Urzica în gândirea magică de la români

Ea este planta cu ajutorul căreia broasca aduse ”sămânța de pământ” din străfundul mării pentru a putea fi creat pământul. Din acest motiv urzica este considerată sfântă.

Urzicile sunt comestibile primăvara, până la ziua Maicii Domnului sau până în duminica Floriilor. În aceste zile înfloresc urzicile, ceea ce e considerată a fi ”nunta urzicilor”.

În ziua de Sf. Gheorghe (23 aprilie), oamenii se urzică reciproc pentru a fi tot timpul anului harnici și iuți la muncă. Şi consumul de urzici ar avea același efect magic.urzica magica

Beneficiile consumului de urzica

Efectele consumului de ceai de urzica sunt foarte vizibile asupra organismului – curăță sângele și întreg organismul de toxine, ceea ce conferă un tonus diferit, revigorant. Datorită detoxifierii de primăvară cu aceasta planta, organismul se curăță de foarte multe boli, tenul cu acnee sau cu probleme se curăță și el, astfel organismul nostru renaște în fiecare primăvară.

Urzicile pot fi consumate și proaspete în salată, dar în amestec cu alte ingrediente – spanac, salată, morcov, roșii – ce dorește fiecare. În bucătărie, le mai puteți folosi în borș, ca mâncărică cu smântână sau rântaș, sau plăcintă. Oricum ar fi consumată, aduce beneficii organismului datorită conținutului ridicat de fier. Popoye al nostru mănâncă urzica, și nu spanac :)

Pentru un păr sănătos folosiți ceaiul de urzica – părul devine mătăsos, puternic, voluminos, și mai mult, cu ajutorul ceaiului veti reuși să scapati de mătreață. Primăvara, poate fi găsită din abundență așa că nu vă sfiiți să o culegeți, să o uscați pentru ceaiuri (pentru la toamnă-iarnă), să o folosiți proaspătă la ceaiuri și în bucătărie, să o puneți la murat sau în congelator.

Fiertura de urzica este adesea folosită ca îngrăsământ biologic pentru plante, iar pământul unde crește, este bogat în substanțe hrănitoare pentru plante!!În concluzie, este o plantă magică care ne-a fost lăsată pentru trup și suflet!

Ganduri si impresii pentru "Urzica în gândirea magică de la români":

  1. Jorjette C Noni
  2. Jorjette C Noni

Care este gandul tau?