Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

BIBERUL – constructorul

Biberul este constructorul regnului animal. Medicamentul sau inglobeaza in principal energiile pamantului si apei, si ceea ce ii este caracteristic, este un puternic simt al familiei si al casei. Privind la lacurile care sunt formate de catre barajele construite de biberi, la locuintele lor, poti afla mai multe intrari si iesiri. Aceasta pentru ca biberul, atunci cand isi construieste casa, are grija sa creeze mai multe cai de acces si de evacuare.

biberBiberul ne invata astfel ca in viata este bine sa nu ne taiem accesul la diverse cai, sa avem intotdeauna diverse optiuni si alternative, si iarasi el ne invata ca harnicia da roade. Dintii lui sunt puternici, cu ei biberul este in stare sa roada copaci intregi, si coada in forma de lopata este perfect creata pentru inot.

Pentru intelegerea acestui totem, cea mai buna cale este sa ne imaginam munca unui colectiv de constructie.

In orice constructie, in orice creatie, atunci cand incepem sa ne aducem in manifestare visele, armonia si cooperarea sunt lucruri importante, esentiale, lucrul in grup necesitand o armonie de un ordin superior. Fiecare partener-colaborator al proiectului este dator sa onoreze talentele si posibilitatile celorlalti, si el trebuie sa invete cum sa lucreze la partea de proiect de care se ocupa. Astfel, prin cooperare, se poate crea sensul de comunitate, si uniune.

Atunci cand se spune “suntem unul”, acest lucru nu insemneaza ca numai unul are valoare iar restul sunt “de umplutura”, ci ca Toti colaboratorii la un proiect de constructie constituie un intreg, ca fiecare trebuie sa fie onorati pentru contributia si efortul lor.

Deci atat cei de la proiectare, cat si cei de la intretinere, de la reparatie, de la curatenie, de la livrare, si asa mai departe, pana la cel mai tanar ucenic.

Biberul ne sfatuieste sa ne punem ideile in actiune, sa ne reamintim de proiecte pe care le-am inceput dar nu le-am continuat, sau pe care poate le-am neglijat.

Biberul ne indeamna sa reconsideram relatiile cu ceilalti parteneri de creatie/lucru, sa rezolvam in mod armonios si inteligent diversele diferente, si sa cautam intotdeauna solutii alternative la diversele probleme care ne apar in fata.

Si un lucru foarte important, el ne reaminteste sa avem intotdeauna spatele aparat, si sa ne protejam in mod activ creatiile in care am investit atata munca, timp, iubire. Biberul avertizeaza sa nu inchidem usile catre nou, catre inventie si descoperire. Din punctul de vedere al constructorului Biber, “Perfectiunea” este constituita de ceea ce este perfectionabil, deci de ceea ce se poate intotdeauna imbunatati, iar exprimarea libera a creativitatii ofera satisfactii extraordinare.

Daca ne simtim cuprinsi de apatie, daca ne simtim apasati, deprimati, in impas, Biberul ne sfatuieste sa ne punem cateva intrebari:

 1. Nu cumva problema izvoraste din faptul ca am uitat sa lasam loc in viata noastra pentru noi experiente, nu cumva am uitat sa incercam mereu ceva nou?
 2. Nu cumva am uitat cum sa ne purtam cu cei din jur, cum sa colaboram intretinand o atmosfera placuta la locul nostru de munca?
 3. Nu cumva am ajuns sa ne ferim de munca fizica, sa ne consideram “deasupra”, lasandu-i pe cei din jur sa faca si partea noastra, respectam noi oare efortul si munca celorlalti ?
 4. Oare ne exprimam noi creativitatea in mod concret, ne punem noi oare gandurile, visele in fapta?
 5. Nu cumva aducem noi insine in mintea noastra obstacole in calea productivitatii, care ne fac sa avem sentimentul ca am esuat, inainte chiar de a fi inceput lucrul?

Meditatia asupra hotaririi si vointei Biberului, a harniciei sale, este foarte binefacatoare in asemenea situatii. In primul rand, in orice creatie, trebuie sa ne fixam tinta de lucru conform specializarii noastre, sa ne straduim sa o atingem, Impreuna cu Toti cei care participa la lucrare.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

 1. Jorjette C Cristi
 2. Jorjette C Rora
 3. Jorjette C ana
 4. Jorjette C surdu cristina
 5. Jorjette C Eva
 6. Jorjette C ALICE
 7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?