Cum sa faci singur acasa propriul tratament pentru astm

Astmul este o boala cronica care inflameaza si ingusteaza caile respiratorii. Astmul determina senzatii de constrictie toracica, dificultati de respiratie, tuse, etc. Tusea apare adesea pe timp de noapte sau dimineata devreme.

Astmul afecteaza persoane la toate varstele, dar cel mai adesea apare in prim plan in perioada copilariei.

Tratamente si remedii pentru astm

Ingrediente: 2 cepe mari, 500 ml vin alb, 100 g miere de albine. Mod de preparare: ceapa tăiată ca fideaua se pune într-un vas de sticlă, se toarnă peste ea vinul (încălzit până la 38 grade C), se închide vasul ermetic, se înfăşoară în pătură de lână, ca să se răcească lent, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Se beau 100 ml din acest macerat între mese (între orele 10.00-14.00) şi alte 100 ml seara, înainte de culcare. Cura ţine 3 săptămâni, putându-se repeta după o pauză de 7 zile.

Tratament pentru astm II

Ingrediente: 1 ceapă mare de apă, 1 pahar cu apă caldă (38°C), miere, 1 linguriţă cu suc de cătină. Mod de preparare: ceapa mărunţită fin se pune la macerat cu apa, într-un vas de sticlă care se închide ermetic, timp de 10-12 ore. Se filtrează prin tifon, se îndulceşte cu miere, adăugându-se apoi şi sucul de cătină. Se bea câte puţin în fiecare dimineaţă, cu 30 minute înainte de micul dejun, timp de 3 săptămâni, mai multe luni la rând, dar alternând cu pauze de 7 zile.

Tratament pentru astm III

În cazul unei crize de astm, se pun la copt câteva cepe, care se desfac calde, se stropesc cu tinctură de propolis şi se aplică pe tălpile picioarelor seara, înainte de culcare. Acest remediu se poate folosi şi preventiv, dar numai când se bănuieşte o criza de astm.

Tratament pentru astm IV

Ingrediente: 5 căţei de usturoi mari pisaţi fin, 250 ml alcool de 90° şi miere de albine.

Mod de folosire: la apariţia crizei, se toarnă 7-8 picături de alcool amestecat cu usturoi pe 1 linguriţă cu miere, care se ţine mult în gură, se salivează bine şi se înghite puţin câte puţin, la intervale mari de timp.

Tratament pentru astm V

Se pot face cure cu ouă de prepeliţă; se pot aplica cataplasme cu plante emoliente, cu sare grunjoasă, cu mălai, cu nisip, cu argilă, cu ceapă coaptă sau cu mămăligă caldă. Toate cataplasmele enumerate mai sus se încălzesc până la 38°C, se stropesc cu tinctură de propolis şi se pun în jurul gâtului.

Ganduri si impresii pentru "Cum sa faci singur acasa propriul tratament pentru astm":

Care este gandul tau?