Henri Marcotte si Telegraful spaţio-temporal

Metapsihistul francez Henri Marcotte (1920-1987), în grupul său experimental, utilizează “telegraful temporal” (dar expresia nu-i aparţine, ea fiind a lui Costa de Beauregard).

Cum a decurs experimentul lui Henri Marcotte?

Să admitem că este ora 20. Marcotte a dat întâlnire la domiciliul său unuia dintre prietenii săi, la ora 21. El ştie că acest prieten, pe care îl vom numi Jean, trebuie să plece de acasă la ora 19, ca să ajungă la timp.

Fără ca Jean să fie prevenit, Henri Marcotte şi membrii prezenţi ai grupului său de lucru decid că Jean va trebui să le aducă un obiect, fără nicio legătură cu parapsihologia, de exemplu un termometru medical. După care i-au dat mental ordinul de a lua cu sine, înainte de plecare, termometrul.

Henri Marcotte şi grupul său afirmă că, în cazul unor subiecţi bine antrenaţi, acest gen special de telepatie cu sugestie de la distanţă, corespunzând unui anume fel de viitor anterior, dă rezultate pe deplin satisfăcătoare. Astfel, Jean va veni la ora 21 la Henri Marcotte cu un termometru în mână şi va motiva, cum o va putea face, că a adus acest obiect, după toate aparenţele, fără motive clare…

Bibliografie despre activitatea lui Henri Marcotte:

  • Marcotte, Henri – La telesthesie, methode d’entrainement à la telepathie (1977)

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *