Busuiocul – planta magica folosita in baia ritualica

Busuiocul (Ocimum basilicum) Gustul cald, condimentat al frunzei acestei populare plante, combină usturoiul, roșiile, vinetele cu câteva feluri de mâncăruri italienești. Aromele uleiului esențial condimentează lichioruri, săpunuri și parfumuri. Inhalat, uleiul esențial de busuioc reimprospătează mintea și stimulează simțul mirosului distrus de o infecție virală.

Infuzia de busuioc ameliorează durerile de stomac și gazele. Are o reputație bine cunoscută în cazul avorturilor deoarece poate ajuta la expulzarea placentei.

Planta de busuioc mai este folosită pentru răceli și gripă, constipație, vărsături, dureri de cap și crampe menstruale. Fierbeți 2 lingurițe de busuioc proaspat sau uscat, tocat marunt, într-o cană cu apă timp de 20 de minute – consumați până la o cană și jumătate pe zi.

Părți folosite: frunzele și tulpina

Busuiocul – Utilizări magice

Prin arderea busuiocului se exorcizează negativitatea din casă. Pentru a face o curățare completă a casei și a dumneavoastră, se presară puțin busuioc în fiecare colț al fiecărei încăperi a casei și se adaugă la apa de baie. Busuiocul este folosit pentru a „repara” certurile dintre iubiți și aduce noroc de casă nouă. Mirosul de busuioc ajută la evitarea conflictelor majore.

Busuiocul este folosit și în ritualurile de exorcizare și în baia ritualică. Se presară puțin praf de busuioc în zona inimii pentru a susține fidelitatea.

Aromoterapie: uleiul esential de busuioc este recomandat in caz de bronșită, oboseală, răceli, pierderi de concentrare, migrene, gută, dureri, mușcături de insecte, tuse, insomnie, anxietate, depresie, boli infecțioase, restaurativ, tonic, antidepresiv, răcoritor, înălțător, fortifiant, purificator, excelent în cazul stupefiantelor consumate în exces.

Articol etichetat cu:,

Ganduri si impresii pentru "Busuiocul – planta magica folosita in baia ritualica":

  1. Daniela Daniela

Care este gandul tau?