Vin de usturoi şi vin de afine

Vin de usturoi

Ingrediente: 4 căpăţâni mari de usturoi, 500 ml vin alb, 2 linguriţe cu apilarnil.

Mod de preparare: usturoiul pisat se amestecă cu vinul şi se pun la macerat în sticlă închisă ermetic, timp de 7 zile. După cele 7 zilse se strecoară şi se administrează 1 păhărel dimineaţa, cu 30 minute înainte de masă. Vinul de usturoi este util pentru menţinerea vitalităţii.

Vin de afine

Ingrediente: 1 kg afine, 100 ml alcool de 70°, 1 litru vin, miere.

Mod de preparare: afinele strivite se amestecă cu alcool, se lasă 12 ore în vas închis ermetic, apoi se adaugă vinul şi se pun la macerat timp de 4 zile. După cele 4 zile se strecoară, se îndulceşte cu miere de albine după gust şi se administrează câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă persoanelor cu vedere slabă şi anemicilor.

Articol etichetat cu:, ,

Ganduri si impresii pentru "Vin de usturoi şi vin de afine":

  1. Jorjette C Bogdan

Care este gandul tau?