Supa crema de dovlecei – 3 retete raw vegane

Patisonul dovleac comestibil

Supa crema de dovlecei preparată la rece este foarte gustoasă. Este o mâncare de post. Aromele și gustul sunt unice, destul de puternice, ceea ce face ca servirea ei să nu necesite pâine sau alte adăugiri. Puteți elimina anumite ingrediente dacă nu le aveți!

Bucataria fara foc este o nouă zonă culinară ideală pentru persoanele care au nevoie de un regim alimentar sănătos. Ingredientele din supa crema vor putea oferi organismului tot ce au mai bun, pentru că nu vor fi fierte sau gatite, proces ce se cunoaste că altereaza calitatea proaspăta a fructelor, legumelor și condimentelor!

În funcție de gusturi si posibilități vă invit la gătit! Vă prezint câteva soluții pentru a prepara o supa crema din diferite tipuri de dovlecei:

Supa crema de dovlecei de post

Ingrediente: 650 g dovlecei, 1 litru şi jumătate de suc de roşii, 1 legătură de ceapă verde, 1-2 linguri cu ulei, 2-3 linguri cu pastă de gogoşari, 3 linguri cu fulgi de grâu germinat , 3-4 linguri cu cremogen, 1 linguriţă cu pastă de cătină, 1 linguriţă cu pulbere de polen , 1 linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de gogoşari , 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 legătură de pătrunjel cu mărar, 50 g petale roşii de trandafiri.

Modul de preparare pentru supa crema: sucul de rosii se pune în castron, în suc se adaugă dovleceii şi ceapa tocate mărunt, pasta de gogoşari, fulgii de grâu, cremogenul, pulberile, uleiul, iar pe deasupra se presară verdeţurile tocate mărunt şi petalele roşii de trandafiri tăiate în feliuţe.

Supa crema de dovlecei patison cu smântână

Chiar dacă nu este de post, supa crema de doveleci patison se prepară ca la reţeta de supa crema cu dovlecei, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de dovlecel, care se înlocuieşte cu patison şi uleiul este înlocuit cu smântână.

Patisonul dovleac comestibilPatisonul este un tip de dovlecel cu formă rotundă – în ţara noastră este mai puţin cunoscut şi a apărut nu de foarte mult timp. În ţările europene este foarte apreciat în arta culinară şi cunoscut ca un ingredient important în bucătăria fără foc. Dacă credeți că este un dovleac ornamental, vă înșelați! Este foarte gustos!

Supa crema de dovleac cu Apilarnil

Este Se prepară ca la prima reţetă, de supa crema cu dovlecel, se folosesc aceleaşi ingrediente, în afară de dovlecei, care se înlocuiesc cu dovleac alb, iar polenul este înlocuit cu 1 linguriţă cu Apilarnil şi 1 lingură cu pastă de cătină.

apilarnil din larve de trantoriApilarnilul se poate cumpăra din farmaciile naturiste sau magazinele apicole. Este un produs inventat de român Nicolae V. Ilieşiu în 1980. În Moldova i se spune lapte de buhai, în Ardeal i se spune jintiță, si asta pentru că provine din larvele de trântori. Culese la 7 zile de la depunerea puietului, preparate prin triturare, se obtine o pastă lăptoasă, dulce acrișoară, cu aromă puternică de miere și propolis. Apilarnil este un foarte puternic stimulent pentru potență, deoarece larvele recoltate pentru apilarmil au un conținut de peste 10 milioane de spermatozoizi. Este bun și pentru femei și pentru bărbați!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *