Tu crezi în Energia Spirituală?

Există o energie spirituală universală de vindecare şi care poate aparent să facă miracole în viaţa ta? Poate această energie să accelereze iluminarea ta spirituală? Această energie poate vindeca corpul şi mintea?

Multe culturi cred că există. Hai să facem o călătorie imaginară în jurul lumii şi să explorăm această energie.

Imaginaţi-vă călătorind în marea insulă din Hawaii. Ai descoperit un vulcan activ şi nişte oameni de ştiinţă au fost martori când ai introdus o ţeavă din oţel în lavă. Bara de oţel s-a topit. Cu toate acestea, mai mult spre uimirea ta, observi o femeie care merge pe jos, desculţă, prin lavă, fără să păţească ceva. Bineînţeles că vrei un răspuns la acest mister, aşa că te apropii de oamenii de ştiinţă şi îi întrebi care este faza. Cum se poate topi oţelul în lavă, dar picioarele femeii sunt complet protejate? Oamenii de ştiinţă se uită la tine şi reidică din umeri. “Este o anomalie”, îţi spun ei. Acest răspuns nu te ajută foarte mult, aşa că te duci să o întrebi pe femeie cum reuşeşte să facă asta. Ea îţi spune faptul că ea este un Kahuna şi că ea crede într-o energie spirituală universală, de vindecare, cunoscută sub numele de Manna. Ea consideră că această energie spirituală o avantajează şi o protejează deasemenea pe ea de lavă. Ea îţi mai spune că poţi şi tu beneficia de această energie de asemenea, dar numai dacă tu crezi în ea.

Continuăm călătoria, şi hai să mergem în vacanţa noastră mentală în Tibet, în timpul iernii. Acolo suntem întâmpinaţi de un ghid Sherpa. Imaginează-ţi că tu porţi o bluză groasă şi tot îţi este frig. Vă deplasaţi într-o locaţie unde găsiţi mai mulţi călugări aproape goi, aşezaţi pe blocuri mari de gheaţă. Acesţi călugări sunt filmaţi şi spre surprinderea ta ei topesc gheaţa! Desigur, mintea ta cere o explicaţie raţională. Apelaţi la oamenii de ştiinţă şi echipajul tehnic care filmează acest eveniment. Omul de ştiinţă spune “este o anomalie”. Din nou explicaţia nu vă dă nici o informaţie. Vă apropiaţi de călugări împreună cu ghidul Sherpa. Afli că aceşti călugări cred într-o energie spirituală universală de vindecare pe care o numesc Tumho. Ei cred că această energie este un beneficiu pentru iluminarea lor spirituală şi deasemenea poate fi folosită în vindecarea spirituală. Ei mai cred că îi protejează de frig. Ei îţi oferă sfatul înţelept cum că această energie poate lucra pentru tine dacă tu crezi în ea.

Să continuăm investigaţia şi să călătorim în China. Găsim aici un om mic de statură, de vreo 80 de ani, un maestru în Tai Chi. Aflăm despre el că nimeni nu îl poate clinti de la locul lui. Ne întrebăm oamenii de ştiinţă şi ei ne vor spune că “Este o anomalie”, dar cum noi vrem mai multă informaţie, ne apropiem de maestrul Tai Chi şi aflăm că el crede într-o energie spirituală universală de vindecare cunoscută sub numele de Chi. El crede că această energie accelerează evoluţia sa spirituală şi aceasta este, de asemenea, o energie de vindecare. El precizează în plus că dacă tu crezi în această energie ea poate lucra pentru tine.

Următoarea călătorie ne duce în India, unde ne vom întâlni cu un yoghin spiritual, probabil un yoghin suprem, Sri Babaji, Cel Nemuritor. Vom vorbi cu acest tânăr, un gigant spiritual din India, care nu se miră despre vârsta sa şi aflăm secretul său. Aflăm că el crede într-o energie spirituală universală de vindecare cunoscută sub numele de Prana. El consideră că această energie este benefică pentru iluminarea sa spirituală şi că ea îi menţine corpul său tineresc. El consideră că această energie poate fi adusă în viaţa cuiva doar cu o intenţie doar. Babaji spune că această energie poate lucra pentru tine dacă tu crezi în ea.

Pornim în călătorie din nou, de această dată mergem în Franţa la Lourdes. În timp ce vizităm zona sacră de vindecare, dăm peste numeroase miracole pe care ştiinţa le poate explica doar ca fiind anomalii. Un om cu infestat cu tumori de dimensiunea unei lămâi se scufundă într-o apă şi iese de acolo complet eliberat de ele. O femeie schiloadă ce a aflat de la medici că nu va mai merge niciodată, intră în apă şi începe să meargă din nou. Când îi întrebi ce se întâmplă ei îţi spun : “Noi credem într-o energie spirituală universală de vindecare pe care o numim Duhul Sfânt“. Ei cred că această energie oferă înţelegerea spirituală, crearea de miracole de vindecare în corp şi minte. Ei cred că această energie poate lucra pentru tine dacă tu crezi în ea.

În călătoria noastră am descoperit că existenţa unei energii universale de vindecare spirituală cunoscută sub numele de Manna, Tumho, Chi, Prana şi Duhul Sfânt. Se pare că această energie devine disponibilă doar pentru cei care cred în ea.

