Prostata ~ 3 Tratamente naturale si remedii populare

ghimpe recomandat pentru prostata

Prostata este glanda anexă a aparatului genital masculin şi este localizată imediat sub vezica urinară. Prostatita sau infecţia acută a prostatei poate fi provocată de diverşi germeni care determină urinări frecvente, senzaţii de arsură la urinare, dureri la nivel abdominal şi lombar, febră, frison atunci când infecţia afectează şi rinichii.

În lume, din totalul consultaţiilor medicale 16% sunt efectuate  pentru afecţiuni ale aparatului urinar. Dintre pacienţii consultaţi 40% sunt bărbaţi trecuţi de 40 de ani care prezintă simptome  de tract urinar inferior, spun statisticile Asociaţiei Române de Urologie. De aceea prevenirea şi tratarea acestei afecţiuni a aparatului genital masculin sunt extrem de importante. Terapiile complementare oferă alternative şi adjuvante exemplificate printr-o dietă de tip vegetarian , dar şi prin produse făcute din plante medicinale.

Tratamentul medicamentos se adresează agentului cauzal şi anume inflamaţiei. Însă trebuie respectat şi tratamentul igieno-dietetic care constă în repaus, evitarea eforturilor fizice, frigului şi umezelii. De asemenea trebuie evitată constipaţia, iar regimul alimentar  trebuie să excludă alcoolul, condimetele, ceaiul chinezesc, cafeaua, ciocolata, să fie predominant vegetarian, sărac în sare şi în proteine.

Hipertrofia prostatei se produce frecvent după vârsta de 40 de ani şi este determinată de nivelul testosteronului, un hormon secual masculin. Acest lucru produce micţiuni dificile, mai frecvente noaptea, care se pot repeta la intervale mici de timp 10-15 minute. Pentru tratarea acestei afecţiuni se urmăreşte reducerea volumului prostatei şi ameliorarea fluxului urinar.

Băile medicinale cu plante pentru prostata

În tratamentul fitoterapic pentru prostata sunt recomandate băile de şezut de 3 ori pe săptămână cu paie de ovăz, flori de fân în asociere cu coada calului şi rădăcini de valeriană (câte 100g din fiecare plantă la 5 litri de apă – infuzie), timp de 20 de minute.

În tratamentul intern pentru prostata se folosesc amestecuri de plante medicinale cu efecte diuretice, antiinflamatoare şi care opresc înmulţirea bacteriilor:

  1. Frunze de salvie 10 g; flori de nalbă 20g; frunze de merişor 20g; frunze de mesteacăn 25g; coada calului 25g. Trei linguri de amestec se infuzează într-un litru de apă; se bea în cursul unei zile. Amestecul este folosit în hipertrofia de prostata şi în afecţiunile urinare, amestecul de plante având acţiune antiinflamatorie, diuretică şi bacteriostatică.
  2. Strugurii ursului 30g; tătăneasă 20g; trei-fraţi-pătaţi 20g; muguri de pin 10g; urzică moartă 20 g; coada calului 20 g; gălbenele 20g; salvie 10g; coada şoricelului 30g; frunze de viţă de vie 10g. O lingură din amestec se infuzează scurt , aproximativ 2 minute, în 250 ml apă fierbinte. Se beau 3 căni pe zi, calde, îndulcite cu miere.
  3. Frunze de roiniţă 30g; frunze de merişor 20g; talpa gâştei 20g; cimbru de grădină 5g; rădăcini de valeriană 25g. Două linguri din amestec se infuzează în 500 ml apă. Se bea jumătate dimineaţa, jumătate seara. Ceaiul are acţiune antispastică şi antiinflamatorie.

Ceaiuri din plante medicinale pentru prostata

ceai de ghimpe pentru prostata
De la ghimpe sunt utilizate frunzele sau partea aeriană înflorită, care conţin substanţe ce ajută la vindecarea prostatei.

Sunt din ce în ce mai numeroase produsele fitoterapeutice care conţin în formulă extract apos de ghimpe (Xanthium spinosum). Plantă originară din nordul Africii şi sudul Europei, ghimpele este răspândit în toată Europa Centrală şi în Balcani.

De la ghimpe sunt utilizate frunzele sau partea aeriană înflorită, care conţin un complex  flavonoidic, o lactonă  (xandatius) şi beta-sitosterol, substanţe cu acţiune antitumorală, antidiabetică, antiinflamatorie, diuretică şi cicatrizantă. Ghimpele este sub dominaţia planetelor Marte şi Venus şi rezonează mai eficient cu nativii zodiilor Berbec, Taur, Balanţă şi Scorpion.  Tratamentul este indicat să se înceapă când luna este în Taur.

Coada racului este o plantă sub influenţa lunii, favorabilă persoanelor născute sub influenţa zodiilor de apă. Începerea tratamentului este recomandată când luna este în Rac sau Săgetător.

Urzica este sub influenţa Săgetătorului. Este indicată persoanelor sub influenţa zodiilor  Berbec sau Scorpion cu care rezonează cel mai bine. Tratamentul este mai eficient dacă începe atunci când Luna este în Săgetător.

Produsele homeopatice pentru prostata

Tratamentul homeopatic se adresează tulburărilor de micţiune cum ar fi Sabal serubata compus – 15 picături de 3 ori pe zi, în cură de două luni de 2-3 ori pe an. Împotriva inflamaţiei şi durerilor care însoţesc micţiunea în cazul prostatitei acute sunt folosite : Nux vomica 9CH şi Mercurius solubilis 9CH în timpul crizelor.

Afecţiunile prostatei reflectă o dizarmonie la nivelul chakrei Muladhara (prima chakră), guvernată de Marte, Săgetător, Săgetător şi Scorpion. Disfuncţia se datorează reacţiilor negative privind adaptarea la noile situaţii.

Aromoterapie pentru prostata

Uleiurile eterice recomadate de aromoterapie pentru prostata sunt salvia, eucaliptul, cimbrul, muşeţelul, ienupărul, pinul şi santalul. Nu trebuie uitat că se poate aplica şi tratament bioenergetic. Acesta vizează armonizarea tuturor chakrelor, în mod deosebit a chakrei rădăcină asociată vitalităţii, supravieţuirii, energiilor telurice şi secualităţii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Prostata ~ 3 Tratamente naturale si remedii populare”

  1. Avatar Daniela
    Daniela

    Subscriu la pufulița cu flori mici luată împreună cu ghimpe 1:1! Dar e de durată…

  2. Avatar popescu
    popescu

    Eu am folosit zilnic( odata pe zi) amestec din ceai de ghimpe si ceai de pufulita in cantitati egale.Doua lingurite pline la 250ml de apa(infuzie). Acest tratament zilnic m-a facut sa nu ma trezesc noaptea ca sa merg la toaleta.
    Tratamentul este f.eficient chiar daca este de lunga durata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *