Blogul Lui Jorjette prezinta: 7 Metode de adormit repede, natural, fără pastile, fără insomnie

Autorul a publicat acest articolul pe în categoria Sănătate și Frumusețe. Dacă continui să citești, noi am estimat timpul de citire al acestui articol la 4 minute și 40 secunde, și să știi că există 7 comentarii dar totuși și tu îți poți spune părerea la final.
Fii sociabil:

metode de adormit repede natural pastile insomnie 300x137 7 Metode de adormit repede, natural, fără pastile, fără insomnie Află metode de adormit ce dizolvă cauzele insomniei ce sunt un răspuns temporar al stării de stress zilnic, asociat cu problemele de zi cu zi de la muncă, școală, problemele financiare, de familie sau legate de relații, de problemele medicale grave și psihologice.

O metodă naturală de a dormi este un beneficiu atât pentru starea de stres, cât și pentru cea de sănătate; calmează nervii agitați, conferă o stare de calm și relaxare și vă ajută să dormiți fără a fi nevoie de medicamente.

Metode de adormit - Alimente care induc starea de somn

Printre tehnici de adormit sau pentru a induce starea de somn, numim consumul de alimente care conțin proteine, carbohidrați și calciu. Alimentele bogate în proteine conțin aminoacidul triptofan care ajută la producerea serotoninei.

Carbohidrații conțin insulină, un neurotransmițător care elimină aminoacidul tirozină, de asemenea găsit și în alimentele bogate în proteine, din fluxul sanguin. Tirozina păstrează un ritm alert a creierului și interferează cu somnul.

 7 Metode de adormit repede, natural, fără pastile, fără insomnieProdusele lactate care conțin calciu și triptofan ajută la apariția melatoninei, neurotransmițător ce declanșează ciclul de somn noaptea.

Se recomandă evitarea produselor ce conțin cofeină ci consumul celor care furnizează substanțele necesare pentru a induce somnul, cum ar fi brânza, produsele din soia, pește, ouă, cereale integrale, alune și semințe de susan. Mâncați ceva ușor cu cel puțin o oră înainte de a vă retrage în pat.

Metode de adormit cu plante medicinale și ceaiuri care induc somnul

Metode de adormit cu plante medicinale și ceaiuri care induc somnul 300x183 7 Metode de adormit repede, natural, fără pastile, fără insomnie

 • Din plante medicinale pentru somn începem cu valeriana care are un efect puternic calmant, ceea ce o face utilă ca ajutor de inducerea naturală a somnului atunci când bem o cană din ceaiul său înainte de culcare.
 • Menta este o altă planta medicinală bună pentru somn și cunoscută ca plantă medicinală care calmează sistemul nervos.
 • Un alt ceai din plante medicinale indicat pentru a induce somnul natural este ceaiul de mușețel, ceea ce face ca acest ceai să fie cel mai căutat, nu doar pentru această problemă, ci și pentru alte stări de dezechilibru ce se pot remedia cu musetel.
 • Iarba de lămâie combinată cu alte plante cum ar mușețelul, valeriana, hameiul, are un efect relaxant care de asemenea ajută la inducerea somnului.

Metode de adormit prin tehnici de relaxare

 • Înainte de a merge la culcare, relaxați-vă ascultând o muzică liniștitoare, sau citind o carte. În timp ce stați întins în pat, delectați-vă cu câteva respirații profunde.
 • Închideți ochii și inspirați încet, permițând aerului să umple întâi partea stomacului – partea de jos a plămânilor și apoi zona superioară (respirația pranică prin burtă nu prin partea superioară a pieptului). Țineți-vă respirația una sau două secunde și apoi expirați încet.
 • Continuați să respirați lent, adânc. În timp ce faceți acest exercițiu veți observa că sunteți din ce în ce mai relaxat/ă. Continuați să faceți acest lucru până simțiți că vă fură somnul.

Metode de adormit prin imaginația ghidată

Se recomandă o tehnică de relaxare cunoscută sub numele de imaginație ghidată, sau vizualizare. Pentru a putea ghida imaginile trebuie să stați în poziție întins și comod. Începeți cu respirația – inspirați încet pe nas și expirați foarte lent pe gură. Faceți acest lucru de câteva ori.

