Biscuiti cu susan sau nuca de cocos si crema Nutela

Acesti biscuiti cu susan sau nuca de cocos sunt perfecti pentru orice ocazie, iar copiii vor fi cei care nu vor lasa nici o urma, mai ales ca sunt preparati cu crema nutela. Ii puteti pregati chiar si in lipsa unei ocazii, ca un deliciu pentru familie, pentru cei dragi. Reteta de biscuiti este simpla si se prepara destul de repede. Nu aveti nevoie de ingrediente sofisticate, deci o puteti prepara la orice ora, fara prea mare dificultate.

Ingrediente necesare pentru biscuiti cu susan:

  • blat : 1 ou, 100 g unt, 4 linguri zahar, 2 linguri ulei, 1 praf vanilie, 1 pliculet amidon, un pliculet praf de copt, 1 varf de sare, 200 g faina
  • crema : o cutie mica de nutela
  • decor: 1 galbenus, 1 lingurita lapte, 1 lingurita nes, seminte de susan sau fulgi de cocos

Cum preparam acesti biscuiti:

Topim untul si il amestecam cu oul, zaharul, uleiul, praful de vanilie, cel de amidon si cel de copt stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam si putina sare, iar cand s-a omogenizat bine adaugam faina. Reiese un aluat mai moale care se da la frigider 12 ore.

Dintr-un galbenus, 1 lingura de lapte si o lingurita de ness se formeaza un amestec cu care vom decora biscuitii. Se intinde blatul in foaie subtire si de taie in formele dorite si se pun in tava unsa cu putin unt. Jumatate din biscuitii formati se ung cu amestecul preparat anterior. Se dau la cuptor, foc potrivit 10-15 min, dupa care se scot si se lasa la racit.

Se imbina biscuitii decorati cu cei nedecorati folosind crema nutela. Odata imbinati se pot trece marginile acestora prin crema urmand ca apoi sa ii trecem prin nuca de cocos sau seminte de susan. Astfel sunt gata acesti biscuiti cu susan sau nuca de cocos.

Pentru un gust mai bun semintele de susan se prajesc putin. Daca nu folositi susan prajit, puteti folosi nuca prajita si macinata.

Biscuiti cu susan si nuca de cocos

Va doresc pofta buna si sa aveti o viata dulce precum sunt acesti biscuiti!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Nici un raspuns

  1. dominic dominic

Spune care este gandul tau acum