10 deserturi rapide si usor de preparat, pentru a îndulci pe oricine

10 dulciuri rapide si usoare de preparat

Pentru a prepara deserturi rapide ai nevoie de puțin timp. Prăjituri, biscuiți, checuri, torturi, toate gata în mai puțin de o oră, cu aceste retete de dulciuri usoare și rapid de preparat.

Dacă vrei să faci o surpriza dulce imediat, ți-am pregătit această colecție cu retete de deserturi rapide.

Pentru un prânz în familie sau alături de cei dragi, poți altege un tort preparat rapid: tortul cu pișcoturi sau tortul Mos Crăciun (cu marțipan).

Ai spune că un tort nu se face prea rapid, dar daca reteta de tort este simpla, oare nu ti se pare si ca se face repede?

Cel putin pentru un tort din pişcoturi, cu cremă de vanilie şi frişcă cum am prezentat mai jos, nu ar trebui sa muncesti mai mult de o oră!

Vrei totuși un dulce simplu și foarte ușor de preparat? Alege un desert rapid cu pâine prăjită, fructe și frișcă! În aceeași notă, îți recomand ceva și mai deosebit: un chec verde sau niste biscuiți “limbi de pisica”.

Deserturi rapide fără băuturi racoritoare rapide, nici nu se poate! Eu consider că mai rapid și mai gustos decât un Punch clasic nu există altă băutură preparată acasă. Plus, asortat cu oricare prajitură simplă de mai jos, nu încape îndoială că merge perfect de bine!

Ordonate după complexitate și după cum îmi plac mie, iată cele 10 retete de deserturi rapide și usor de preparat, cu care sper că te-am acaparat 😉

1. Un desert rapid din pâine dulce şi capsuni

desert-paine-dulce-capsuni-frisca

Pentru acest desert rapid ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 felii de pâine (feliile pătrate sunt ideale),
  • 250 g căpsuni (cireșe sau vişine),
  • 150 g lapte,
  • 30 g unt,
  • 1 ou,
  • 1/2 plic de vanilie (zahăr vanilat),
  • coajă de lămâie rasă.

Timp de preparare estimat: ~40 minute

Rețeta se prepară așa:

Laptele, oul şi doua linguri de zahăr, se bat într-un vas. Se adaugă vanilia şi se lasă să stea circa 15 minute.

În acestă compoziţie, se introduc feliile de pâine, şi se înmoaie pe ambele părţi. Pe fundul unei tigăi de teflon, se pune zahărul rămas şi se caramelizează, se adaugă untul, şi apoi pe rând, feliile de pâine. După ce s-au prăjit feliile pe ambele părţi, le scoatem pe o farfurie.

În compoziţia rămasă din tigaie, se varsă capsunile şi coaja de lămâie. Se fierb circa 15 min. Cu o lingură se iau fructele, se aşează pe fiecare felie de păine şi se ornează cu frişcă.

2. O prăjitură simplă și rapidă cu fructe: Şarlotă din brânză de vaci

Sarlota-din-branza-de-vaci

Pentru un strat de șarlotă aveți nevoie de ingredientele:

  • 250 g de brânză de vaci bine omogenizată,
  • 8 linguriţe de zahăr pudră,
  • 100 g unt,
  • o jumătate de pahar de smântână,
  • un gălbenuş de ou,
  • 2 linguri de gelatină dizolvată
  • (optional) jeleuri colorate, nuci, stafide, fructe, migdale etc.

Șarlota este unul din cele mai delicioase si răcoroase deserturi rapide. Poți prepara aceasta rețetă de șarlotă în orice anotimp!

Timp de preparare: aproximativ 45 min

Se prepară astfel:

Se bate brânza de vaci cu zahărul, untul, smântâna şi gălbenuşul. În funcție de tava în care așezați șarlota din brânză de vaci cu fructe, luați în calcul multiplicarea compoziției. Sfatul meu este să preparați compoziția fiecărui strat pentru șarlotă, în parte, nu tot de odata (vei vedea de ce).

Se pregătește tava (din silicon sau normala). Se așează câteva fructe (și/sau semințe), după care se toarna compoziția în care am amestecat și gelatina dizolvată. Poti face 2-3 straturi sau mai multe straturi aşezându-le unul peste altul abia după întărirea stratului inferior. După ce ai terminat cu primul strat, se dă la frigider pentru 10-15 min și se continuă cu următorul strat. Nu durează mult preparatul pe cât durează așteptatul, dar la final îți garantez o prajitură delicioasă, o șarlotă cu brânza de vaci și fructe deosebită!

3. Cauți deserturi rapide fără ou şi lapte? Tortul Măriuca!

tort mariuca

Pentru Piscot (blat) ai nevoie de:

  • O cană de 250 ml apă,
  • o cană de miere de albine,
  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu stins în zeamă de lămâie,
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui,
  • 8 linguri de nucă măcinată,
  • 8 – 10 linguri de făină albă.

Cum se prepară blatul?

Se pregătește cuptorul pentru copt. Se amestecă ingredientele toate cu mixerul sau manual. Compoziţia obținută se toarnă într-o tavă de chec sau de tort unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină. Se coace la foc mare (220 grade) în primele 5 minute, apoi se continuă coacerea la foc mic (150 grade) pentru aproximativ 20 min.

Pentru crema din Tortul Mariuca ai nevoie de:

  • o budincă de vanilie sau cacao;
  • 6 linguri de miere de albine;
  • un pachet de margarina (250gr) ;
  • (optional) nuca macinata, cocos, cacao, coloranți alimentari.

Cum se prepară crema?

Budinca de vanilie se fierbe cu 400 ml apă şi cele 6 linguri de miere până ce crema devine vârtoasă apoi se lasă la rece. Margarina (sa nu conţina sare pentru că cea cu sare poate tăia crema) se amestecă puţin şi la care apoi se adaugă crema de budincă. În cremă obținută se poate adauga nucă prajită și măcinată, nucă de cocos sau cacao. Se mai poate colora crema folosindu-se coloranţi alimentari (pentru estetică).

Cum se montează și ornează acest Tort Mariuca?

Pişcotul se taie în felii (groase de 2-3 cm) după care se însiropează cu siropuri după gust. Se pune crema şi se etajează. Puteți pune și două straturi de cremă dacă vă permite grosimea blatului!

Când preparăm deserturi rapide ca acest Tort Mariuca, ornarea este lăsată la alegerea fiecăruia. Se pot pune deasupra fructe tăiate felii, frisca, gelatina sau simplu zahar pudra. Se poate combina, să se pudreze nucă măcinată pe margini sau gelatina cu fulgi de migdale. Dacă nu vă grăbiți și aveți imaginație, puteți face chiar un tort Mariuca unicat! Atunci aștept și eu poze să văd măcar cum a ieșit!!

4. Chec verde pentru deserturi rapide și deosebite

chec-verde

Ingrediente pentru chec:

  • o cană (250 ml) de apă,
  • o cană de miere de albine,
  • 5 linguri de ulei,
  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu stins în zeamă de lămâie,
  • 8 linguri cu vârf de nucă măcinată,
  • o lingură de cacao,
  • 10 linguri de făină,
  • colorant alimentar (verde)

Cum se prepară acest chec verde?

Se amestecă toate ingredientele împreună cu mixerul sau telul. Se mai pot adauga arome suplimentare precum scorţişoară, cuişoare măcinate mărunt (pulbere) sau coajă de lămâie. Atenție la colorant, dacă pui prea puțin nu va ieși verdele atât de intens după coacere!

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetata cu putin ulei și făină. Coacerea se face la foc tare în primele 5 minute după care se continuă coacerea la foc mic.

Preparăm noi deserturi rapide si ușoare, dar fără cireașa de pe tort nu e gata torutul!  Vă recomand peste compoziție, glazura sau fructele (cireșe, căpșuni, coacăze, afine)!

Ingrediente pentru glazură (optional):

  • 100 gr. margarină,
  • 4 linguri miere de albine,
  • o linguriţă de făină albă,
  • 3 linguri cu varf de cacao.

Se amestecă această compoziţie apoi se încălzeşte pe foc, dar fără a se fierbe, atâta cât să se poata întinde peste prăjitură caldă. Se lasă la răcit și se servește alături de un ceai sau un pahar cu suc!

Dacă se doreşte, se poate pune peste compoziţia de chec mai sus amintită, fructe de sezon. În acest caz nu se mai pune glazură.

5. Deserturi rapide sub forma de cornulete frantuzesti

deserturi rapide sub forma de cornulete frantuzesti

Această rețetă de desert rapid se prepară din două compoziții. Pentru cornulețe franțuzești unii mai folosesc aluatul de foietaj, dar pierd frăgezimea și gustul deosebit al acestei rețete pariziene!

Compozitia (1) o preparăm astfel:

7 linguri (rase) de făină albă se freacă cu 7 linguri de ulei până devine o pastă.

Pentru compozitia (2) avem nevoie de:

7 linguri de ulei, 7 linguri de apă şi 10 linguri cu varf de făină albă, putină sare. Se frământă un aluat din aceste ingrediente, după care se întinde în foaie subţire.

Cum preparăm Cornulete Franțuzești?

Peste aluatul din compozitia (2) se întinde compoziţia (1) şi se rulează. Se taie în două părţi şi se pune la rece în frigider o jumătate de oră.

Se scoate de la rece, se întinde în foaie medie, se taie în formă de romburi sau pătrate, apoi se pune gem de fructe, nucă şi se rulează de la colţ la colţ.

Aceste cornulețe franțuzești se coc la foc mic pe o tavă în cuptor (aproximativ 20-25 minute). Sunt niște ducliuri rapide și ușor de preparat ce pot fi servite pentru a impresiona garantat pe oricine. Aluatul fraged, ușor sărat și crocant va oferi o experiență de neuitat!

6. Tort Moș Crăciun

tort-mos-craciun

Fie că e sau nu Crăciunul, copiilor le place acest tort. Plus că marțipanul ne face să fim creative și putem cere ajutorul celor mici la creat forme și ornamente pentru tort din marțipan!

Printre lista cu deserturi rapide am strecurat acest tort simplu și deosebit pentru că merită!

Pentru a prepara compoziția tortului Moș Crăciun avem nevoie de:

  • 250 gr. stafide,
  • coaja de la o portocală,
  • 50 gr. alune,
  • 2 linguri esență de rom,
  • 200 gr. unt,
  • 200 gr. zahăr,
  • puţină sare (1/2 linguriță),
  • o jumătate linguriţă scorţişoară,
  • 5 ouă,
  • 250 gr. făină,
  • o jumătate de linguriţă praf de copt.

Tortul Moș Crăciun care se prepară ușor, dar nu imediat, astfel:

Stafidele, coaja de portocală şi alunele se pun într-un castron, se stropesc cu rom şi se lasă să stea aşa peste noapte.

Se amestecă bine untul, zahărul, scorţişoara şi sarea, după care adăugăm încet ouăle, făina, praful de copt şi la sfârşit, alunele şi stafidele. Turnăm aluatul astfel obţinut într-o formă bine unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi îl dăm la cuptor timp de 40 de minute.

Ingrediente necesare pentru ornat:

  • 5 linguri gem de caise,
  • 150 gr. alune măcinate,
  • 150 gr. zahăr,
  • 600 gr. zahăr pudră,
  • 2 albuşuri de ou,
  • 3 linguri zeamă de lămâie,
  • 16 alune întregi,
  • vopsea alimentară,
  • ciocolată rasă.

Cum putem orna tortul Moș Crăciun?

Se încălzeşte gemul şi se unge bine tortul pe deasupra, după ce l-am scos de la cuptor și s-a răcit puțin.

Cu o zi înainte se pregateşte un marţipan din 150 gr. alune măcinate şi 150 gr. zahăr amestecate cu 75 gr. zahăr pudră. Această compoziţie se întinde între doua folii transparente, având grijă sa fie atat de mare, încăt să acopere şi laturile tortului. Se dă la frigider pentru a se întări, după care se îmbracă tortul.

Într-un castron se bate un albuş de ou cu 250 gr. zahar pudră, se adaugă zeama de la lămâie şi se toarnă peste tort. Se ornează tortul cu alune întregi. Se bate bine al doilea albuş cu restul de zahăr. Se colorează o lingura de spumă cu vopsea roşie şi o altă lingură cu vopsea verde. Restul de spumă se pune într-o formă pentru ornat. În mijlocul tortului se aşează un moş lucrat din spuma roşie şi un brăduţ construit din spuma verde. Din spuma albă se fac barba şi franjurii de la haina moşului. De jur împrejurul tortului se ornează cu spumă albă.

Alternativ, puteți mări cantitatea de marțipan preparat. Îl separați, îl colorați și creați brăduți, globuri și alte elemente decorative din marțipan.

