Supă de sparanghel – cremă

Ingrediente necesare: 3 litri de apă, 1 kg de sparanghel, 250 g cartofi, sare, o lingură de unt, o lingură de făină, o lingură de smântână, un ou, câteva codițe de ceapă verde.

Mod de preparare a supei de sparanghel:

Atunci când cumpărați sparanghelul, sau dacă îl culegeți din propria grădină, este de preferat să îl alegeți pe cel verde – să fie cât de cât proaspăt. Sparanghelul se curăță de părțile lemnoase, se taie în bucățele și se pune la fiert într-o oală cu cei 3 litri de apă, cu cartofii curățați și tăiați în bucăți și cu sare.

Vârfurile se păstrează – vor fi fierte separat și se vor servi ca garnitură la supă.

Separat, se prăjește ușor în unt o lingură de făină. Sparanghelul și cartofii fierți se fac cremă cu mixerul sau în blender, se subțiază cu zeamă în care au fiert și se amestecă cu rântașul de făină. Se mai lasă la foc să mai fiarbă câteva minute.

Înainte de a fi servită această delicioasă supă de sparanghel și cartofi, se adaugă vârfurile fierte separat și se poate drege cu un gălbenuș de ou bătut, cu o lingură de smântână și cu puțină ceapă verde.

PS: Puteți savura această supă simplă, fără a adăuga cartofi – supă cremă de spranghel.

Să aveți poftă!

Articol etichetat cu:

Ganduri si impresii pentru "Supă de sparanghel – cremă":

  1. Jorjette C Magnolia

Care este gandul tau?