Teoria şi practica autocontrolului mental

zambeste

In această viaţă, sau mai clar şi simplu, in propriile manifestări şi experienţe, noi observam lumea exterioara prin intermediul corpurilor noastre, adica o sesizam cu ajutorul organelor noastre de simt. Din imaginile create astfel putem deduce esenta lucrurilor; aceste deductii sunt idei, au o natura abstracta.

Cu ajutorul vointei, noi proiectam aceste idei prin mentalul nostru, iar in mental, ele iau o forma concreta ca forme-gand, in timp ce-si aduna din stratul mentalului concret, materia mentala necesara.

Apoi, aceasta forma-gand, va prelua si materia astrala din stratul astral, iar cu ajutorul ei se va intari. Astfel vom obtine o forma-gand compusa, care e capabila sa actioneze asupra creierului eteric si sa conduca forta vitala prin centrii nervosi necesari si prin nervi, catre nervii motori, astfel luand nastere actiunea, fapta.

Daca gandurile noastre sunt pline de frica, ingrijorare, probleme, atunci efectul lor asupra corpului nostru astral va fi dezavantajos din punctul de vedere al dezvoltarii sufletesti. Daca avem o problema, sau suntem suparati, atunci corpul nostru astral nu va curge in valuri, ci va fi plin de vartejuri.

Acest lucru ingreuneaza inaintarea omului in orice incercare a sa de a scapa de probleme, de suparari. Starea aceasta de ingrijorare, de tristete, este asemanatoare cu starea de inceput de inghet al apei ca urmare a scaderii temperaturii. Datorita vartejurilor din astral, provocate de teama, ingrijorare, tristete etc, omul va deveni sceptic, cinic si pesimist, iar aceasta stare este asemanatoare cu starea inghetata a apei, deoarece corpul astral al acestor oameni e lipsit de miscare si orice am face, nu reusim sa schimbam aceasta stare sau situatie.

zambeste

Sa intelegem deci ca, ori de cate ori ne lasam prada unor sentimente de tristete, teama si alte probleme, ne inghetam materia astralului, iar aceasta stare ne conduce la separarea de iubirea, simpatia si dorinta de a ajuta, a lumii inconjuratoare. Doar noi insine putem sa ne ajutam in astfel de situatii; sa incercam sa fim mereu vioi, voiosi si optimisti, chiar si atunci cand ne ajung din urma neplacerile.

Sa incercam zambim mereu, aceasta e singura modalitate care ne va ajuta in astfel de situatii. Mentalul subconstient este factorul foarte important al evolutiei noastre. La orice inspiratie, aerul ce patrunde in plamani, duce cu el o imagine amanuntita a mediului nostru inconjurator. Cel mai mic gand, cea mai mica emotie, patrund in plamani, de unde ajung in sange. Sangele este produsul cel mai inalt, cel mai valoros al corpului eteric. Imaginile preluate de sange din plamani sunt duse mai departe si raman imprimate in atomii negativi ai corpului eteric, pentru ca dupa moartea corpului fizic sa fie “judecatorii” omului in respectiv.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *