Tort cu mere

Ascultă acest articol:

tort de mere

Pentru acest tort este nevoie de aproximativ 2 kg de mere care se curăţă, li se scoate miezul, se aşează întregi în tigaie după ce aceasta a fost unsă cu margarină. Printre ele se pun fructe sau chiar bucăţi de mere pentru a umple golurile rămase. Se adaugă un sirop nefiert – jumătate de cană de apă şi 5 linguri de zahăr. Se dă la cuptor şi se lasă 15-20 de minute.

Între timp se face compoziţia.

E nevoie de 4 ouă- se separă albuşul care se bate spumă bine, bine, se adaugă 2 linguri de apă, puţintică sare, apoi jumătate de cană de zahăr (treptat), apoi gălbenuşurile, o lingură de ulei, jumătate de cană de făină, puţin praf de copt (stins cu puţin oţet sau cu zeamă de lămâie) şi esenţă.

Când compoziţia este gata, se scoate tigaia de la cuptor (după ce au trecut cele 15 -20 de minute- e indicat să se sincronizeze), se toarnă peste mere şi se pune din nou la cuptor.

După ce este gata, se lasă puţintel să se răcească, se răstoarnă într-o farfurie plată sau într-un suport special pentru prăjituri şi se unge cu frişcă sau cu orice altă cremă doriţi, în funcţie de dorinţe. Fiţi cât mai creative. Mie îmi place să fie cât mai colorat. Poate fi ornat cu fructe, cu bombonele, cu toping, scorţişoară, cafea sau cu orice doriţi!

tort de mere

Poftă bună!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

12 răspunsuri la „Tort cu mere”

  1. Dacă ţie îţi place aşa, atunci este perfect, n-am vrut să te supăr.

  2. Da, sigur…daca navighezi cu explorer, se incarca greu. Fiecare cu placul lui. Mie asa imi place si BASTA! Invidioasaaa…

  3. Ai luat-o cam personal, era între ghilimele. Mă refeream la faptul că elementele de pe pagina ta sunt aranjate haotic- e o pagină foarte lunga care se încarcă greu. Ceea ce scrii tu acolo scrii foarte bine şi sunt sigură că sunt mulţi oameni interesaţi de ceea ce scrii. Am făcut şi eu doar o observaţie, nu am vrut să te atac…

    La mine ce să spun, blogul meu nu e cu specific culinar, aşa că….

  4. Acuma devi putin cam obraznica… Cum poti scrie asa ceva??? Dezordine???  Totul este la locul lui. Unde gasesc la tine un registru cu retetele clasificate dupa categorii???? Mai intii vezi in oala ta si apoi fi obraznica. Poza cu tortul tau cu mere, esti mare vedeta, dar prajitura??? Unde sint detaliile? Unde sint poze pas cu pas? O seara buna! Cami

  5. Draga mea, mă bucur că primeşti vizite de la mine. Nu am pus link-ul intentionat, e vorba despre un plug-in care face asta automat, şi alege 10 bloguri care vorbesc despre lucrurile despre care vorbesc şi eu:). Dacă vizitatorii vor mai mult, să meargă mai departe.

    Am intrat la tine pe blog şi m-am cam pierdut. Arată puţin cam “dezordonat”, sau poate că sunt prea multe!

    Mă bucur că m-ai tra de mânecuţă. Îmi pare bine de cunoştinţă.

  6. Buna, nu te supara, din intimplare am gasit situl tau-prin lista de unde vin vizitatorii-…. Cum de au ajuns linkurile cu torturile si prajiturile mele aici la tine??? Pacat ca nu ne-am scris nici 2 cuvinte pina acum. Iti doresc o zi buna si ar fi mai frumos daca am schimba citeva cuvinte. Cami

  7. Avatar Dor de viata
    Dor de viata

    Esti experta. Cand mai faci asa ceva da si tu de pomana la cei care mai trec pe aici. Pupici!!!  🙂

    1. Mulţumesc! Dau la toată lumea, adică la cei care vor….nu forţez pe nimeni:).

  8. Pofta buna :), arata frumos.

Dă-i un răspuns lui Jorjette Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *