Uleiul esential de ylang-ylang – beneficii pentru sanatate

uleiul esential de ylang-ylang si floarea florilor

Ylang-ylang (in latina Cananga odorata) este un copac tropical ce are frunzele lucioase şi flori parfumate, flori galbene cu petale înguste care seamănă cu florile nucului vrăjitoarelor. Ylang-ylang inseamna de fapt Floarea florilor si i s-a dat acest nume datorita mirosului sau floral dulce. Uleiul esential de ylang-ylang este unul dintre ingredientele  folosite in binecunoscutul parfum Chanel No 5.

Uleiul esenţial de ylang-ylang se prepară astfel – florile proaspăt culese sunt distilate la abur . Acest ulei este adăugat în multe parfumuri, săpunuri, loţiuni de piele şi în uleiul de păr pentru a echilibra sebuum-ul.

Uleiul se utilizează cu moderaţie deoarece mirosul puternic poate provoca dureri de cap sau greaţă.

Uleiul esential de ylang-ylang – Beneficii pentru sanatate

Desi este adesea folosit ca un ulei frumos mirositor, el nu este doar un deodorizant de camera, fiind de fapt un real suport pentru corpul fizic si cel emotional.

Are un miros floral coplesitor, dulce, ametitor chiar. Se stie despre uleiul esential de ylang-ylang ca lucreaza pe sistemul cardiovascular, endocrin si hormonal. De asemenea sustine echilibrul emotional si spiritual. Ylang-ylang este considerat un eficient antiseptic, antidepresiv, antispastic si sedativ. Are un efect pozitiv asupra sanatatii sistemului imunitar si fluxului de sange.

Multe dintre aceste proprietati si utilizari ale uleiului esential de ylang-ylang leaga corpul fizic de emotii sau de minte, ceea ce arata foarte clar conexiunea minte corp si modul in care natura ne poate ajuta sa regasim echilibrul.

Cum se foloseste uleiul esential de ylang-ylang

Pentru aromaterapie, uleiul poate fi inhalat direct din sticla sau poate fi difuzat in camera.

Extern, pentru masaj, in diverse tratamente pentru ten sau pentru par, se dilueaza uleiul de ylang-ylang cu ajutorul unui ulei purtator. De exemplu se poate folosi uleiul de cocos. La acest ulei se adauga, in functie de cantitatea uleiului purtator, cateva picaturi de ulei esential. Inainte de a se folosi, se testeaza pe piele pentru a fi siguri ca nu irita.

Uleiul esential de ylang-ylang poate fi consumat intern, insa cu foarte mare atentie! Foloseste doar uleiul esential 100% pur daca intentionezi sa adaugi o picatura in apa, sa-l folosesti ca supliment alimentar, cu miere sau in smoothie-uri. Uleiurile esentiale pure au un pret mai ridicat, insa merita toti banii!

Amestecuri cu ulei esential de ylang-ylang

  • Pentru incredere in propria persoana, amesteca 2 picaturi de ulei de ylang-ylang cu ulei de bergamota.
  • Ca odorizant natural de camera, amesteca 2 picaturi de ulei de ylang-ylang cu 2 picaturi de ulei de iasomie.
  • Pentru a te elibera de tensiune, amesteca 2 picaturi de ylang-ylang cu ulei de tamaie.
  • Pentru energizare, foloseste 2 picaturi de ulei de ylang-ylang si 2 picaturi de ulei de citrice (lamaie, grapefruit sau portocala).
  • Pentru un masaj cu proprietati afrodisiace, se recomanda 2 picaturi de ulei esential de ylang-ylang si 2 de lemn de santal, adaugate intr-un ulei purtator.

Utilizări magice: (uleiul) este util pentru pace, dragoste şi amor. Poate fi folosit pe corp sau în diferite amestecuri pentru aceste scopuri.

Uleiul de ylang-ylang in aromaterapie:

Uleiul esenţial de ylang-ylang este folosit în acnee, creşterea părului, muşcături de insecte, piele iritată şi grasă, îngrijirea pielii, tensiune arterială crescută, palpitaţii, depresie, frigiditate, impotenţă, insomnie, tensiune nervoasă, tulburări legate de stres. Uleiul esenţial de ylang-ylang are efect calmant, reglator, afrodisiac, puternic sedativ, euforic, narcotic atunci când este utilizat în cantităţi mari.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Uleiul esential de ylang-ylang – beneficii pentru sanatate”

  1. Se poate adauga uleiul de ylang-ylang direct in apa din cada? Mie imi place sa adaug diverse mirosuri atunci cand fac cate o baie de relaxare.

    1. Buna, draga mea. Normal ca poti adauaga ulei esential direct in apa de baie. Eu adaug uleiuri esentiale cand stau cu picioarele in apa fierbinte cu sare (ajuta la exfolierea pielii moarte, incalzeste intreg organismul si elimina anumite afectiuni). Te vei relaxa foarte usor. Apa fiind calda, uleiul isi face foarte repede efectul. Cateva picaturi sunt suficiente. Cu cat uleiul este mai pur, cu atat si efectele sunt mai profunde!

      Cel mai bun ulei esential de ylang-ylang prbat pana acum este cel de la Young Living.

  2. De unde se poate cumpara un copacel de ylang-ylang? Stiu ca este tropical si ca nu rezista la noi iarna, dar in apartament cred ca ar rezista!

    1. Copac de ylang-ylang nu am gasit in tot internetul romanesc, in schimb am gasit seminte de Ylang Ylang-Cananga odorata – 2 sem – 8 lei. Se pot achizitiona de pe seminte de Ylang Ylang (Cananga odorata)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *