Epilare fara iritatii cu lama de ras

Epilare fara iritatii cu lama de ras (bic)

Epilarea  cu aparatul de ras/ bicul este iritantă pentru pielea sensibilă și poate cauza erupții cutanate. Acest lucru este în special valabil pentru zona inginală și pentru picioare, unde, o tehnică săracă și un echipament neadecvat duc la apariția unei erupții inestetice de umflături roșii, cunoscute și sub numele de arsuri. De obicei aceste erupții cutanate dispar singure după un timp, dar cel mai bun mod de a le opri apariția este acela de a folosi tehnicile, produsele și instrumentele corespunzătoare pentru a efectua o epilare fara iritatii, cu bigul.

Cum mă epilez acasa fara iritatii?

Pentru o epilare fara iritatii cu bigul, sugerez sa:

 • epilare fara iritatii
  Aplicați un produs exfoliant pe picioare, respectiv zona inghinală.
 • Masați bine pielea și apoi clătiți cu apă călduță . Acest procedeu va elimina celulele moarte, astfel suprafața pielii  va deveni netedă, numai bună de epilat.
 • Alegeți un gel de bărbierit pentru femei și masați puțin zona pe care doriți să o epilați. Lăsați gelul timp de 5 minute, timp în care să intre în piele, să înmoaie părul și pielea pentru o mai bună epilare cu lama/bigul.
 • Asigurați-vă că lama este ascuțită. O pânză tocită va trage peste firele de păr și va cauza iritarea pielii.
 • Trageți de piele înainte de epilare pentru a fi perfect întinsă. Acest lucru va permite aparatului de ras/bigului să alunece lin pe suprafața pielii.
 • Părul trebuie epilat în direcția creșterii sale. De exemplu, părul de pe picioare crește în jos, deci lama alunecă ușor în jos, pe picior. Încercați să nu treceți cu lama de mai multe ori prin același loc pentru că acest lucru ar putea irita pielea.
 • Clătiți zonele epilate cu apă rece.
 • Ștergeți zonele cu un prosop curat și moale prin atingeri ușoare. Nu frecați și nu fiți agresive cu pielea proaspăt epilată.
 • La final, aplicați o cremă hidratantă fără parfum atât în zona inghinală cât și pe picioare. Evitați loțiunile care au prea mulți coloranți sau care sunt prea puternic parfumate deoarece acestea conțin substanțe chimice care pot reacționa în contact cu pielea. Pielea proaspăt epilată/rasă este mult mai sensibilă decât de obicei, așa că utilizați un produs “blând”, cât mai natural posibil. Eu prefer un ulei (de masline, jojoba, argan, samburi de struguri, etc)

Sper ca data viitoare sa reusesti sa parcurgi toti pasii de mai sus pentru o epilare fara iritatii!

Articol etichetat cu:, , ,

Ganduri si impresii pentru "Epilare fara iritatii cu lama de ras":

 1. Jorjette C Laurentiu
 2. Jorjette C Laurentiu
 3. Jorjette C Laurentiu
 4. Jorjette C Daniela
 5. Jorjette C Laurentiu
 6. Jorjette C Laurentia
 7. Jorjette C Laurentia
 8. Jorjette C Laurentia
 9. Jorjette C Laurentia
 10. Jorjette C Paula
 11. Jorjette C Adinaa
 12. Jorjette C Eva

Care este gandul tau?