Aşadar ce faci acum? Eşti gata să primeşti beneficiile unei energii spirituale universale de vindecare? Vrei să te simţi conectat la o energie sacră, care să te ilumineze spiritual şi să te ajute eventual la vindecarea dacă este necesar?

duhul sfantDacă eşti gata pentru transformarea din postura de necredincios în credincios, ia un sfat de la un farmacist cu success din anii 1800. Numele său este Emile Coue şi cea mai recunoscută afirmaţie a sa este “În fiecare zi în orice fel, sunt din ce în ce mai bine.” Coue a crezut în efectele produselor sale farmaceutice dar de asemenea crede că mintea a fost în măsură să afecteze şi chiar să accelereze acţiunea acestor medicamente. Prin direcţionarea conştientă a gândurilor el a observat că pacienţii se pot vindeca mai rapid, mai eficient, prin înlocuirea gândirii lor de bolnav cu o gândire nouă de vindecare. Coue consideră că repetând cuvinte sau imagini în mintea noastră, este suficient să facem subconştientul la un moment dat să le absoarbă.

Hai să folosim această idee pentru a ne acorda la energia universală de vindecare spirituală. Începe cu ideea că ai nevoie să crezi în această energie. Înlăcuieşte gândurile de necredincios cu gândurile de credinţă.

Ce este o credinţă? Este o gândire ce are loc cu pasiune. Exact ca un yoghin ce crede conştient că poate inhala această energie sacră, cultivă în tine această credinţă că şi tu poţi la rândul tău să inhalezi şi să absorbi această energie.

Aşează-te într-o poziţie confortabilă. Când yoghinii vor să se relaxeze şi să mediteze, ei se întind pe jos, astfel umerii lor să atingă pământul. Ei îşi pun de asemenea atenţia pe mijlocul frunţii lor. Apoi ei respiră curat de câteva ori pentru aşi relaxa mintea şi au în acel moment atitudinea potrivită pentru a porni. O respiraţia curată înseamnă să tragi aer pe nas şi să îl dai afara pe gură scoţând şi sunetul “aaaaaahhhh”. În timp ce faci acest lucru imaginează-ţi că te scufunzi într-o cadă cu apă caldă, liniştitoare. Acum pregăteşte mintea ta cu câteva gânduri. Spune următoarele afirmaţii cu voce tare, de trei ori, cu pasiune.

“Corpul meu şi mintea mea sunt pe cale de a primi energia universală de vindecare spirituală”

Fă pauză după fiecare afirmaţie şi crede că acest lucru este pe cale să se întâmple. Crede că această este calea. Repetă apoi această afirmaţie de trei ori :

“Corpul meu şi mintea mea primesc acum energia universală de vindecare spirituală”

Din nou, după fiecare afirmaţie, pauză puţin şi simte. Anticipă şi aşteaptă-te ca aceasta să se întâmple. Acum pentru ultimul pas cu afirmaţiile, repetă de trei ori:

“Corpului meu şi minţii mele li se administrează energia universală de vindecare spirituală”

Pauză şi simte cum ţi se administrează şi cum absorbi această energie sacră de vindecare.

Dacă practici aceste afirmaţii zi de zi, vei vedea că abilitatea ta de a primi energia sacră de vindecare, creşte. Vei învăţa să primeşti şi să absorbi această energie. Nu contează dacă îi spui acestei energii Duhul Sfânt, Tumho, Prana, Manna, Chi sau puterea gândului.

Cea mai mare descoperire din istoria omenirii a fost descoperirea minţii. Gândurile tale pot trage această energie în viaţa ta pentru a crea schimbări surprinzătoare.

Această energie există pentru tine dacă tu crezi în ea. Este alegerea ta, ai acum şansa să devii un credincios şi un receptor al acestei energii spirituale sacre de vindecare.

Schimbarea porneşte în tine chiar din clipa în care faci primul pas spre această energie. Dacă faci al doilea pas, minunile şi bucuria ta nu te vor mai lăsa să uiţi de ea. Imaginează-ţi acum, când nu crezi în aşa ceva, că tot ceea ce ştii tu despre tine şi despre lumea din jurul tău, încape în buzunarul de la pantaloni ca un set de chei. Apoi gândeşte-te că această energie este precum toată apa de pe pământ în comparaţie cu cheile tale. Nu o poţi băga în buzunar, dar te poţi bucura de ea şi o poţi folosi cum vrei, ea nu se termină niciodată, mereu te ajută şi mereu va fi la îndemâna ta pentru a face cu ea orice vrei tu!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Tu crezi în Energia Spirituală?”

  1. heyy ..men ..multzumesc ca mi-ai oferit informatzia asta..eu demult cred in aceasta energiee..ea lucreaza pentru mine..eu pot lua energie chiar shi din oameni..am o cale a mea..eficienta..doar ca uneori poate fi periculoasa..dar m-am dedat cu dansa deacum !

  2. Avatar Acelasi eu_pseudonim
    Acelasi eu_pseudonim

    Geniile au o specializare intr-un anumit domeniu, dupa care, prin aceasta energie, le vin ideile…
    De exemplu Einstein, a stiut foarte bine matematica si fizica, si totusi a fost considerat un geniu pentru cateva demonstrari a ceea ce a observat…
    Sunt atatea si atatea teorii astazi, de exemplu ar fi una in care universul se afla intr-o bula imensa si ar exista tot atatea bule…Sunt de acord. De ce nu a fost considerat omul care a zis aceasta teorie, geniu?
    Einstein le-a demonstrat, a fost original si a avut aceasta energie dusa la un nivel destul de superior…

  3. Eu cred in energia spirituala.
    Energia e prezenta in orice… celule noastre au o anumita energie, noi ca o multitudine de celule avem o energie… de ce nu si spiritul?
    Si cum sa nu o simti? De la energia care te atrage sau te indeparteaza de un om, la caldura iubirii.

    1. Şi câtă dreptate avem dacă stăm doar să contemplăm la ceea ce simţim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *