Top 5 lucruri care îi iau pe români prin surprindere

Nu vreau să spun că doar poporul nostru este luat prin surprindere de diverse evenimente, unele dintre ele chiar se aplică şi altor popoare, dar trăind în România nu ai cum să observi că:

5. Autorităţile sunt surprinse de venirea iernii

Mai precis de ninsoare. Care vine în mod diabolic iarna. Exact când nimeni nu s-ar aştepta la lucrul ăsta. Acum să fiu 100% sincer, în ultimii doi ani am văzut o îmbunătăţire, dar înainte de asta era subiectul preferat al ştirilor şi a mediei în general. Şi pentru că tot a venit vorba de media şi de iarnă:

4. Toată lumea e surprinsă că iarna e frig

Cum scade temperature sub 0 grade, doar despre asta auzi la ştiri, la metrou, la serviciua… Se vorbeşte despre ”ce frig e” de parcă ar fi un fenomen meteorologic foarte bizar. Într-adevăr, urăsc frigul, dar nu mi se pare deloc ciudat că iarnă e frig. De asta există haine de iarnă şi vin fiert. Iarna nu e ca vara, nu?
Iar vara:

3. Toată lumea e surprinsă că vara e cald

Aici funcţionează acelaşi raţionament ca la punctul 4. Explicaţia ştiinţifică probabil că nu e accesibilă tuturor, dar nu trebuie să fii un geniu să îţi dai seama că teoretic vară e cald. Zilele “placute” sunt anormale. E normal să fie cald, doar e vară.

2. Aproximativ 51% dintre români sunt surprinşi că ţara merge prost

Nu vreau să fac politică, dar regula ar trebui să fie simplă: consideri că X a făcut o treabă proastă 5 ani cât a condus ţara, nu îl mai alegem pe X. Dar X a fost reales şi ţara tot merge prost. Surprinzător, nu?

1. O bună parte dintre români sunt surprinşi că alchimia nu există

Şi ma refer la asta în sens metaforic. Exemple sunt multe şi triste, dar cel care mi s-a părut cel mai relevant e toată tevatură cu FNI. În 2000 aveam 15 ani şi mi-am pus întrebarea: cum reuşeşte o instituţie să ia sumă mea de N lei şi să îmi dea înapoi 3xN lei peste puţin timp. Probabil cumpără plumb, pe care îl transformă în aur şi îl vinde, face profit şi îmi returnează şi mie o parte din el. Alchimie, frate!
Ştim cu toţii ce a urmat.

În concluzie: România, mereu surprinsa…

Autor: Dan Aldea


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

28 de răspunsuri la „Top 5 lucruri care îi iau pe români prin surprindere”

  1. Avatar Dan Aldea
    Dan Aldea

    Thanks guys!
    A fost interesant 🙂

    1. Mulțumim pentru participare!!Vorba ta, a fost interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *