Vin de ceapă

Vin de ceapă I

Ingrediente: 300 g ceapă tocată mărunt, 100 g miere de albine lichidă, 600 ml vin alb cât mai vechi.

Mod de preparare: mierea şi ceapa se pun într-o sticlă cu gât larg peste care se toarnă vinul, se acoperă şi se lasă la macerat timp de 48 ore, după care se filtrează. Se iau câte 2-4 linguri pe zi, contra litiazei biliare. Luat cu regularitate ajută mai mult decât orice medicament.

Vin de ceapă II

Ingrediente: 200 g ceapă albă tăiată fin, 100 g miere de albine proaspătă, 700 g vin alb.

Mod de preparare: ingredientele enumerate mai sus se pun în sticlă cu gura largă, se astupă bine şi se lasă la macerat 15 zile, după care se filtrează. Se iau în fiecare dimineaţă câte 3-4 linguri, înainte de masă cu 30 minute. Este un bun diuretic, influenţând contracţia vezicii şi deblocarea rinichilor.

Vin de ceapă III

Ingrediente: 150 g ceapă tocată mărunt, 4 linguri cu miere de albine, vin alb superior.

Mod de preparare: ceapa, mierea şi vinul se pun în sticlă cu gura largă, se astupă bine, se lasă la macerat 10 zile, se filtrează apoi şi se completează cu vin alb până la un litru. Se iau 3 linguri pe zi, cu 30 minute înainte de masă, pentru stimularea poftei de mâncare.

Articol etichetat cu:,

Care este gandul tau?