Cimbrul întăreşte sistemul imunitar, trateaza tusea

Cimbrul (Thymus vulgaris) – sau cimbrul de grădină, folosit în mâncăruri ajută la digestia alimentelor grase.

Cimbrul – beneficii pentru sanatate

Uleiul de cimbru este distilat din frunze şi vârfurile înflorite a plantei şi este un bun stimulent şi antiseptic. Este tonic nervos utilizat extern pentru a trata depresia, răcelile, durerile musculare şi problemele respiratorii. Uleiul esenţial de cimbru poate fi adăugat la loţiunile pentru acnee şi în apele de gură. Cercetările efectuate asupra acestei plante au arătat că cimbrul întăreşte sistemul imunitar.

Cimbrul este un foarte bun curăţător al plămânilor – este folosit pentru eliminarea flegmei şi în tratarea tusei convulsive. Puneţi jumătate de linguriţă de plantă proaspătă sau o linguriţă de plantă uscată la o cană şi jumătate de apă fierbinte şi lăsaţi 5 minute. Consumaţi toată această cantitate pe tot parcursul zilei în doze de un sfert de cană.

Cimbrul este un antiseptic natural, motiv pentru care deseori este folosit în unguente pentru răni, umflături, sciatică şi ochi slăbiţi. Ceaiul de cimbru ameliorează gazele şi colicile (la fel şi uleiul de cimbru, luat în doze de câte 1-5 picături). Tinctura de cimbru poate fi administrată în doze de la 10 la 20 de picături de 3 ori pe zi. Folosiţi cimbrul pentru durerile de cap şi mahmureală.

Părţi folosite: părţile aeriene ale plantei

Utilizări magice: cimbrul este ars pentru a purifica un anumit loc. Locul în care cimbrişorul creşte va fi un centru de energie deosebit de puternic pentru pământ.

O baie de curăţare poate fi făcută prin adăugarea unui ceai făcut cu cimbru şi maghiran în apa de baie. O pernă umplută cu cimbru alungă coşmarurile. Atunci când se participă la o înmormântare, se poartă o crenguţă de cimbru pentru a respinge negativitatea persoanelor îndoliate.

Cimbrul se arde pentru sănătate, vindecare, purificare, clarviziune, dragoste, curaj, energie, putere, sensibilizare.

Aromoterapie: uleiul esenţial de cimbru se foloseşte în abcese, acnee, vânătăi, arsuri, dermatită, eczeme, înţepături de insecte, păduchi, artrită, gută, dureri musculare, obezitate, edeme, circulaţie deficitară, reumatism, entorse, astm, bronşită, guturai, tuse, laringită, sinuzită, amigdalită, diaree, dispepsie, flatulenţă, frisoane, răceli, gripe, boli infecţioase, cistită, uretrită, insomnie, dureri de cap, condiţii legate de stres. Are efect de stimulare, încălzire, răcorire, purificare, relansare, antidepresiv.

Spune care este gandul tau acum