Tratament naturist pentru guta – șofrănelul, cireșele și urzica!

Tratament naturist pentru guta - sofranelul (Carthamus tinctorius)

Întrebare :Sunt într-o luptă continuă cu atacurile de gută la degetele mari de la picioare şi la genunchi. Am folosit periodic medicamente prescrise de un doctor de specialitate. Medicamentele îmi alungă durerea, dar ea revine mereu. Am încercat şi tratament naturist pentru guta, plante pentru guta cum ar fi rădăcina de brusture, sucul de cireşe şi cărbune medicinal. Acestea nu m-au ajutat. Poate nu am folosit combinaţia perfectă de plante medicinale sau poate nu le-am luat suficient de mult timp. Le-am luat până la ultimul comprimant şi apoi m-am oprit. Vreo sugestie? Sunt la capătul puterilor şi orice ajutor este binevenit.

Răspuns: Uneori este nevoie să experimentezi adevărata durere provocată de gută, dar înţeleg prin ce treci. Încearcă următoarea variantă, ar putea fi de folos:

Dacă eşti un băutor de bere, opreşte-te şi nu mai consuma până ce nu dispare guta. Cu cât durerea e mai mare, cu atât beau mai mult, greşit – nu fă asta! Berea nu este bună pentru guta (vezi mai jos de ce)! Un tratament naturist pentru guta începe cu o dietă care ajuta la eliminarea acidului uric!

Și cărbunele medicinal este bun ca tratament pentru guta dar referitor la cireşe, plăcinta de cireşe neîndulcită (doar apă şi cireşe) şi sucul natural de cireşe funcţionează mult mai bine. Stai departe de drojdie, bere, mazăre, cărnurile procesate şi unele produse lactate. În funcţie de cât de gravă este guta, ar putea dura până la 3 luni să scapi de gută. Ca să ştii, cireşele vor dizolva acidul uric (guta), dar porbabil nu vei mai vrea să vezi cireşe o perioadă, pentru că va trebui să consumi multe kilograme.

Înainte de a lua un tratament naturist pentru guta poți întâi să stabilești cauza nivelului ridicat de acid uric

O altă variantă ar fi să discuţi cu medicul pentru a determina care este cauza nivelului ridicat de acid uric (guta). Ar putea fi ceva simplu, de exemplu cauza ar putea fi medicamentele consumate. Diureticele şi medicamentele chimio pot ridica nivelul de acid uric.

Leziunile renale pot preveni excreţia acidului uri. Diabetul este iarăşi o cauză frecventă pentru problemele renale şi inhibitorii de prostaglandine (ibuprofen şi naproxen de sodiu) sunt cunoscuţi pentru cauza leziunilor renale. În acest caz acidul uric este defalcat de flora intestinală spre a fi eliminat, însă aceasta este distrusă de consumul de antibiotice. Deși nu la fel se întâmplă cu un tratament naturist, un antibiotic natural nu va afecta organismul cum o fac medicamentele clasice.

Leucemia şi anemia hemolitică pot de asemenea fi cauzate de nivelul crescut de acid uric (guta). Foarte rar se întâmplă ca persoana să aibă o boală genetică în cazul în care lipseşte o enzimă necesară pentru eliminarea acidului uric.

Pasul doi înainte de un tratament naturist pentru guta – știi totul despre guta?

Acidul uric este produs în timpul descompunerii proteinelor care sunt formate din aminoacizi. Aceşti aminoacizi sunt pe bază de amoniac, care, în exces, este toxic pentru organism. Dioxidul de carbon se leagă de amoniac, formând astfel acid uric, care este mai apoi transformat de apă în uree şi eliminat sub formă de urină.

Majoritatea oamenilor au tendinţa de a consuma prea multe proteine. O persoană consumă în mod normal în medie zilnic 85 g de proteine, chiar şi un atlet. Consumul exagerat de proteine creşte nivelul acidului uric în organism, mai ales atunci când carnea este sursa principală de proteine…

Vrei să ştii şi de ce?

Atunci când un animal este ucis, acidul uric rămâne în celulele sale, deci consumăm acid uric din celulele şi proteinele animalului, care va fi adăugat în plus la cantitatea normală de acid uric.

Alte surse de producere a acidului uric includ produsele lactate, algele (datorită conţinutului de acid nucleic) şi berea (din cauza nivelului ridicat de purină).

Tratament naturist pentru guta – remedii naturale

În cazul în care medicul nu a descoperit tulburări metabolice grave, există diferite modalităţi de reducere a acidului uric – remedii naturale cu plante medicinale. Dintre aceste plante pentru guta, cea mai indicată pentru scăderea nivelului acidului uric este urzica (frunzele de urzică), deşi nici şofrănelul (Carthamus tinctorius) nu e mai prejos.

Consumul de apă este iarăşi extrem de important, pentru a elimina cristalele de acid uric care au tendinţa de a subţia ţesutul rinichilor. Majoritatea oamenilor consumă prea multe proteine şi nu beau suficientă apă. Cafeaua şi băuturile carbogazoase nu intră în categoria apei.

Spuneam mai sus despre cireșe. Sucul natural de cireșe ajută la eliminarea acidului uric. Cireșele au acest dar să dizolve acidul uric. Un tratament naturist cu cirese pentru guta trebuie luat pe termen lung (1-2 luni) și mai mult dacă guta este intr-o stare agravată.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Tratament naturist pentru guta – șofrănelul, cireșele și urzica!”

  1. ceai din: ienupar,mestecan,merisor,porumbar,papadie,pir,urzica(frunze), sau sirop ienupar ,comprese urzica frunze.

  2. Avatar paul Kadlec
    paul Kadlec

    Am guta cu tofi gutosi proeminenti,am fost si operat la picioare si maini. CULMEA IMI PLAC CIRESELE, voi cultiva ciresi si voi consuma din mai pana- iulie cirese. Merci.

  3. Tinctura din ceai de jawa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *