Acid uric crescut – tratament naturist și 13 sfaturi de dieta

Soluția medicamentoasă pentru acid uric crescut ar fi Allopurinol, Probenecid sau  Uloric (febuxostat).  Pentru acid uric crescut unii pacienți nu doresc să depindă toată viața de aceste medicamente ci caută un tratament naturist.

Trebuie să menționez că un tratament pentru scăderea nivelului de acid uric crescut poate provoca dureri, pentru că stimulează guta. Asta nu este un semn rău. Durerea nu este nimic altceva decât dizolvarea cristalelor de acid uric. Trebuie să monitorizezi pe toată perioada tratamentului, nivelul de acid uric pentru că nu există nici o diferența între durerea când cristalele de acid uric se formează sau se dizolvă. Adică să știi dacă tratamentul te ajută să scazi nivelul de acid uric crescut sau nu.

Cum tratezi natural nivelul de acid uric crescut

Testarea nivelului de acid uric o poți face la doctor sau cu un kit din farmacii, acasă la tine. Pe perioada tratamentului minim o dată pe lună trebuie să faci testul. Dacă nivelul de acid uric s-a stabilizat atunci poți rări testele, dar nu mai puțin de o dată pe an!

Înainte de a-ți prezenta tratamentul naturist, trebui să menționez că înainte de a începe tratamentul trebuie să îți stabilești un target. Trebuie să știi care este nivelul de acid uric pe care vrei să îl ai. Cu medicamentele din farmacii este mai ușor, doar crești doza. Cu tratamentele naturiste este mai dificil. Pe acestea le poți asocia cu suplimente alimentare sau diete vitaminizante.

Cifra maximă a nivelului de acid uric pentru targetul tău ar trebui să fie 6mg/dL. Este mai indicat să ai 5mg/dL asta permite și o marjă pentru fluctuațiile naturale de acid uric din organism. Pentru cei care nu și-au trata nivelul crescut de acid uric de mult timp trebuie să știe că cristalele vechi de acid uric se dizolvă mai repede când nivelul este mai mic, deci este indicat ca testul să arate între 2-3mg / dL.

Tratament natural pentru nivel de acid uric crescut

nivelul de acid uric crescut dieta tratamanet naturist

Pentru acest tratament avem nevoie de:

 • 2 cepe mari,
 • 500 ml apă fierbinte,
 • miere de albine,
 • 1-2 linguriţe cu suc de cătină.

Tratamentul pentru acid uric crescut se prepară astfel:

 • Ceapa tocată fin se pune cu apa fierbinte într-un vas de sticlă,
 • Se amestecă de câteva ori şi se închide etanş, după care se lasă la macerat 12 ore.
 • După cele 12 ore, se strecoară prin tifon, se adaugă puţină miere şi sucul de cătină sau de lămâie.

Se bea în fiecare dimineaţă câte o ceşcuţă (100ml) din acest preparat. După o cură de 2 săptămâni ar trebui să se simtă îmbunătățiri majore ale nivelului de acid uric crescut.

Acid uric marit – 13 sfaturi de dieta și stil de viață corect

 1. Consumul de alimente bogate în fibre – Studii au arătat că consumul de alimente bogate în fibre ajută la scăderea nivelului de acid uric din sânge. Fibrele pot absorbi acidul uric din sânge permițând organismului să îl elimine prin rinichi. Sfatul pentru acid uric mărit este să crești consumul de fibre solubile, denumind câteva: ovăz, spanac, brocoli.
 2. Uleiul de măsline presat la rece – Folosiți la gătit  uleiul de măsline presat la rece în loc de uleiuri normale, unt sau uleiuri vegetale. Uleiurile procesate la cald tind să devină rângede mai repede. Grăsimile râncede distrug vitamina E din organism, dar ea este necesară pentru a controla nivelul de acid uric. Uleiul de măsline presat la rece ajută la scăderea nivelului de acid uric crescut care este asociat cu consumul de grăsimi râncede.
 3. O doză sănătoasă de vitamina C – Ca ajutor pentru reducerea nivelului de acid uric din organism, consumă zilnic 500 mg de vitamina C. Asta te va ajuta sa reduci considerabil  nivelul de acid uric într-o lună sau două.
 4. Evită consumul de produse de patiserie – Evitați torturile, produsele de patiserie, prajiturile și alte delicii dulci. Acestea sunt bogate în grăsimi saturate ceea ce contribuie la creșterea nivelului de acid uric.
 5. Extractul de semițe de țelină – Acesta este de asemenea un remediu natural popular pentru gută și probleme cu acidul uric. Semințele de țelină au fost mult timp utilizate pentru tratarea gutei, reumatismului și artritei. Țelina posedă acțiunea sedativă, antioxidantă și ușoară diuretică, de asemenea este considerată un antiseptic urinar. În cazuri rare această plantă a fost folosită pentru a trata insomnia, anxietatea și căderile nervoase. Deși semințele sunt cele care sunt des utilizate în suplimentele pe bază de plante, pot fi de asemenea folosite și rădăcinile.

 6. Alimente bogate în antioxidanți – Frcute și legume cum ar fi ardei roșu, roșii, afine, coacăze negre, brocoli și struguri sunt surse bogate în vitamine antioxidante. Antioxidanții sunt vitaminele care împiedică mkoleculele radicalilor liberi să atace organele și țesutul muscular, și pot ajuta și la scăderea nivelului de acid uric.
 7. Cireșele – Aceste fructe conțin compuși chimici care pot ajuta la neutralizarea acidului uric, permițând corpului să elimine acest acid ca deșeuri. Unii cercetători recomandă consumarea de 30-40 de cireșe la fiecare 4 ore în timpul unui atac cu dureri mari.
 8. Oțet de mere – Se consideră că oțetul de mere crud (produs prin fermentație naturală) poate ajuta la atenuarea nivelului de acid uric crescut prin schimbarea valorilor pH-ului din sânge. Dar trebuie să fie crud, nedistilat, oțet de mere nepasteurizat cum găsim la magazinele de alimente naturale. Un specialist din america recomandă următoarul remediu simplu: adaugi 2 lingurițe de oțet de mere crud la un pahar mare de apă, se amestecă bine și se bea un pahar de 2 sau 3 ori pe zi. Se poate face și compresă aplicabilă local: o jumătate de cană de oțet de mere la 3 căni de apă caldă. Se pune peste zona afectată timp de 30 de minute. Se reîncălzește și se repetă dacă este necesar.
 9. Bea multe lichide – Bea minim 4l de apă zilnic. Apa este un remediu care ajută rinichii, „temelia” impurităților din organism.
 10. Evită proteinele dietetice pentru slăbire care pot provoca producerea de prea mult acid uric (hiperuricemie).
 11. Micșorează consumul de carne rosie –  se recomanda carnea de pasăre și de pește – Proteinele animale sunt bogate în purine și acest lucru va duce la niveluri ridicate de acid uric în organism.
 12. Limitează sau evită consumul de alcool – Alcoolul interferează cu eliminarea de acid uric din organism. Berea în special este responsabilă de atacurile de gută. Dacă ești predispus la atacuri de acid uric, limitează consumul la un pahar sau două pe săptămână.
 13. Consumă carbohidrați complecși – Mănâncă mai multe cereale integrale, fructe și legume și mai puține glucide rafinate, cum ar fi pâinea albă, prăjiturile și bomboanele. Alimentele bogate în carbohidrați complecși oferă senzația de saturație, previn supraalimentarea și mențin o greutate sănătoasă.

Ganduri si impresii pentru "Acid uric crescut – tratament naturist și 13 sfaturi de dieta":

 1. Nicolae Sadrapeli Nicolae Sadrapeli
  1. Nicolae S. Nicolae S.

Care este gandul tau?