Un prieten nu se uită niciodată

Un prieten îţi este aproape la bine şi la greu
Un prieten vine în ajutorul tău atunci când nu-l chemi
Un prieten te ascultă
Un prieten te îndrumă
Un prieten zice
lasă, va fi bine, chiar şi când greşeşti
Un prieten te iubeşte
Un prieten nu te critică
Un prieten te face să zâmbeşti
Un prieten îţi dovedeşte că viaţa e mai frumoasă în doi
sau mai mulţi
Un prieten te caută când nu-i răspunzi
Un prieten nu te ignoră
Un prieten îţi este aproapte necondiţionat
fără să-ţi ceară ceva în schimb…

prietenia - un prieten nu se uita niciodata

Un priten nu se uita niciodata

Prietenia adevărată este foarte rară. Te distrezi, toţi sunt cu tine, dar vine momentul în care ai probleme, toţi se depărtează de tine. Intervine o stare, ca şi cum cineva îţi răsuceşte cuţitul în rană. Un prieten adevărat nu te uită, te susține chiar şi atunci când tu îl ignori din cauza problemelor. Caută sensul luminos în viaţa ta și fă în așa fel să simți că este cu tine. Îți zâmbeşte, te îmbrățișează șoptindu-ți la ureche cuvinte calde. Cuvinte ce intră în Inimă făcând-o să zîmbească. Intenția contează, mai ales cand îţi deschizi Sufletul. Sunt oameni pe care îi întâlnim în diverse locuri sau îi întâlnim atunci când avem mare nevoie de susținere.

Uite , un exemplu din viaţa mea, foarte recent. Era târziu, mă gîndeam să intru puțin pe mess, sincer nu prea aveam chef de vorbă, dar cineva mă adăugase în listă, am dat add. Îl întrebasem cine este, credeam că este alt obsedat, am mai pățit așa să dau add și pe urmă să-mi vorbească urît s-au să mă intrebe daca vreau o relație sau ştiu eu ce… Am început să discutăm şi mi se părea ok, dar oricum eram pe punctul să-i dau ignore. Am văzut că este un tip ok. Începuse să-mi povestească de viața sa, avuse momente cumplite, de mic. Am vorbit pîna târziu, zise că ii murise o mătușă, era la pămînt.

L-am încurajat că va fi bine, ba chiar i-am dat și numarul meu de telefon să mă sune atunci când simte nevoia să vorbească cu cineva. Cealaltă zi mă sunase și era foarte trist, gândindu-se și la trecut. Am discutat cu el, era mai bine , se simțea asta și eu l-am întrebat cum se mai simte și avusesem dreptate. În următoarea zi trebuia sa meargă la înmormântare, era trist din nou, i-am zis ca va fi bine, ba chiar i-am și promis asta. Cuvintele au fost alinare pentru Sufletul său rănit. Era fascinat de gîndirea mea, de felul cum vorbeam . Pentru el eram ca o rază de soare in acel moment. Dupa ce am vorbit din nou era mai bine, zîmbea „ să ai puterea să rîzi chiar și atunci cînd în jurul tău totul moare „ . Se obișnuise cu mine din prima clipă , prima vorbă .

În momentul în care era la groapă, i-am trimis un mesaj, așa imi venise in minte, i-am zis să fie tare, el a simțit că sunt cu el, s-a bucurat foarte tare, normal. Eu nu știam că în momentul acela o cobora pe mătușa sa în groapă. Așa a fost să fie… Știa ca sunt cu el chiar dacă nu m-a văzut niciodată. După ce a trecut momentul cel greu, a zis să ne întîlnim, am acceptat. Îi plăcea de mine. A doua zi ne-am întîlnit din nou, atunci mi-a zis că vrea să fie ceva între noi, nu ştiam ce să zic, eu nefiind pregătită din nou pentru o relație i-am zis sa lăsam totul așa cum este, să lăsăm timpul să își zică cuvîntul. Era drăguț, ca amic, nimic mai mult, oricum știam că am fost doar un ajutor la timpul și momentul potrivit. I-am mai zis încă o dată să lasăm totul așa cum este, am mai discutat și pe urma am intrat în casă. Ceva îmi zicea să intru pe hi5, cu toate ca nu prea intram și cautam ceva la pozele lui, nu știam ce, dar cautam, am dat de un comentariu de la o fată, scria că îl iubește , în momentul acela i-am dat mesaj și i-am zis ca eu nu mă bag, să fie fericit și să aibe parte numai de împliniri.

Cu toate că îmi zicea că nu își bate joc de fete, poate era atras de mine ca îl ajutasem. Îmi zice că de ce cred un comentariu, dar eu știam că nu este un simplu comentariu, știam. A doua zi îmi zice să-i dau ignor, normal că nu i-am dat, nu aveam de ce, i-am zis să-mi dea el… De atunci nu a mai vorbit cu mine, nici eu nu i-am dat mesaj, știam că este bine. Cu toate că îmi zicea ca îmi este recunoscător toată viaţa, am zis că dacă vrea să-mi fie recunoscător să meargă înainte cu încredere, speranţe și vise, în afară de asta eu nu i-am cerut nimic. Nu sunt supărată pe el că nu am de ce, mă simt bine că am putut să il ajut și așa, dar chiar el a zis-o, i-am mai luminat Sufletul. Eu sper să mă caute când are nevoie , ușa este deschisă mereu. I-am oferit prietenia mea fără sa-i cer ceva în schimb, doar să meargă înainte, orice ar fi .

Numai bine …

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Un prieten nu se uită niciodată":

Care este gandul tau?