Blogul Lui Jorjette prezinta:

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Bucătăria fără foc. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 4 minute și 10 secunde, și să știi că nimeni nu a lăsat nici un comentariu deocamdată dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

Sirop de catina cu miere

Ingrediente: 1,250 kg fructe de catina, 4 kg miere de brad sau poliflora, 1 lingura cu pulbere de polen, 1 lingura cu fructe de ienupar, 1 ramurica de rosmarin.

Mod de preparare: catina, bine spalata, se pune în borcane de marime potrivita odata cu polenul, pulberea de ienupar, rosmarinul si mierea, se leaga borcanul strâns la gura, se aseaza la loc ferit de lumina si se lasa la macerat 6 saptamâni, la temperatura de 15°C, timp în care se agita vasul zilnic dimineata si seara. Dupa trecerea acestui interval de timp se scot fructele si se pun în alte borcane mai mici, iar siropul ramas se strecoara, se toarna în sticle care se închid ermetic, se eticheteaza si se pastreaza la rece.

Se recomanda persoanelor slabite în doze de 3 linguri pe zi, înainte de mese cu 30 minute.

Retineti! Catina poate înlocui Ging-Seng-ul, este considerata ” gerovital vegetal ” si nu se consuma dupa ora 14.00, fiind mai excitanta decât cafeaua.

Sirop de creson cu miere

Se prepara ca la reteta precedenta, folosind aceleasi ingrediente, în afara de catina, care se înlocuieste cu creson taiat fâşii. Ajuta la tratarea diferitelor forme de cancer. Cresonul nu se recolteaza din zonele frecventate de oi, deoarece se infesteaza cu un parazit hepatic, care se transmite la om.

Sirop de macese cu miere

Se prepara ca la prima reţetă, folosind aceleasi ingrediente, în afara de catina, care se înlocuieste cu macese fara seminte (acestea sunt bune pentru ceai diuretic). Macesele macerate se folosesc la decorarea preparatelor dulci din bucataria fara foc, iar siropul are efecte benefice în tratarea a numeroase maladii.

Sirop de postarnac cu miere

Se prepara ca la prima reţetă, folosind aceleasi ingrediente, cătina se înlocuieşte cu păstârnac si, în plus se adauga 1 lingura cu pulbere de scortisoara si cuisoare, 1 lingura cu pulbere de rosmarin si maghiran, 1 felie de telina, 1 felie de sfecla rosie, 250 ml tinctura miracol sau rom. Radacinoasele rase se pun în vas de sticla, se stropesc cu tinctura sau romul, se închid ermetic si se lasa la macerat 24 ore. Dupa trecerea acestui interval de timp se scot rădăcinoasele si se pun în alte borcane mai mici, iar siropul ramas se strecoara, se toarna în sticle care se închid ermetic, se eticheteaza si se pastreaza la rece.

Retineti! Pastârnacul, ca si catina, este un adevarat Ging-Seng.

Sirop de telina cu miere

Se prepara ca la reteta cu cătină, folosind aceleasi ingrediente, în afara de catina, care se înlocuieste cu telina. Atât telina, cât si siropul de telina cu miere sunt un bun tonic al sistemului nervos, stimulent al suprarenalelor, drenor pulmonar si hepatic, remediu al obezitatii, ajuta în demineralizare si în cazurile de impotenta.

Sirop de varza cu miere

Ingrediente: 1 kg varza alba, 150 g telina, 100 g sfecla rosie, 4 kg miere de brad sau poliflora, 250 ml tinctura miracolsau rom, 1 lingura cu pulbere de scortisoara si cuisoare, 1 lingura cu pulbere din fructe de ienupar, 1 lingura cu pulbere din rosmarin si maghiran, 150 g telina, 100 g sfecla rosie.

Mod de preparare: varza se taie ca fideaua, se freaca în mâini pâna se înmoaie, fara a se stoarce de sucul ei, se pune în vas de sticla, se adauga telina si sfecla rosie rasa, aromele, se stropesc toate cu tinctura sau romul, se închide ermetic si se lasa la macerat 12 ore, apoi se pun în borcane mai mici, se leaga la gura, se aseaza la loc ferit de lumina, lasându-se din nou la macerat pentru 6 saptamâni, timp în care se agita vasul dimineata si seara, în fiecare zi. Dupa trecerea acestui termen, se scoate varza din borcane, folosindu-se la diferite dulciuri din bucataria fara foc, iar siropul ramas se strecoara, se toarna în sticle care se închid ermetic, se eticheteaza si se pastreaza la loc rece si ferit de lumina.
Este de mare folos celor care sufera de anemie si debilitate, persoanelor vârstnice si copiilor. La fel se prepara sirop cu miere si varza rosie, varza creata si varza de Bruxelles.

Sirop de urzici cu miere

Se prepara ca la reteta precedenta, folosind aceleasi ingrediente, în afara de varza, care se înlocuieste cu urzici taiate fideluta. La fel se pot prepara mugurii de trifoi rosu, de lucerna, patlagina, frunzele de soia.
Ajuta în tratarea a numeroase boli, dar se foloseste si ca aliment în diferite preparate din bucataria fara foc.

Sirop de orz verde cu miere

Se prepara ca la prima reţetă folosind aceleasi ingrediente, în afara de catina, care se înlocuieste cu orz verde taiat marunt (orzul se recolteaza când are înaltimea de 25-30 cm, înainte de a-i da spicul). Dupa ce s-a macerat, se scoate cu paleta si se pune cu 2-3 litri de apa calda (38°C), lasându-se în repaus 10-12 ore, apoi se strecoara si se consuma în timp scurt.

Acest sirop ajuta la tratarea a peste 75 de boli, în special cele care afecteaza ochii, având un continut mare de vitamina C, enzime, saruri minerale, oligoelemente, alte vitamine.

Despre autorul Jorjette C

Eu sunt Georgeta Morosan! După ce am terminat Facultatea de Psihologie la Iași, lipsită de motivația de a merge mai departe în acest domeniu, m-am mutat la țară. Cu căței, pisici, gaini și purcei, încerc să trăiesc o viață simplă și liniștită. Dintr-un sat de munte din Apuseni, vă scriu aceste adevăruri, vouă, cititorii Blogului lui Jorjette...

Lasa un comentariu constructiv folosind formularul de mai jos:

Lasă un răspuns