Ca să vă relaxați, imaginați-vă un loc liniștit, sigur și confortabil, cum ar fi să stați sub un copac într-o luncă plină de verdeață și de flori plăcut mirositoare, bucurându-văde mângâierea unei adieri de vară sau într-un lo preferat de dumneavoastră.

Devine și mai relaxant în timp ce asculți sunetele reconfortante ale naturii, ale păsărilor și în timp ce inhalați mirosuri familiare.

Reveniți la acest loc liniștit ori de câte ori aveți nevoie sau doriți să vă eliberați de tensiunile acumulate pe parcursul zilei.

Metode de adormit folosind relaxarea progresivă

Relaxarea progresivă este o altă tehnică simplă de inducție hipnotică care implică încordarea și apoi relaxarea tuturor mușchilor din corp. Este un exercițiu simplu și eficient.

Începeți cu picioarele, încordați mușchii în timp ce numărați în gând până la 10 și apoi relaxați, apoi fesele urmate de mușchii stomacului. Continuați să faceți acest lucru cu fiecare grupă de mușchi până ajungeți la mușchii capului.

Tehnica de adormit ascultând sunetele naturii

Ascultați înregistrări de sunete blânde ale naturii, cum ar fi ciripitul păsărilor, sunetul ploii, sunete de greieri, valurile oceanului – aceasta este o altă metodă de a induce starea de relaxare, calm și somn.

Metode de adormit făcând exerciții fizice

Exerciții de aerobic – joggingul sau mersul pe bicicletă îmbunătățesc capacitatea dumneavoastră de a adormi. Efectuați aceste exerciții de patru ori pe săptămână timp de minim 30 de minute cu aproximativ 3 ore înainte de culcare. Vă veți simți excelent!

Alte recomandări - Duceți-vă la culcare în fiecare noapte cam la aceeași oră. În cameră trebuie să fie întuneric pentru a stimula starea de somn. Deasemenea camera trebuie să fie bine aerisită și canapeaua confortabilă. Somn ușor!

Despre autorul Jorjette C

Eu sunt Georgeta Morosan! După ce am terminat Facultatea de Psihologie la Iași, lipsită de motivația de a merge mai departe în acest domeniu, m-am mutat la țară. Cu căței, pisici, gaini și purcei, încerc să trăiesc o viață simplă și liniștită. Dintr-un sat de munte din Apuseni, vă scriu aceste adevăruri, vouă, cititorii Blogului lui Jorjette...

Păreri impresii și comentarii la acest articol:

 • Jorjette C

  Du-te si bea o cana cu lapte rece. Dupa care deschide geamul in camera, stai si te uiti vreo 20 de minute, iti imaginezi, visezi cu ochii deschisi.
  Intinde-te si vei adormi garantat.

  • Jorjette C

   Și această metodă este perfectă! Mulțumesc!

 • Jorjette C

  90% nu-mi va merge nicio metoda. Asta pentru ca problema mea nu e caracterizata de stres. Pur si simplu am multe idei seara/noaptea, inainte de culcare. Nu pot dormi din cauza lor. Imi ia vreo 1-2 ore sa adorm.

  • Jorjette C

   Măcar poți să încerci metodele, și să încerci să-și golești mintea…

 • Jorjette C

  Intr-o saptamana incep iar orele pierdute in incercarea de a adormi…

 • Jorjette C

  vreau sa faca niste exercitii care sa- mi comsume energia pentru a putea sa dorm. aceste articole imi spun ce alimente sa consum penrua provoca somnul. suneti niste inutili!

  • Jorjette C

   În primul rând ca să dormi noaptea trebuie să ai activitate ziua! Asta înseamnă cel puțin 2 ore de mișcare, nu trebuie să mergi la sală ci să te plimbi 2 ore. Faptul că nu poți să adormi, nu e problema noastră deci noi oferim o soluție, chiar dacă tu cauți alta.

   De ce nu ne spui tu cum îți petreci o zi obișnuită în loc să ne faci inutili?!

Lasa un comentariu constructiv folosind formularul de mai jos:

Lasă un răspuns