Tort padurea neagra

Ingrediente pentru blat tort padurea neagra:

  • 250g margarina
  • 100g unt
  • 100g cacao
  • 150 ml apa fierbinte
  • 250 ml lapte
  • 400g zahar
  • 4 oua
  • 350g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 1 esenta de vanilie

Ingrediente pentru sirop:

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de apa
  • 2 -3 linguri cognac ,lichior sau doar esenta de rom daca doriti.

Se fierb impreuna pe foc si apoi se lasa la racit pana cand il folosim al insiroparea blaturilor.
Ingrediente crema tort padurea neagra :

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina
  • zeama de la un compot de cirese
  • 4 linguri de amidon
  • 1 varf de cutit de colorant rosu
  • 200 g zahar
  • 1/2 borcan de dulceata de cirese .

Ingrediente pentru decor tort padurea neagra :

      • 400 ml frisca lichida
      • cirese confiate sau visine din compot

Se coc 3 blaturi separat, din compozitie, pentru ca sunt fragede si pufoase si se taie mai greu . Se ung cu ulei 3 forme cu acelasi diametru si se pune hartie de copt. Eu am folosit doar una si am pus hartie de copt, am scos blaturile pe hartie la racit.
Untul și margarina se lasă la temperatura camerei cu ceva vreme inainte de a ne apuca de treaba. Se mixează impreuna si apoi se adaugă zaharul ,ca sa micsoram timpul de mixare putem adauga zahar pudra . Se mixează impreuna pana cand compozitia se spumeaza si zaharul se topeste bine. Se adauga ouale rand pe rand si  se amesteca bine. Separat, in apa fierbinte adaugam cacao si amestecam bine. Apoi se adauga laptele .

Se amesteca usor compozitia de cacao si lapte impreuna cu untul si margarina si apoi cu faina amestecata cu praful de copt si sare.
Se imparte compozitia in 3 parti aproximativ egale si se coc 3 blaturi .

Mod preparare crema tort padurea neagra :

Se pune la inmuiat in putina apa gelatina si se mixează foarte bine frisca, se adauga gelatina incalzita (pana cand se dizolva granulele).

Mod de preparare jeleu tort padurea neagra :

Se amesteca zeama de la compot cu cele 200 g de zahar si amidon, dupa care se pune pe foc compozitia pana cand se ingroasa si la final punem putin colorant rosu. Se lasă jeleul sa se raceasca complet pana cand il folosim la umplut blaturile.

In forma in care am copt blaturile se pune o folie, apoi se pune un blat, il insiropam si il ungem cu un strat de jeleu . Peste jeleu, din loc in loc se pun ciresele din dulceata . Se acoperă cu jumatate dincantitatea de frisca si apoi cu al doilea blat.

Se insiropează din nou, se unge cu restul de jeleu si se acoperă cu cirese . Se pune restul de frisca, adaugam blatul nr 3, acoperim forma cu folie si dam la rece pentru cca 2 ore. Dupa ce crema s-a inchegat scoatem tortul pe un platou si apoi il decoram cu frisca batuta spuma si cu cirese confiate .

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Articol etichetat cu:, ,

Ganduri si impresii pentru "Tort padurea neagra":

  1. sabiradu adriana
  2. sabiradu ana
  3. sabiradu Gianina Sirbu
  4. sabiradu AMALIA
  5. sabiradu anca
  6. sabiradu Nistor Mihaela

Care este gandul tau?