Vindeca ranile sufletului pentru a putea simti fericirea!

Vindeca ranile sufletului

Ranile sufletului sunt toate acele vulnerabilitati acumulate de-a lungul vietii. Ca si in cazul lui Ahile care isi avea vulnerabilitatea in calcai (aici e vorba de o vulnerabilitate fizica), tot asa si noi avem vulnerabilitati, care adunate nu fac decat sa accentueze ranile sufletului.

Atentie insa, cauza sau cauzele vulnerabilitatii se afla in tine, asa ca schimbarea tot timpul pleaca din tine. Tristetea, suferinta, minciunile, violenta, barfa si rautatea, toate apar in viata ta doar pentru ca intr-un mod inconstient le atragi, insa o faci pentru ca ai nevoie de ele ca sa te invete sa le depasesti.

Poti sa le accepti in viata ta si sa nu faci nimic. Poti sa le suporti si sa te plangi ori de cate ori poti – sa devii bietul de mine care asteapta tot timpul mangaierile celor din jur, insa nu le primeste, pentru ca se complace. E si aceasta o alegere, nu e nimic de judecat.

Vindeca-ti ranile sufletului create de propria minte

Vindeca ranile sufletului

Vindeca-ti ranile sufletului create din cauza limitelor pe care societatea ti le-a impus. Sunt lucruri pe care le-ai aflat si s-au cimentat, astfel devenind adevaruri de necontestat in viata ta! Acestea te fac sa suferi, pentru ca observi in fiecare clipa ca realitatea este alta, si atunci, pe baza a ceea ce stii, incepi sa judeci realitatea, sa te superi, sa arati cu degetul, pentru ca vezi ca nu e asa cum ar trebui. Cel putin mintea ta iti spune asta. Deschide-ti mintea si accepta totul, lasand ca energia sa curga prin tine fara a crea blocaje. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci ceea ce fac altii, ci doar sa privesti in jurul tau cu compasiune.

Dar, poti sa faci un pas in afara suferintei, a tristetii si a dezamagirii, sa imbratisezi noi posibilitati pe care ti le ofera viata si sa iti construiesti singura propria poveste. Suferinta, tristetea, apar in general odata cu neimplinirile vietii, cu dorintele de orice tip. Cel mai adesea nu apar singure, ci alaturi de una sau mai multe persoane care apar in peisajul povestii.

Elibereaza-te!

Vindeca-ti ranile sufletului prin descatusarea din capcana asteptarilor pe care le ai fata de ceilalti sau chiar fata de tine! Elibereaza-te de dorinte arzatoare care iti pricinuiesc suferinta! Elibereaza-te de asteptarile pe care altii le au de la tine. Incearca treptat, macar jumatate de ora pe zi, sa faci ceva care iti place cu adevarat, ceva care iti aduce emotii, trairi, si nu ganduri intortocheate. Ceva care sa te apropie de Sinele tau creator.

Elibereaza-te de “trebuie” pentru ca totul este relativ! Nimic nu trebuie sa fie intr-un fel anume. Ia aminte ca acest trebuie nu aduce decat necazuri. Fiecare este liber sa aleaga dupa cum ii dicteaza inima, in concluzie nimic nu trebuie! Accepta ca lucrurile vin natural si este un timp potrivit pentru toate!

Daca ai uitat ce vrei de la viata si care este scopul tau aici, atunci fa o plimbare in natura si aminteste-ti de lucrurile care te faceau fericit in copilarie, de maruntisurile care iti furau un zambet sau o scurta fericire! Daca esti suparat sau trist, om drag, stavileste-ti gandurile acestea in loc. Respira adanc, apoi pregateste-ti ceva bun de mancare care sa-ti aduca aminte de gustul de copilariei. Viziteaza un prieten sau un loc drag!

Oricum, e nevoie de timp si de rabdare pentru a vindeca ranile sufletului, de o constientizare a propriei fiinte! Doar atunci cand esti constient de tine esti deschis catre metodele potrivite de vindecare. Vindeca-ti sufletul prin muzica, dans si voie buna! Mediteaza, foloseste uleiuri esentiale care sa-ti creasca vibratia, stai alaturi de oameni care sa te ajute sa cresti. Fii deschis catre vindecare si aceasta se va manifesta prin tine, cicatrizand ranile sufletului acumulate de-a lungul vremii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *