Polenul – medicament şi aliment recomandat in multe afectiuni

Polenul este nu doar un aliment, ci si un medicament, el este un miracol pe care natura ni-l pune la dispozitie cu generozitate si bunavointa. Actiunea sa asupra organismului este miraculoasa, datorita continutului bogat in vitamine, aminoacizi, minerale si oligoelemente care sunt prezente intr-o forma care le face usor asimilabile. Polenul reprezinta pentru albine o sursa de proteine. Se spune ca in polen sunt concentrate toate virtutile vindecatoare ale plantelor si ca ar avea o extraordinara capacitate de revitalizare a intregii fiinte. Polenul are capacitatea de a reda in numai cateva zile vigoarea si bucuria persoanelor surmenate, deprimate si obosite.

Cum se consuma polenul?

Ratia zilnica de polen este pentru inceput de o lingurita pentru adulti, urmand sa creasca treptat pana la o lingura. Pentru copii, o jumatate de lingurita, cel mult o lingurita. In cazul in care se va produce un efect laxativ prea accentuat, doza se va diminua. Este posibil ca la inceputul curei de polen sa va confruntati cu unele dureri in zona abdominala datorita efectului puternic de tonifiere si purificare pe care il are acesta asupra organismului. Daca veti rezista si veti continua cura de polen, durerile respective vor disparea pentru totdeauna.

Polenul trebuie consumat dimineata, pe stomacul gol, imediat dupa ce ne-am facut exercitiile de intretinere si curatire. Inainte de a fi inghitit, trebuie tinut in gura pana cand se transforma intr-o pasta si chiar dupa aceea inca vom intarzia cu inghitirea lui. Trebuie tinut in gura minimum 7 minute, media fiind de 15 minute. Procedand astfel, pe langa faptul ca se va obtine o mai buna asimilare a acestuia, se va obtine si o igiena a cavitatii bucale.

Polenul –  efectele binefacatoare asupra sanatatii:

 • actiune normalizatoare aproape universala si foarte puternica, in majoritatea cazurilor cu efecte imediate si chiar spectaculoase;
 • amplifica dinamismul, spiritul de initiativa, optimismul, bucuria de a trai;
 • creeaza si asigura o stare euforica, o senzatie placuta si satisfactie;
 • mareste considerabil energia interioara si amplifica simtul umorului;
 • actiunea sa este foarte valoroasa, mai ales pentru intelectuali;
 • limpezeste gandirea, mareste creativitatea, inlesneste asimilarea cunostintelor noi;
 • foarte eficient in cazurile de diminuare a tonusului vital, cu rezultate excelente in scurt timp;
 • remediu important in afectiunile care apar ritmic, mareste rezistenta la oboseala, creste randamentul fizic si intelectual si fortifica organismul;
 • efect decongestionant, purificator si dezintoxicant general;
 • creste rezistenta la infectii, fiind de aceea indicat mai ales in timpul epidemiilor de boli infectio-contagioase;
 • creste si reda pofta de mancare, favorizeaza digestia.
Articol etichetat cu:, , , ,

Ganduri si impresii pentru "Polenul – medicament şi aliment recomandat in multe afectiuni":

 1. Jorjette C cornelia
 2. Jorjette C Daniela

Care este gandul tau?