Anonim

Toate articolele autorului Jorjette ~ Pagina 173 din 173

Despre Jorjette C: Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Arhiva cu toate articolele publicate de Jorjette:

Bulci cu surprize

Ieri a gătit Andrei, iar reţeta lui a fost mai mult decât delicioasă- este un bucătar desăvârşit: Compoziţia: Legumele decongelate se pun într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei. Se adaugă sare şi piper şi 2 linguri de smântână. Se amestecă şi se lasă la foc mic circa 15min. După, se lasă la răcit circa 10 min, apoi se amestecă legumele prăjite cu cele …

Ce este şi cum se manifestă agorafobia?

” Această formă de fobie este o teamă maladivă de spaţiile libere şi de locurile publice. Este cea mai răspânditădintre fobii. Femeile sunt de două ori mai sensibile decât bărbaţii la agorafobie. Mulţi dintre bărbaţi o ascund în alcool. Preferă să devină alcoolici dcât să-şi recunoască teama aceea incontrolabilă. Agorafobul se plânge adesea că trăieşte o anxietate şi mai ales o angoasă, pe punctul de …

Rolul părinţilor în educaţia copilului

„Tatăl şi mama, egali în procreaţie, trebuie să fie egali şi în educarea copilului. Maternitatea şi paternitatea nu sunt două funcţii esenţial diferite- bărbatul şi femeia sunt la fel de înzestraţi fizic, intelectual şi afectiv ca să poată să-şi îngrijească şi să educe copiii. Nimic, în afara prejudecăţilor nu impiedică un bărbat să ia parte la grijile pe care le sucită un nou-născut, nimic nu-l …

Prima zi de şcoală – pe blog!

Până mai zilele trecute mă tot întrebam care e farmecul de a scrie pe un blog. Îl vedeam deseori pe Bogdan făcând acest lucru şi nu înţelegeam care e scopul.Ştiam doar că e un mod de comunicare, de a pune la dispoziţie anumite opinii personale şi nu numai.Ei, bine, am reuşit să aflu! În primul rând, e amuzant!Sunt unele comentarii care efectiv îmi stârnesc râsul. …

Ce este intuiţia?

Între intuiţie si divinaţie este mai mult decât o legătură: o identitate mai mult sau mai puţin flagrantă. Nici una şi nici cealaltă nu sunt afectate de obstacole raţionale, de sistemul ipotetico-deductiv, de lentorile raţiunii. După cum spune Andre Lalande în al său Vocabulaire philosophique et critique de la philosophie, intuiţia este „vederea directă şi imediată a unui obiect al gândirii”, este „orice cunoaştere dată …

Ce este subconştientul şi inconştientul?

Descoperirea inconştientului este legată de Freud, care a avut revelaţia Iui, în urma lecţiilor lui Charcot (1885-1886) şi ale lui Bernheim (1889) despre hipnoză. Faptul că un subiect hipnotizat executa, fără să ştie, ordinele date de către hipnotizator punea în evidenţă importanţa şi eficacitatea psihismului inconştient. În lipsa unei explicaţii mai satisfăcătoare (chiar dacă ea nu este eronată în multe cazuri), parapsihologii invocă, atunci când …

Gnosă şi gnosticism

Cuvântul gnosă provine din grecescul gnosis, „cunoaştere”. Gnosa este cunoaşterea perfectă, absolută, rezervată iniţiaţilor. Mai întâi, s-au calificat drept „gnostice” curentele eretice care s-au propagat în Orientul Mijlociu, începând cu primele secole ale creştinismului. De unde condamnările Bisericii, care, contestând gnosa, a făcut-o cunoscută. (Abia în 1945 s-au descoperit în Egiptul de Sus documente provenind de la o sectă gnostică creştină.) În vreme ce credinţa …

Sfântul Graal – cupa cu care Iisus a celebrat ultimul Paşte

Graal provine de la cuvântul celtic care înseamnă farfurie, cupă. Dacă este să ne limităm la un punct de vedere istoric, se pare că, într-adevăr, credinţa referitoare la Graal nu este decât o resurecţie medievală (şi tardivă) a unui mit celtic sau preceltic, anterior mult erei creştine. Graalul ar fi vasul (cupa) cu care Iisus a celebrat ultimul Paşti cu discipolii săi şi în care …

Tort cu cremă "Rafaelo" şi banane

BLATUL Se poate folosi graul înmuiat si macinat (tarate sau gris), se combina cu miere de albine, si multe fructe, indiferent de care, taiate cubulete (sau rase), cu cat vor fi mai diversificate sau din acelasi copac, cu atat va fi mai gustos. Se mai poate adauga dupa imaginatia fiecaruia: cacao, nuca macinata, cocos, coaja de lamaie sau stafide macinate. Compozitia aceasta se amesteca pana …