Sos de urzici cu lăptişor de matcă

Sos de urzici cu lăptişor de matcă

Ingrediente: 150 g urzici, 3 linguri cu cremogen, 1-2 linguri cu tărâţe, 150 ml ulei, 1 ceşcuţă cu macerat de trifoi roşu, 1 legătură de asmaţuchi cu pătrunjel, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de ardei gras, 1/2 linguriţă cu pulbere din plante aromatice, 1/2 linguriţă cu pulbere de alge, 1/2 linguriţă cu lăptişor de matcă, 50 g petale de gălbenele sau flori albe de urzică moartă, 1 legătură de ceapă verde, 1-2 linguriţe cu usturoi pisat.

Mod de preparare: urzicile şi ceapa se mixează, se amestecă cu maceratul, cremogenul, târâţele, usturoiul, lăptişorul de matcă, uleiul, pus ca la maioneză, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi florile.

Sos urzici cu aromă de hrean

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de usturoi, care se înlocuieşte cu 1-2 linguriţe cu hrean ras fin.

Sos de urzici cu muştar

Se prepara ca la prima reţetă, se folosesc aceleaşi ingrediente numai că în plus se adaugă 1-2 linguri cu muştar.

Sos cu frunze de soia si polen

Se prepară ca la prima reţetă, folosindu-se aceleaşi ingrediente, în afară de urzici, care se înlocuiesc cu frunze fragede de soia, recoltate înainte şi în timpul înfloririi plantei. La fel se pot prepara sosuri cu frunze de fasole, de ştevie, de spanac, de pătlagină, de podbal, muguri de lucerna, de trifoi roşu şi alb, cu condiţia să fie foarte proaspete.

Articol etichetat cu:, , , ,

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.