Sirop cu miere, legume si fructe – 8 super retete

sirop cu miere si fructe sau legume

Se prepara sirop cu miere deoarece are diverse utilizari in farmacia de acasa. Siropurile cu miere sunt folosite atat ca tratamente naturiste, dar si ca ingrediente in preparatele din bucataria fara foc. Fiecare sirop cu miere are calitatile sale speciale, in functie de ingredientele folosite la prepararea lui.

Sirop de catina cu miere

Ingrediente: 1,250 kg fructe de catina, 4 kg miere de brad sau poliflora, 1 lingura cu pulbere de polen, 1 lingura cu fructe de ienupar, 1 ramurica de rosmarin.

Mod de preparare: catina, bine spalata, se pune în borcane de marime potrivita odata cu polenul, pulberea de ienupar, rosmarinul si mierea, se leaga borcanul strâns la gura, se aseaza la loc ferit de lumina si se lasa la macerat 6 saptamâni, la temperatura de 15°C, timp în care se agita vasul zilnic dimineata si seara. Dupa trecerea acestui interval de timp se scot fructele si se pun în alte borcane mai mici, iar siropul ramas se strecoara, se toarna în sticle care se închid ermetic, se eticheteaza si se pastreaza la rece.

Acest sirop cu miere si catina se recomanda persoanelor slabite în doze de 3 linguri pe zi, înainte de mese cu 30 minute.

Retineti! Catina poate înlocui Ginseng-ul, este considerata ” gerovital vegetal ” si nu se consuma dupa ora 14.00, fiind mai excitanta decât cafeaua.

sirop cu miere si fructe sau legume

Sirop de creson cu miere

Se prepara sirop cu miere si creson ca la reteta precedenta. Se folosesc aceleasi ingrediente, în afara de catina. Aceasta se înlocuieste cu creson taiat fâşii. Ajuta la tratarea diferitelor forme de cancer. Cresonul nu se recolteaza din zonele frecventate de oi, deoarece se infesteaza cu un parazit hepatic, care se transmite la om.

Sirop de macese cu miere

Se prepara sirop cu miere si macese ca la prima reţetă. Se folosesc aceleasi ingrediente, în afara de catina, care se înlocuieste cu macese fara seminte (acestea sunt bune pentru ceai diuretic). Macesele macerate se folosesc la decorarea preparatelor dulci din bucataria fara foc, iar siropul are efecte benefice în tratarea a numeroase maladii.

Sirop de postarnac cu miere

Se prepara ca la prima reţetă, folosind aceleasi ingrediente, cătina se înlocuieşte cu păstârnac si, în plus se adauga 1 lingura cu pulbere de scortisoara si cuisoare, 1 lingura cu pulbere de rosmarin si maghiran, 1 felie de telina, 1 felie de sfecla rosie, 250 ml tinctura miracol sau rom. Radacinoasele rase se pun în vas de sticla, se stropesc cu tinctura sau romul, se închid ermetic si se lasa la macerat 24 ore. Dupa trecerea acestui interval de timp se scot rădăcinoasele si se pun în alte borcane mai mici, se adauga mierea si se lasa la macerat 6 saptamani, dupa care siropul se strecoara, se toarna în sticle care se închid ermetic, se eticheteaza si se pastreaza la rece.

Retineti! Pastârnacul, ca si catina, este un adevarat Ginseng romanesc.

Sirop de telina cu miere

Se prepara ca la reteta cu cătină, folosind aceleasi ingrediente, în afara de catina, care se înlocuieste cu telina. Atât telina, cât si siropul de telina cu miere sunt un bun tonic al sistemului nervos, stimulent al suprarenalelor, drenor pulmonar si hepatic, remediu al obezitatii, ajuta în demineralizare si în cazurile de impotenta.

Sirop cu miere si varza

Ingrediente: 1 kg varza alba, 150 g telina, 100 g sfecla rosie, 4 kg miere de brad sau poliflora, 250 ml tinctura miracol sau rom, 1 lingura cu pulbere de scortisoara si cuisoare, 1 lingura cu pulbere din fructe de ienupar, 1 lingura cu pulbere din rozmarin si maghiran, 150 g telina, 100 g sfecla rosie.

Mod de preparare: varza se taie ca fideaua, se freaca în mâini pâna se înmoaie, fara a se stoarce de sucul ei, se pune în vas de sticla, se adauga telina si sfecla rosie rasa, aromele, se stropesc toate cu tinctura sau romul, se închide ermetic si se lasa la macerat 12 ore, apoi se pun în borcane mai mici, se adauga mierea, se leaga la gura, se aseaza la loc ferit de lumina, lasându-se din nou la macerat pentru 6 saptamâni, timp în care se agita vasul dimineata si seara, în fiecare zi.

Dupa trecerea acestui termen, se scoate varza din borcane, folosindu-se la diferite dulciuri din bucataria fara foc, iar siropul ramas se strecoara, se toarna în sticle care se închid ermetic, se eticheteaza si se pastreaza la loc rece si ferit de lumina.

Acest sirop cu miere si varza este de mare folos celor care sufera de anemie si debilitate, persoanelor vârstnice si copiilor. La fel se prepara sirop cu miere si varza rosie, varza creata si varza de Bruxelles.

Sirop cu miere si urzici

Se prepara ca la reteta precedenta, folosind aceleasi ingrediente, în afara de varza, care se înlocuieste cu urzici taiate fideluta. La fel se pot prepara mugurii de trifoi rosu, de lucerna, patlagina, frunzele de soia.

Acest sirop cu miere si urzici ajuta în tratarea a numeroase boli, dar se foloseste si ca aliment în diferite preparate din bucataria fara foc.

Sirop de orz verde cu miere

Se prepara sirop cu miere si orz verde ca la prima reţetă folosind aceleasi ingrediente, în afara de catina, care se înlocuieste cu orz verde taiat marunt (orzul se recolteaza când are înaltimea de 25-30 cm, înainte de a-i da spicul). Dupa ce s-a macerat, se scoate cu paleta si se pune cu 2-3 litri de apa calda (38°C), lasându-se în repaus 10-12 ore, apoi se strecoara si se consuma în timp scurt.

Acest sirop cu miere ajuta la tratarea a peste 75 de boli, în special cele care afecteaza ochii, având un continut mare de vitamina C, enzime, saruri minerale, oligoelemente, alte vitamine.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *