Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

Interpretare vise IEPURELE – teamă

Odata, demult, Iepurele era un tanar razboinic foarte puternic si curajos, atat de curajos incat ajunsese sa creada ca puterea armelor lui nu are egal. El se imprietenise cu Eye Walker, o fata frumoasa si buna la inima, care avea puteri magice. Intr-o zi, ei mergeau impreuna pe niste carari abrupte de munte, si s-au asezat sa se odihneasca si sa stea de vorba.

iepureIepurele spuse: “mi-e sete”. Eye Walker lua o frunza, sufla asupra ei si frunza se transforma intr-o oala cu apa, pe care ea o oferi iepurelui. Iepurele bau apa si nu spuse nimic. Apoi el spuse: “mi-e foame”, si Eye Walker lua o piatra, sufla deasupra ei, si o transforma intr-un fruct, pe care il oferi prietenului ei. Iepurele lua darul, il manca lacom, si nu spuse nimic.

Cei doi isi continuara drumul, care ii duse pe marginile abrupte ale coamei muntelui. La un moment dat, Iepurele se impiedica si cazu, rostogolindu-se in adancimea prapastiei. Ranit, din cauza caderii pe pietrele ascutite, el zacu in fundul prapastiei, o masa insangerata de durere, pana cand Eye Walker reusi sa coboare pana la el.

Ea atinse cu mana oasele rupte, care se prinsera ca prin minune, si ii puse pe rani o alifie magica al carei balsam ii alina durerea si ii aduse vindecare.

Iepurele se ridica, se sterse de praf si nu zise nimic, si tot drumul spre casa el merse numai cu ochii in pamant. In ziua urmatoare, oricat l-a cautat Eye Walker nu l-a gasit, si nici in zilele urmatoare el nu se mai ivi in preajma ei, cum facea inainte. Fata s-a intristat, dar si-a vazut mai departe de munca pe care o fac toate fetele tribului, de ierburile si de lucrul ei magic.

Intr-o zi, totusi, ei se intalnira din intamplare, si Eye Walker il intreba: “de ce fugi de mine, Iepure?” “Nu eram noi prieteni buni inainte?” La care iepurele ii raspunse manios: “pleaca, nu vreau sa mai am de-a face cu tine, magia ta ma inspaimanta, puterile tale ma infricoseaza, nu esti decat o vrajitoare pe care nu vreau sa o mai vad in ochii mei niciodata, pentru ca stiu ca poti sa ma omori cu vrajile tale blestemate”.

Eye Walker s-a intristat foarte tare, si a plecat plangand, spunandu-i iepurelui: “fie cum spui, eu plec, iar tu n-ai decat sa traiesti cu frica ta, daca ti-e asa de draga”. De atunci iepurele este numit “cel care cheama frica”.

El se uita la cer, cheama soimul, si daca soimul nu-l baga in seama, striga in gura mare: “soimule, nu veni la mine, stiu ca vrei sa ma omori, si mi-e frica de tine!” Bineinteles, atunci cand aude asa ceva, soimul vine si-l mananca imediat. Iepurele atrage prin chemarea sa pisica de munte, lupul, sarpele, chiar coyote vine la chemarea iepurelui.

Aceasta povestire despre medicamentul iepurelui ne arata cum-si de ce-atragem fiecare in viata noastra exact ceea ce ne inspaimanta, iar proverbul “de ce ti-e frica, nu scapi” se refera la omul-iepure, atunci cand curteaza dezastrul. Aparitia acestui totem ne spune sa fim atenti la oamenii iepure in jurul nostru. Cei care au in totemul lor personal medicamentul iepurelui sunt sfatuiti sa renunte la expresia “vai…dar daca cumva…” prin care ei isi imagineaza tot timpul tot felul de dezastre care ii asteapta.

Tragedii, suferinte, boli, necazuri, acestea sunt lucruri care trebuiesc evitate sau confruntate cu curaj in viata, prin comportamentul nostru, si nu chemate prin vesnice vaicareli cu care bombardam, uneori fara sa ne dam seama, pe cei din jur.

Atunci cand simtim ca ne cuprinde frica, acea senzatie paralizanta de panica care ne face sa ne pierdem puterea, este bine sa incercam sa constientizam sau eventual sa scriem pe o foaie de hartie lucrurile care ne inspaimanta, sa le simtim in noi, sa le analizam, si apoi sa le lasam in mod deliberat sa se scurga in jos, in pamant, pentru reciclare in ceva mai bun.

De multe ori sentimentele pe care nu vrem sa le recunoastem stau adunate in noi, la fel si oboseala pe care o ignoram sau nevoile fizice ori sufletesti pe care nu le onoram. Neatentia noastra si lipsa de apreciere pentru ceea ce avem sau ne este oferit, ne indeparteaza de la constiinta pacii pe care o da credinta in Gratia Divina, sub orice forma ne apare ea in viata noastra. Iepurele a fost fericit numai atunci cand a invatat cum sa-si construiasca o casa potrivita, prin care sa se simta protejat in adancimea calda a pamantului, si cand a reusit sa descopere tunele si petice de iarba verde printre spini, acolo unde predatorii nu pot sa ajunga la energia delicioasa a trupului sau.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?