Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

COIOTUL – păcăliciul

Exista mii de mituri si povestiri despre coiot, marele joker si pacalici. Multi il denumesc pentru acest motiv “cainele medicament”, dar se prea poate ca gustul medicamentului care vine adus de coyote sa nu fie pe placul nostru. In orice caz, acest medicament vine ca sa te faca sa razi. In ultima instanta esti nevoit sa mai faci si “haz de necaz”, deoarece coyote vine cu intentia clara de a te invata o lectie despre propria persoana.

coiotCoiotul are puteri magice, dar ele nu lucreaza intotdeauna in favoarea lui.

El se incurca in propriile lui pacaleli si cade in propriile lui curse. Si totusi, el se descurca, si supravietuieste. Ia bataie, dar nu se da batut. Lovit si zgariat, vesnic cu cucuie, acest maestru al iluziei uita sa învete din propriile experiente, si repeta aceleasi glume mai mult sau mai putin sarate si aceleasi nastrusnicii, care se intorc intotdeauna in final, bineinteles, tot impotriva sa.

Coiotul ne pune in fata o oglinda, in care – privind la autosabotarea lui, putem sa vedem cum ne autosabotam noi insine.

Coiotul se joaca cu chibriturile, si isi scapa coada in foc. Sare in lac ca sa si-o stinga, si e gata sa se inece. Face curte unei statui de piatra si se mira ca nu-i raspunde, si ia in dinti un sarpe cu clopotei, crezand ca a dat de un os. Atunci cand ne luam prea tare in serios, el vine sa ne arate cea mai buna gluma cosmica, cea in care radem in hohote chiar de noi insine. Coyote suntem toti, si tu, si eu, si masina care ramane in pana, si usa de la toaleta care s-a blocat, si toate lucrurile care ne fac sa radem “pana la urma”, numai pentru ca pur si simplu “nu mai avem incotro”.

Coiotul apare in viata noastra atunci cand am devenit prea seriosi. Medicamentul lui aduce buna dispozitie, imprastie norii grijilor de fiecare zi, si ne spune sa nu ne stresam in mod inutil. El avertizeaza impotriva celor care vor sa obtina avantaje de la noi, cum ar fi scheme de imbogatire rapida, vreun vanzator de lucruri “ieftine”, o “femeie fatala” un politician sau vreun evanghelist de duzina care urmaresc sa-si atraga faima si “supusi”. Coyote ne spune sa fim atenti la deceptie, la discutiile “pe la spate”, la intentiile mai putin curate ale celor din jur, dar si la boomerang-ul pe care l-am aruncat tot noi candva, in directia cuiva. Tineti minte, coyote este glumet, nu gluma!!!

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

  1. Jorjette C Cristi
  2. Jorjette C Rora
  3. Jorjette C ana
  4. Jorjette C surdu cristina
  5. Jorjette C Eva
  6. Jorjette C ALICE
  7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?