Bolile karmice – Furia ca baza a unor afectiuni

Furia se afla, mult mai des decat s-ar crede, la baza tulburarilor de origine cauzala. Totusi, de cele mai multe ori, ea nu este motorul care naste boala, decat atunci cand nu a fost exprimata deloc sau nu complet. Si atunci, seamana in adancurile constiintei un adevarat sambure de auto-otravire care, mai devreme sau mai tarziu, va incolti.

Avand ocazia sa investighez „povesti din trecut” am putut sa constat ca in succesiunea vietilor noastre exista numeroase false iertari, un la fel de mare numar de pseudo impacari si, prin urmare, impresionant de multa furie reprimata – fie din slabiciune, fie dintr-o dorinta intelectului de a domina, fie pentru ca imprejurarile nu i-au permis sa se manifeste.

Daca, uneori, putem sa mintim la nivelul de suprafata al personalitatii noastre, nu putem sa o facem si la nivelul corpului sau , mai exact, al celulelor. Acestea inmagazineaza motorul energetic pe care o furie inabusita – care, in realitate, este un fel de frustrare – il pune, inevitabil, in miscare.

Cum sa-mi manifest furia?

Inseamna asta, oare, ca ar trebui sa-i dam frau liber si celei mai slabe porniri de furie, sa se manifeste cu violenta sau anarhic?

Nu cred, pentru ca stapanirea de sine este dupa parerea mea, unul dintre atributele intelepciunii la care aspiram cu totii, indiferent daca recunoastem, mai mult sau mai putin, acest lucru.

Fara indoiala, solutia acestei probleme este de a lua atitudine in fata unei situatii care ne face sa ne revoltam, care rascoleste in noi furia. Cred ca doar asa este posibila, pe de o parte, depasirea unei atitudini violente – prin vorbe sau prin fapte – si, pe de alta parte, dezamorsarea acelei adevarate bombe care s-ar forma inlauntrul nostru.

In fata amploarei unei astfel de sarcini, nici nu ar trebui sa ne mai mire faptul ca avem nevoie de atatea vieti pentru a reusi sa scoatem la iveala ceea ce este mai bun in noi!

Din cate am observat, uneori cancerul, mai ales cel al ficatului si al pancreasului, are legatura cu o furie reprimata, care este un fel de bomba cu efect intarziat, amplasata intr-un trecut uneori foarte indepartat.

Articol etichetat cu:,

Ganduri si impresii pentru "Bolile karmice – Furia ca baza a unor afectiuni":

  1. Jorjette C Florin Morosan

Care este gandul tau?