Cremă pentru corp cu orz verde şi lăptişor de matcă

Ingrediente: 500 g unt, 2 linguriţe cu lăptişor de matcă, 2 pumni de orz verde, 2 linguri cu lanolină.

Mod de preparare: orzul verde, recoltat când are înălţimea de 25-30 cm, înainte de a-i da spicul, se taie mărunt, se pisează în mojar până se sfarmă bine; în acest timp untul se pune la topit în vas emailat, nu direct pe flacără, până ajunge la temperatura de 38-40°C. Se adaugă orzul, se amestecă repede, de mai multe ori, cu focul mic, apoi se stinge sursa de foc şi se mai adaugă lanolină, în care a fost încorporat lăptişorul de matcă.

După aceste etape se acoperă vasul etanş, se înfăşoară în pătură de lână sau în cojoc şi se lasă să stea 12 ore. Apoi se încălzeşte iar la foc mic, fără a depăşi temperatura notată mai sus, până devine lichidă. Se strecoară, se pune în recipiente de culoare închisă, se lasă să se răcească complet, după care se închid ermetic, se etichetează şi se păstrează la frigider sau în congelator. Termenul de valabilitate este de 6 luni.

Această cremă cu orz verde şi lăptişor de matcă ajută la catifelarea tenului şi a mâinilor, înlătură ridurile şi, la nevoie, se poare folosi chiar la tratarea arsurilor.

Cremă cu orz verde si apilarnil

Se prepară ca la reţeta de mai sus, se folosesc aceleaşi ingrediente, în afară de lăptişorul de matcă, care este înlocuit cu apilarnil. Această cremă ajută la catifelarea tenului.

Cremă cu orz verde si propolis

Se prepară ca la prima reţetă, doar că lăptişorul de matcă se înlocuieşte cu 3 linguriţe cu tinctură de propolis. Această cremă ajută la vindecarea rănilor.

Cremă cu orz verde si venin de albine

Se prepară ca la prima reţetă , se folosesc aceleaşi ingrediente, doar că lăptişorul de matcă se înlocuieşte cu 50 mg venin de albine. Această cremă ajută în tratarea durerilor reumatice.

Atenţie: Atunci când se foloseşte şi se lucrează cu venin de albine, se folosesc obligatoriu mănuşi şi mască.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *