Uleiul de luminita noptii ~ Proprietati, beneficii + 10 utilizari frecvente

Uleiul de luminita noptii proprietati si beneficii

Vezi cum arata si cum infloreste luminita noptii. Afla la ce este bun uleiul de luminita noptii, cum se prepara si cum se foloseste. Descopera ce beneficii si proprietati are uleiul de luminita noptii. La finalul articolului am o surpriza pentru tine! Afla cum poti sa primesti gratuit seminte de luminita noptii!

Luminita noptii, Onagrul sau Oenothera Biennis este o planta originară din America de Nord. Este numită luminita de seara sau luminita noptii deoarece înfloreşte doar seara. Indienii americani foloseau planta pentru cataplasme în îngrijirea rănilor şi al unor boli de piele. Multi oameni se refera la uleiul de luminita noptii ca la una din descoperirile cele mai miraculoase din asistenta medicala preventiva de la vitamina C incoace.

Uleiul de luminita noptii are un compus cunoscut sub numele de fenilalanina, care poate ajuta in ameliorarea durerii si este din ce in ce mai utilizat impotriva durerilor de cap. De asemenea, in ultimul timp, in urma descoperirii cercetatorilor, a devenit un remediu pentru problemele de imbatranire (previne imbatranirea prematura), alcoolism, acnee, bolile de inima, hiperactivitate la copii, semne de menopauza, scleroza multipla,obezitate, sindrom premenstrual si schizofrenie. Caracteristicile sale preventive si terapeutice sunt atat de numeroase, incat cei mai multi fitoterapeuti au inceput sa-l recomande pentru prevenirea bolilor si pentru a te mentine tanar.

Cum arata luminita noptii si cum infloreste

Luminita noptii este o planta perena. Acesta poate creste între 30 și 150 cm înălțime și are o floare galben strălucitoare, cu o aroma usoara de lamaie. Planta infloreste de-abia in al doilea an de la plantare. Dacă vreodata vrei sa mananci o floare, aminteste-ti ca lastarii tineri sunt comestibili si pot fi mancati cruzi, precum si florile care sunt usor dulci.

Florile sale galbene au o inflorire spectaculoasa, inainte de lasarea serii. Daca stai langa o planta care se pregateste sa infloreasca, nu ai cum sa ratezi inflorirea brusca a mugurilor florali. Florile au un miros foarte placut, usor asemanator cu cel al freziilor.

Florile stau deschise toata noaptea si in ziua urmatoare se ofilesc. Cu toate acestea, in ziua urmatoare spre asfintit va inflori randul urmator de flori.

La ce se foloseste uleiul de luminita noptii – Proprietati si beneficii asupra organismului

Uleiul de luminita noptii are proprietati de vindecare, motiv pentru care a fost folosit in tratamentul diverselor afectiuni pe care vom incerca sa le parcurgem in acest articol.

Se foloseste uleiul de luminita noptii in deficienta de acizi grasi gama-linolenic

Uleiul de luminita de seara este plin de acizi grasi gama-linoleic sau GLA (unul dintre acizii grasi esentiali ai corpului). În special, aceast deficit al acizilor grasi gama-linleic apare la persoanele cu diabet și la alcoolici și pot duce la dezvoltarea simptomelor artritei reumatoide și a bolilor cardiovasculare.

Uleiul de luminita niptii ajuta la o mai buna functionare a inimii

Uleiul de luminita serii ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase. Studiile au aratat ca utilizarea uleiului de luminita de seara ca baza zilnica, poate ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, poate proteja impotriva bolilor coronariene și astfel reduce riscul bolilor de inima și a atacurilor de cord.

Scapa de durerile premenstruale cu ulei de luminita noptii

În urmă cu aproximativ un secol, când a fost studiată de către cercetători, s-a observat că floarea de luminita noptii conţine acizi graşi esenţiali printre care şi acidul gama – linoleic. Acest acid împiedică răspândirea efectelor negative ale unui hormon al cărui exces este vinovat, alături şi de alte cauze, de durerile premenstruale. Astfel, uleiul de luminita noptii, acest aliat cunoscut de femei, poate calma balonările şi durerile de sani şi atenuează reţinerea apei. Tratamentul are efect maxim după 3 luni. Cum 40% dintre femei suferă de dureri premenstruale , uleiul de luminita noptii este un real ajutor în aceste momente.

Pe lângă uleiul de luminita noptii nu trebuie uitat ceaiul de coada şoricelului care, băut câte o ceşcuţă în fiecare zi poate ţine departe multe din bolile femeieşti, iar amestecul în părţi egale de coada şoricelului, coada calului, gălbenele şi urzică este un aliat puternic pentru femeile de toate vârstele.

Uleiul de luminita noptii recomandat pentru diabetici

Diabeticii au uneori dificultati in producerea acidului gras gama linoleic, iar uleiul de luminita noptii este un supliment eficient in aceasta deficienta. Studiile au aratat ca uleiul de luminita noptii ajuta persoanele cu neuropatie diabetica – o afectiune nervoasa ce afecteaza in mod frecvent persoanele cu diabet zaharat. Aceasta afectiune provoaca dureri, furnicaturi, amorteala si alte probleme la nivelul picioarelor si a degetelor de la picioare.

Uleiul de luminita noptii mentine sanatatea pielii

Uleiul de luminita de seara (cumpara ulei presat la rece) este un remediu cunoscut pentru eczeme, acnee si o serie de probleme ale pielii cauzate partial de deficitul de acizi grasi gama linoleic si a altor acizi grasi, care sunt necesari pentru sanatatea pielii.

Uleiul de luminita de seara este un bun anti-inflamator

Uleiul de luminita noptii are proprietati anti-inflamatorii si ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide și a discomfortului la nivelul pieptului.

Uleiul de luminita noptii folosit in ADHD

In urma unui studiu realizat, s-a demonstrat ca doua treimi din copiii participanti cu deficit de atentie tulburare de hiperactivitate s-au linistit dupa un consum regulat de ulei de luminita noptii.

Sindromul de oboseala cronica si luminita noptii

Unele studii preliminare arata ca utilizarea uleiului de luminita de seara, impreuna cu un ulei de peste calitativ, ar putea fi un tratament naturist eficient pentru sindromul de oboseala cronica.

Uleiul de luminita noptii ajuta la contracararea impotentei si in caz de infertilitate

Avand in vedere ca uleiul de luminita noptii ajuta la stimularea fluxului de sange si a acizilor grazi gama-linoleic, ar putea contribui la remedierea uneia dintre cauzele principale in impotenta masculina, si anume circulatia sangelui compromisa la nivelul organului genital. În acest caz, uleiul de luminita noptii se consuma impreuna cu ginkgo biloba și vitamina C. Consumat o perioada lunga de timp, ajuta la prevenirea ingustarii vaselor de sange. Acest ulei ajuta la imbunatatirea functiei uterine, fiind o speranta pentru femeile care nu pot ramane insarcinate.

Uleiul de luminita noptii este recomandat in cazul sevrajului alcoolic

Creierul este determinat in urma consumului de ulei de luminita noptii sa produca o substanta – prostaglandina E care lucreaza pentru a preveni simptomele de sevraj. Aceste simptome sunt convulsiile si depresia. Prostaglandina E ajuta la prevenirea lor prin pretejarea indirecta a sistemului nervos si a ficatului.

Se foloseste uleiul de luminita noptii in tratamentul parului

Uleiul obtinut din luminita noptii este un ulei usor care poate fi folosit cu succes pe intreaga lungime a parului, asigurand stralucirea si moliciunea acestuia. Uleiul de luminita noptii se poate aplica:

  • pe parul umed inainte de samponare – are actiune regeneranta puternica;
  • pe parul umed dupa spalare – confera protectie termica si este o hrana usoara pentru par si scalp;
  • pe parul uscat ajuta in procesul de aranjare.

Prepara ulei de luminita noptii la tine acasa

Uleiul de luminita noptii proprietati si beneficii
Cum se prepara uleiul de luminita noptii acasa

Stiu ca nu esti dotat cu un sistem special pentru a obtine ulei de luminita noptii prin presare la rece, insa exista si modalitati mai simple de a face acest lucru. In primul rand trebuie sa ai la tine in gradina aceasta planta pentru a o putea folosi.

  • culege semintele de luminita noptii, zdrobeste-le in mojar si stoarce-le foarte bine cu ajutorul unui tifon. Daca nu, adauga-le intr-un ulei vegetal. Lasa-le 10 zile la macerat, apoi strecoara si foloseste uleiul obtinut. Pastreaza uleiul in sticle inchise la culoare.
  • culege petale de luminita noptii si pun-le la macerat intr-un ulei vegetal presat la rece.
  • culege petale de luminita noptii, zdrobeste-le intr-un mojar ceramic si apoi cu ajutorul unui tifon stoarce-le foarte bine. Produsul obtinut inglobeaza-l intr-un ulei vegetal. Este un produs mai lejer.

Daca doresti seminte de luminita noptii pentru a te bucura de aceste minunatii ale naturii, lasa-mi un comentariu (de preferinta ceva creativ si personal) si o sa te contactez. Planta de luminita noptii se inmulteste foarte usor prin seminte. Daca este plantata in mediul potrivit, planta va creste in voia cea buna. Iti trimit cu drag din rezervele de seminte! Semintele de luminita noptii sunt gratuite! Va trebui doar sa imi trimiti un plic autoadresat.

Daca imi scrii, urmeaza sa te contactez. Te rog verifica in spam sa vezi daca ai primit vesti de la mine! Iti multumesc!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Uleiul de luminita noptii ~ Proprietati, beneficii + 10 utilizari frecvente”

  1. Avatar Dana Zanescu
    Dana Zanescu

    Buna ziua
    As dori si eu cateva seminte de luminita noptii.
    Chiar am cautat mai demult sa cumpar dar nu am gasit
    Multumesc

    1. Buna, draga mea. Ti-am trimis un email cu toate informatiile necesare! Te rog sa verifici si in spam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *