Top 10 trasaturi ale oamenilor convingatori în mod natural

Și va să zică omul politic este un foarte bun manipulator de mase (adică are calități de om convingător)? Aceste trasaturi ale oamenilor convingatori mă fac mereu să mă întreb cine sunt eu și ce vreau să fac de mâine încolo. Stăteam zilele trecute și mă uitam la pisici și la căței, cum se joacă, cum cresc, cum de la o zi la alta vin cu ceva nou. Nu am putut să nu mă întreb, oare ei cum mă văd pe mine zi de zi?

Observând acest cumul de  trasaturi ale oamenilor convingatori, calități sau defecte, oare nu sunt eu în măsură să mă autostimulez pentru a fi ceea ce vreau să fiu? Și iată că de la clasică la eternitate, aș parafraza vorba aceea a fi sau a nu fi cu una mai de actualitate … eu cine devin?

Și ca să vă fac cunoștință cu ei, dar și ca să satisfac o alegere, citez pe cei de la The Hunger (revista Online a unor oameni „psihologiști”):

„Puterea de persuasiune nu este ceva ce se obţine prin încercări forţate, ci uneori chiar fără a încerca deloc. Care sunt trăsăturile comune ale oamenilor care sunt convingători în mod natural?”

Urmând apoi micul lor Top 10  trasaturi ale oamenilor convingatori, unde nu am regăsit chiar acest mod natural de care mi-au vorbit la început:

  1. Nu vorbesc mult
  2. Au încredere în sine
  3. Sunt buni ascultători și au răbdare
  4. Sunt autentici și echilibrați
  5. Dau dovadă de integritate
  6. Își folosesc empatia
  7. Skill-uri de leadership
  8. Expertiză și cunoștințe
  9. Specificitatea pentru targetul lor
  10. Vorbesc benevol

Un mod natural de a fi trebuie să includă si educația, ori aceasta diferă în funcție de statutul social. Deci un politician sigur va putea fi un mai bun convingător de mase decât mine. Ideea e că în sinea mea natural înseamna 100% general și aplicabil tuturor oamenilor sau unei majorități (ca de exemplu în mod natural toți ne scobim cu degetul în nas).

Modul natural de a fi la care fac eu legătură sigur include baza educației plus ceea ce vine după. Oare cât de natural se poate numi acest aspect al formării personale? Cine sunt eu cel de acum fără experiența și educația asimilată cu forța sau din plăcere? Sunt o maimuță umanizată, brutală și plină de experiența ”poc! … au!” (cauză ->efect)?

Nu poţi acţiona dincolo de limitele naturale sau existeníale, fără să ai experienţa anterioară cumulată. 

Dictatorii au aceste trasaturi ale oamenilor convingatori?

trasaturi ale oamenilor convingatoriLiderii comuniști sunt niște oameni convingători! Câte  trasaturi ale oamenilor convingatori din cele 10 regăsim la ei? Dictaturile bolșevice și hitleriste iar pun în față acești lideri care conduc masele de oameni prin discursuri ce le spală creierele. Și ei au fost convingători? Politicianul român apelează la psihologi și tehnici de manipulare pentru a convinge masele, și reușesc să fie și convingători! Poate nu este vorba despre ei ci doar despre noi!

Cetind cele 10 trasaturi ale oamenilor convingatori, chiar dacă am boicotat unele dintre ele, părându-mi-se prea trase de păr, mi-am spus că eu sunt un om convingător dar nu de top. Ar trebui să lucrez la unele aspecte cum ar fi să fiu un bun ascultător, să am mai multă răbdare, să mă obișnuiesc cu empatia și să o pot trăi pe viu nu doar teoretic și să vorbesc mai puțin.

Etichete:,

Nici un raspuns

Spune care este gandul tau acum