Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis

BROASCA – simbol de curăţenie

Broasca canta cantecul care vesteste ploaia care spala praful de pe fata naturii. Acest medicament este similar cu medicamentul apei, si se afla la rasarit pe roata vietii. Broasca ne spune sa fim atenti la apa care este in noi, chiar la lacrimile noastre, pe care ne indeamna sa le onoram cum se cuvine, pentru ca ele sunt Apa Purificatoare pentru suflet. Toate ritualurile care includ apa au legatura cu medicamentul broastei, inclusiv initierile prin apa.

broascaApa pregateste si curata corpul pentru ceremoniile sacre. Este elementul pe care il intelegem cel mai bine atunci cand suntem in uterul mamei, iar broasca este un animal amfibiu, care cunoaste fluiditatea apei, si invata sa mearga doar abia dupa ce a invatat sa inoate. Transformarea in adult scoate broasca din apele copilariei, din lumea pestelui, lucru care ii da puterea sa cheme chiar apele cerului, ploaia. Atunci cand lacurile si baltile sunt goale, Spiritul Broastei cere Spiritului Tunetului sa curete pamantul scorojit si insetat, si sa il umple din nou cu apa datatoare de viata. Si noi suntem datori, ne spune broasca, sa fim atenti la uscaciunea interioara, sa nu ramanem fara lacrimi, ci sa avem grija ca apele noastre interioare sa fie intotdeauna proaspete si limpezi.

Atunci cand facem o purificare cu apa, broasca ne cere sa ne intrebam si sa fim atenti daca nu cumva ne simtim:

 • obositi,
 • apasati de prea multe sarcini,
 • grabiti peste masura,
 • frustrati,
 • vinovati,
 • nervosi,
 • iritati,
 • in pierdere,
 • slabiti?

Daca simtim una sau multe lucruri din cele de mai sus, cantecul broastei ne va reaminti ca apa spala si echilibreaza. O baie lunga in apa calda, parfumata, fara telefon care sa ne deranjeze, fara sonerie si fara nici un fel de ganduri care sa ne distraga de la ocupatia noastra de purificare si reechilibrare este cea mai buna solutie. Atunci cand lasam apa sa spele grijile si necazurile cu care eram incarcati, ne simtim cu adevarat renascuti, cu mintea clara si gata sa intampinam viata cu optimism.

O capacitate deosebita a oamenilor cu totemul broastei, este cea de a oferi sprijin si vindecare acolo unde este nevoie.

Ea este cunoscuta pentru actiunea sa echilibranta din orice fel de loc, si de aceea multi oameni care lucreaza cu energie, poarta cu ei medicamentul broastei atunci cand echilibreaza de exemplu campul energetic al unei case bantuite de spirite manioase.

Apa avand conductibilitate mare, multi clarvazatori se folosesc de proprietatile apei pentru a “vedea” in alte realitati. In practicile Shamanice Aztece si Mayane, persoana care vindeca cu medicamentul broastei lua apa in gura, si o improsca asupra pacientului, lucru care se considera ca are efectul de a-i echilibra energiile, de a-i purifica campul energetic de impuritatile si greutatile care il apasa. In timp ce facea aceasta operatiune, shamanul avea in gand totemul broastei, si uneori broaste uscate/mumificate erau obiect de meditatie si tinute printre propriile lucruri, pentru a nu uita faptul ca apa trebuie tratata cu consideratia si respectul care i se cuvine.

Broasca ne indeamna sa ne eliberam gandurile de orice fel de lucru, loc, spirit sau persoana care ar putea sa ne tulbure sau sa ne otraveasca apele interioare.

Ea ne indeamna sa nu ne facem locuinta in namol, ci sa iesim la soare pe frunzele curate ale nuferilor, sa innotam, sa ne scaldam in ape cat mai limpezi si mai curate. Broasca ne aminteste despre puterea de a simti, despre sentimente.

Ea avertizeaza asupra a ceea ce este “prea mult”, care ne copleseste sau ne inneaca, de exemplu o idee, o munca sau activitate pe care o facem in deficitul altora care sa o echilibreze. Daca observam ca facem doar un anumit lucru pana la excuderea altor activitati necesare din viata noastra, e bine sa fim atenti la mesajul broastei, si sa acceptam medicamentul ei. Daca nu reusim sa ne schimbam din cand in cand punctul de vedere, daca nu stim sa sarim si pe alte frunze sau nuferi, insemneaza ca ne-am blocat si este poate cazul sa mai mergem si prin alte lacuri din apropiere, ca sa vedem, sa invatam, si sa simtim pe pielea noastra cum mai este si pe acolo.

Ganduri si impresii pentru "Totem – Interpretare vise – 44 Animalele din vis":

 1. Jorjette C Cristi
 2. Jorjette C Rora
 3. Jorjette C ana
 4. Jorjette C surdu cristina
 5. Jorjette C Eva
 6. Jorjette C ALICE
 7. Jorjette C Nichescu aralda

Care este gandul tau?