Valentine’s Day egal cu zero

Ne apropiem, se pare, cu mare tam-tam spre următoarea așa zis sărbătoare – Sf Valentin pe care noi nici măcar nu-l avem. Cu câțiva ani în urmă nici nu se știa de așa ceva, și nici acum dacă întrebi pe cineva cu siguranță nu va ști să-ți ofere prea multe răspunsuri.

Ce este de fapt Valentine’s Day?

Valentine’s Day este o zi improprie, împrumutată, care nu are nici o rădăcină în cultura noastră.  Mai țineți minte că am învățat la școală despre teoria formelor fără fond?? Cam așa este și cu această zi a îndrăgostiților, am adus forma, dar totuși nu avem fondul. Tot așa se întâmplă și cu Halloween-ul..unde ați mai văzut voi ca la grădiniță copiii să sărbătoreasca ziua de halloween cu măști? Sau unde ați mai vazut voi ca magazinele sa aiba tot felul de produse dedicate acestei zile, exact ca si pentru craciun si ziua de paște?

Am ajuns să ne comportăm ca americanii, numai lor le place să-i copie pe alții , fără a înțelege de ce. Acum așa facem și noi, ca să găsim un motiv de petrecere, copiem totul fără a ne întreba care este scopul sau rostul zilei respective. Am ajuns să fim lipsiți de propria originalitate, încet, încet, ne pierdem ceea ce numeam cândva a fi identitatea noastră națională. Încet, încet se pierde, și locul îi este luat de niște obiceiuri stupide, fără înțeles, care, probabil, peste ani vor fi considerate ca fiind „o descoperire a strămoșilor, strămoșilor noștri”.

Ziua îndrăgostiților ce se sărbătorește pe 14 februarie este nimic altceva decât un fals! O cheltuială de bani fără nici un rost, pentru că dragostea adevărată sălășluiește dincolo de cuvinte și de fapte, dincolo de înțelesurile umane și nu este suficient o zi ca să putem sărbători ceea ce înseamnă cu adevărat dragostea! Pentru dragoste trebuie să închinăm întreaga noastră viață – fiecare zi este un motiv de sărbătoare a ceea ce suntem și iubim, în fiecare zi ne dăruim unii altora fără a avea nevoie de motive.

„Să ne iubim unii pe alții și într-un gând să mărturisim”! Noi suntem prezentul și tot noi suntem cei ce creăm viitorul, așa că să fim sinceri cu noi înșine și să ne manifestăm sincer față de întreg universul, de-abia atunci lucrurile vor începe să capete culori, forme, fond!

Articol etichetat cu:,

Ganduri si impresii pentru "Valentine’s Day egal cu zero":

  1. Jorjette C dominic
  2. Jorjette C Ana-
  3. Jorjette C Strategic
  4. Jorjette C Florin Morosan

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.