Uleiul de masline – tratament natural pentru orice afectiune

Măslinul este cultivat de acum 5000 de ani, găsindu-se în Palestina, Siria şi Fenicia. În Lumea Veche, uleiul de masline era un produs mult prea preţios,  motiv pentru care nu era destinat consumului alimentar. Egiptenii îl utilizau pentru a-şi hrăni şi întreţine părul în timp ce grecii îşi masau muşchii cu ulei de măsline înainte de a merge la război.

Uleiul de masline este bogat în antioxidanţi şi vitamine cu efect de prevenire a îmbătrânirii celulelor, în acizi graşi nesaturaţi, precum omega 3 şi omega 6.

Încă din antichitate, uleiul de masline era considerat de către femei ca fiind „antidotul îmbătrânirii”.La momentul actual există foarte multe „tratamente” pe bază de ulei de măsline.O să enumăr câteva dintre ele pe care le-am urmat şi încă le mai urmez:

ulei de masline - Uleiul de măsline presat la rece poate fi utilizat în tratamentul tenului uscat ca suport pentru măştile cosmetice.

Uleiul de măsline presat la rece poate fi utilizat în tratamentul tenului uscat ca suport pentru măştile cosmetice.

Ulei de masline – Tratament pentru dinţi:

-în fiecare dimineaţă sau seara, înainte de a mă spăla pe dinţi, iau o lingura de ulei de măsline (sugerea uleiului – metoda descria mai jos) cu care îmi spăl gura şi dinţii timp de aproximativ 10 minute, după care îl arunc. Efecte: înălbirea şi curăţarea dinţilor, reducerea sensibilităţii lor, probabil şi altele.

Sugerea uleiului. Această metodă de curăţire a fost propusă de medical oncolog T. Carnot. Probabil, in afara actului de digestie se secretă salivă bogată in toxine, pe care noi o inghiţim sau o scuipăm. Vindecătorul Porfirie Ivanov recomandă să nu se scuipe saliva, dar să se inghită, atunci conţinutul mic de toxine dizolvat in salivă,va stimula (autovaccina) eliminarea lor in cantităţi mai mari prin alte filtre: tractul intestinal, vezica biliară, ficat, rinichi, plămani, piele. Astfel, tratamentul va acţiona după principiul remediilor homeopatice —,,similarul se tratează cu similarul in doze mici“. In timpul sugerii uleiului, se produce dilatarea canalelor salivare şi dizolvarea depunerilor de săruri din respectivele canale, din glande şi de pe suprafaţa dinţilor. Canalele şi glandele curăţate intensifică eliminarea toxinelor din glandele salivare şi prin urmare din organe şi sisteme. Fiecare glandă salivară comunică prin căile limfatice cu anumite organe şi sisteme.

Se ia o lingură (nu mai mult) de ulei de măsline, floarea-soarelui sau de porumb se introduce in partea anterioară a gurii şi se suge ca o bomboană. Să nu se inghită uleiul! Continuaţi să sugeţi timp de 15- 20 de minute, incercaţi sa vă ocupaţi timpul cu ceva fără să vă concentraţi asupra uleiului, pentru ca acest timp să treacă uşor şi pe neobservate. La inceput uleiul devine vascos, apoi lichid ca apa, după care el trebuie scuipat. Lichidul scuipat trebuie să fie alb ca laptele. Dacă sugerea nu e completă, lichidul va avea culoarea galbenă. Aceasta inseamnă că data viitoare trebuie să prelungiţi timpul procedurii. Lichidul eliminat poate conţine microbi patogeni, de aceia lichidul se scuipă in veceu sau chiuvetă. De preferat, ca această procedură să se facă dimineaţa pe nemancate sau seara inainte de culcare. Pentru accelerarea tratamentului, se poate efectua de cateva ori pe zi. Inainte de a incepe tratamentul prin sugerea uleiului antrenaţivă cu apă. Cand muşchii feţei sunt pregătiţi, treceţi la sugerea uleiului. In perioada de inceput, străduiţi-vă să faceţi procedura intr-o atmosferă liniştită: treziţi-vă cu 20 de minute mai devreme. Obişnuindu-vă veţi reuşi să vă faceţi treburile la bucătărie (fără riscul de a il inghiţi).

Uleiul de masline – Tratament pentru păr:

-înainte de fiecare spălare îmi masez scalpul cu ulei de măsline, dar nu mă zgârcesc, las uleiul să se extindă şi pe lungimea părului.Uneori amestec uleiul de masline cu uleiul de ricin şi las cam jumătate de oră, o oră , după care urmez procedeul normal de spălare. Zilele trecute citeam undeva un alt tratament împotriva căderii părului: timp de 2 săptămăni, în fiecare seară masaţi scalpul cu ulei de măsline, vă acoperiţi părul cu un prosop până dimineaţa când îl spălaţi.

Ulei de masline – Tratament pentru mâini şi pentru unghii:

-încălziţi uleiul de masline, după care staţi cu unghiile timp de 10-15 minute.După  acest timp, vă masaţi mâinile cu acet ulei încălzit.Efecte: întărirea unghiilor, catifelarea mainilor,  aspect plăcut al mâinilor (în special al cuticulelor pe care în timp nu veţi mai fi nevoiţi să le tăiaţi).

Uleiul de masline – Tratament pentru coşuri şi acnee:

-atât dimineaţa, cât şi seara, după ce mă spăl pe faţă, o masez cu ulei de măsline, reducând astfel urmele lăsate de coşuri, dându-i un aspect de tinereţe şi prospeţime.

Tratement pentru afecţiunile hepatice:

-dimineaţa, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă,  iau 1-2 linguriţe de ulei obţinut din prima presare la rece.Este foarte indicat ca în timp uleiurile vegetale să se înlocuiască în organism  cu uleiul de masline…efectele sunt benefice pentru multe alte afecţiuni din organismul nostru…cum nu sunt medic, şi nu pot avea o viziune a tot ceea ce se întâplă în interiorul meu, nu pot să spun ce anume şi-a mai revenit.

Tratament împotriva constipaţiei:

-în fiecare seară, înainte de culcare, o linguriţă de ulei de măsline.

aromaterapie cu uleiuri esentiale

Tratament pentru piele:

-după fiecare duş, baie, după un gomaj al întregului corp, făcut cu făină de porumb, îmi masez întreg corpul cu ulei de măsline. Senzaţia de catifelare se instalează din prima clipă, menţinându-se pentru o perioadă lungă de timp.Dacă aveţi răni sau urme rămase de la acestea, în timp se vor diminua.

Tratament pentru creşterea sprâncenelor:

-în fiecare seară, înainte de culcare, înmuiaţi un deget în ulei de măsline şi cu ajutorul lui, masaţi foarte uşor spâncenele, în aşa fel încât să nu atingeţi ochii, nu că s-ar întâmpla ceva…
@2011

Ganduri si impresii pentru "Uleiul de masline – tratament natural pentru orice afectiune":

  1. Jorjette C Mada
  2. Jorjette C Anca
  3. Jorjette C deea
  4. Jorjette C stefan
  5. Jorjette C Florin
  6. Jorjette C Milena
  7. Jorjette C Iulia Diana

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.