SUPA CREMA DE ROSII CU DOVLECEI

Ingrediente supa crema de rosii:

  • 1 kg de rosii
  • 2 dovlecei  mai maricei sau 3 mai micuti (in cazul meu)
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 morcov mai maricel
  • 1 telina (radacina)
  • 1 bucata pastarnac
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • leustean sau patrunjel verde

Preparare supa crema de rosii:

Oparim rosiile si le curatam de pielita,apoi le taiem cubulete.Taiem si dovleceii cubulete, iar ceapa,morcovul,telina si pastarnacul le dam pe razatoarea cu gauri mari,sau le putem taia cubulete mici.Punem ceapa la calit in oala in care vom face supa.O lasam pe foc pana devine sticloasa.Adaugam apoi restul de legume mai putin rosiile,si le lasam pana se inmoaie putin,la foc mic.Adaugam apoi rosiile si dovleceii si completam cu apa.Lasam sa fiarba bine toate legumele.Cand sunt fierte le mixam cu blenderul,la robot sau le dam prin strecuratoare.Le punem din nou la foc si le lasam sa mai dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare. La final adaugam verdeata taiata marunt.

Supa crema de rosii este o mancare usoara care poate fi consumata in orice moment al zilei. Supa de rosii este sanatoasa, continand substante nutriente importante pentru organism. Se prepara simplu si rapid, deci daca iti place, poti sa consumi ori de cate ori poftesti. Nu este o reteta pretentioasa, ci chiar necesita nu foarte multe ingrediente.

Este atat de buna, incat poate fi preparata si atunci cand ai invitati la masa, tot ceea ce conteaza este modalitatea de servire. de preferat este sa se serveasca cu smantana si cu verdeata pe deasupra. In general, cei care prefera supa crea de rosii, o prefera pentru gustul acrisor al rosiilor.

Pofta mare sa aveti si sanatosi sa fiti!

supa-crema-de-rosii-cu-dovlecei-178113

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Articol etichetat cu:, , , , , ,

Ganduri si impresii pentru "SUPA CREMA DE ROSII CU DOVLECEI":

  1. Jorjette C Ana Floryna

Care este gandul tau?

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.