaspătă de ghimbir, acoperiți-o cu o cană de apă și se fierbe la foc mic cam 20 de minute, sau se pune o linguriță și jumătate din rădăcină sub formă de praf într-o cană de apă și se fierbe tot 20 de minute. Se adaugă suc de lămâie, miere de albine și foarte puțin ardei iute (praf sau mărunțit). Cu câteva lingurițe de rachiu/pălincă, remediul este și mai eficient pentru răceli.Acest preparat tratează febra, răceala și gripa. O baie sau pur și simplu picioarele ținute în ceai fierbinte (cât suportați) este de asemenea benefică. Ceaiul fără aditivi ajută la degestie, colici, diaree, gastrită. Ghimbirul uscat este luat pentru a evita răul de mașină sau răul de mare – se folosește aproximativ o jumătate de linguriță de pulbere. Este bun atât pentru copii, cât și pentru animalele de casă.

Părți folosite: rădăcina

Utilizări magice: destul de picant, uleiul esențial este util în secualitate, dragoste, curaj, bani. Ghimbirul este de asemenea utilizat în vrăjile pentru succes sau pentru a asigura succesul unei operațiuni magice. Atunci când se mănâncă ghimbir înainte de efectuarea unei vrăji, aceasta prinde putere, din moment ce a fost încălzită de ghimbir, asta în special în vrăjile pentru dragoste.

În Pacific, locuitorii insulei Dobu folosesc destul de mult ghimbirul în ritualurile lor. Ei îl mestecă și îl scuipă pe „locul” bolii ca să o vindece, de asemenea îl scuipă atunci când vine o furtună și se află pe mare, pentru a o opri.

Aromoterapie: uleiul esențial de ghimbireste utilizat în cazurile de artrită, guturai, dureri musculare, oboseală, circulație proastă, reumatism, entorse, tuse, sinuzită, durere în gât, diaree, colici, crampe, flatulență, indigestie, pierderea poftei de mâncare, greață, frisoane, răceală, gripă, febră, boli infecțioase, debilitate, epuizare nervoasă. Are efect de tonic, afrodisiac, stimulare, încălzire, cefalic.

Care este gandul tau?