7. Reteta rapida de bautura dulce: Punch clasic

deserturi rapide cu Punch clasic

Ingrediente pentru Punch clasic: 0,5 l infuzie de ceai verde, zeamă de la 2 portocale şi 2 lămâi, 0,5 l. vin alb , 300 ml. rom.

Se amestecă ceaiul, zeama de portocală şi lămâia cu vinul alb, se adaugă puţină coajă de portocală şi lămâie, apoi se fierbe compoziţia. Se ia de pe foc, se adaugă romul şi se toarnă fierbinte în pahare. Se poate servi şi rece cu cuburi de gheaţa zdrobite, în compoziţie. Se pot introduce în compoziţe şi bucăţi de fructe proaspete precum: căpşuni, portocale, lămâi, kiwi, cireşe, struguri, mango, papaya, ananas etc.

8. Deserturi extrem de rapide: Biscuiti limbi de pisică cu frişcă

Biscuiti Limbi de pisica

Ingrediente necesare pentru biscuiți “Limbi de pisică“:

  • 4 albuşuri,
  • 100 gr. făină,
  • 160 gr. zahăr pudră,
  • 100 ml frişcă.

Cum preparăm biscuiții?

Se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat zahărul, făina şi frişca, amestecând continuu. Pe o tavă unsă şi pudarată uşor cu făină, cu ajutorul unui cornet se pun aceste “limbi de pisică” (asemănătoare cu pișcoturile dar mai subțiri), la distanţă între ele şi se dau la cuptor.

Când se rumenesc marginile, se scot, ajutându-le să se desprindă uşor cu cuţitul. După ce s-au racit, biscuții limbi de pisică se pot consuma simpli sau lipiți câte doi punând la mijloc cremă de ciocolată sau gem de căpşuni.

9. Biscuiţi crocanţi cu ciocolată

Biscuiti crocanti cu ciocolata

Ingrediente pentru biscuiți cu ciocolata:

  • 240 gr. unt,
  • 360 gr. zahăr tos,
  • 1 pachet zahăr vanilat,
  • 2 ouă,
  • 420 gr. făină fină,
  • 1 linguriţă sare,
  • 1 linguriţă praf de copt,
  • 240 nuci mărunţite,
  • 1 lingură zahăr pudră,
  • două ciocolate cu lapte.

Cum facem biscuiții?

Pentru ca aici avem deserturi rapide, întâi se pornește cuptorul să se incălzească la 200 grade.

După care se freacă untul spumă! Se adaugă zahărul, pachetul de zahăr vanilat şi se freacă până la dizolvarea completă a zahărului. Apoi se adaugă ouăle.

Într-un alt vas se amestecă făina, sarea şi praful de copt, după care se adaugă treptat la cocă. La urmă se încorporează bucățile de ciocolată şi nucile. Pe o tavă tapetată cu hartie sau folie de aluminiu, cu o linguriţă se pun grămăjoare mici de compoziție.

Se coc la foc potrivit timp de 10-15 minute.

Se desprind fierbinţi de pe hartie, se lasă să se răceasca şi se pudrează uşor cu zahăr vanilat.

Biscuiţi crocanţi cu ciocolată gata in 30 de minute? Așa sunt unele dulciuri rapide, deosebit de rapide!

10. Tort din pişcoturi, cu cremă de vanilie şi frişcă

tort-cu-piscoturi

Mai întâi se pregăteşte crema de vanilie:

Se freacă spumă 100 gr. zahăr cu 4 gălbenuşuri de ou. Se adaugă 300 ml lapte fiert cu vanilie şi se fierbe la foc mic amestecând continuu. Se ia de pe aragaz, se adaugă 10 gr. de gelatină, se amestecă bine şi se lasă la rece.

Când începe să se coaguleze, se adaugă 100 gr. de coajă rasă de portocale (amestecate cu zahăr), puţină coajă de lămâie şi 300 ml frişcă bătută. Se ia un vas de sticlă cu pereţi drepţi sau un castron şi se tapetează cu pişcoturile înmuiate în rom. Pe marginea vasului pişcoturile se aşează în picioare. Se toarnă crema la mijloc şi se acoperă cu pişcoturi.

În total, sunt necesare aproximativ 30 bucăţi de pişcoturi. Gătim deserturi rapide, dar putem renunța la ornare? Se ornează cu frişcă şi fructe!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *